Terugbetaling via PayPal, waarom niet gewoon IBAN?

Terugbetaling via PayPal

Krijg jij de optie voor terugbetaling via PayPal, maar heb jij nog geen account? Heb jij het geld liever gewoon terug op jouw IBAN? Lees dan verder!

Vragen over een terugbetaling via PayPal? Klik hier!

Laat mij dan even uitleggen waarom veel AliExpress verkopers voor deze optie kiezen. Een terugbetaling via IBAN is vanuit China nagenoeg onmogelijk. Dat komt door de regels via de terugbetaling via PayPal optie vrij makkelijk te omzeilen zijn. Daarom betalen verkopers het liefst op die manier terug. Natuurlijk ga ik jou helpen om jouw account geopend te krijgen en ook om geld terug te krijgen en over te boeken naar jouw eigen bankrekening.

Alles over terugbetaling via PayPal? Klik hier!

Heb jij vragen of opmerkingen? Laat gerust jouw reactie onder deze blog. Mijn voornaamste doel is dat jij begrijpt wat er aan de hand is, zodat jij het beste antwoord kunt vinden. Mijn doel is jou zo goed mogelijk te helpen.

Alles over de terugbetaling via PayPal

Het leuke van deze manier van geld ontvangen is dat jij jouw geld eenvoudig door kunt storten naar jouw eigen bankrekening. Dat kost jou helemaal niets en is voor de AliExpress verkoper dus echt heel veel makkelijker en dus ook goedkoper.

Weten hoe een terugbetaling via PayPal werkt? Neem contact op!

Wanneer jij echt niet weet hoe het systeem werkt help ik jou natuurlijk graag verder. Afhankelijk van het bedrag vraag ik een commissie van 10% tot 50% zodat jij de terugbetaling via PayPal van mij terug kunt laten storten.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op!

Voor alles wat jij wilt weten kan jij natuurlijk contact met mij opnemen. Mijn doel is jou zo goed mogelijk te helpen. Dat doe ik door dit soort blogs. Met de juiste informatie kan ik jou zo goed mogelijk verder helpen. Met alle opties en mogelijkheden nodig ik jou graag uit om mij te vertellen wat jij wilt lezen op de volgende blog.

Originally posted 2019-03-23 18:43:18.

Mijn AliExpress en de mogelijkheden

Mijn AliExpress

In deze blog leg ik de mogelijkheden van mijn AliExpress uit. Wat de mogelijkheden zijn van zo’n account en hoe jij bestellingen kunt volgen.

Direct inloggen bij mijn AliExpress? Klik hier!

Er zijn heel veel mogelijkheden. Het komt helaas ook voor dat producten, besteld via mijn AliExpress niet aankomen. Daarover schrijf ik ook op deze blog en zal ik in het tweede deel verder op ingaan. De meest voorkomende reden dat een product niet aankomt is een verkeerd adres. Via de speciale link vraagalex.com/adres kan jij jouw adres controleren. Staat jouw woonplaats verkeerd, dan kan dat al een oorzaak zijn van het niet aankomen van een product.

Bekijk zelf de mogelijkheden van Mijn AliExpress! Klik hier!

Ik sluit dit deel van de blog door jou de mogelijkheid te geven direct contact met mij op te nemen. Door dat te doen kan ik jou persoonlijk door het systeem helpen. Met de unieke Premium Service kan ik jou zelfs helpen door in te loggen binnen jouw account en zo jouw problemen opgelost te krijgen.

Mogelijkheden binnen Mijn AliExpress

Om te beginnen, alles wat ik omschrijf is hoe dan ook mogelijk de eerste 75 dagen na het plaatsen van een bestelling of tot dat jij een bestelling als ontvangen meldt. Het aanpassen van een adres kan enkel via Mijn AliExpress voordat jij een bestelling plaatst. Ik zal eerst ingaan op het annuleren van een bestelling.

Direct jouw bestelling annuleren via Mijn AliExpress? Klik hier!

Klopt jouw adres niet binnen Mijn AliExpress? Dan heb ik daar ook een oplossing voor. Veel mensen gebruiken termen als “Rijtjeshuis”, “Hoekwoning” of laten de straat helemaal weg. Dat is natuurlijk onverstandig. Verder staan veel kleinere woonplaatsen niet in het systeem. Heb jij dat ook? Kies dan voor “Other” of “Overig” bij de provincie. Door dat te doen kan jij iedere willekeurige woonplaats invullen.

Meer vragen? Neem contact op!

Mocht jij dan nog meer willen weten? Een reactie onder deze blog is altijd welkom.

Originally posted 2019-02-10 11:20:12.

Hoe betaal je met Bitcoins bij AliExpress?

Hoe betaal je met Bitcoins bij AliExpress?

In deze blog geef ik antwoord op de vraag: “Hoe betaal je met Bitcoins bij AliExpress?”. Met een kleine omweg is het namelijk gewoon mogelijk!

Jouw GRATIS Bitcoin betaalkaart aanvragen? Klik hier!
Gratis Bitcoins voor op de kaart krijgen? Klik hier!

Waarom is dit zo interessant? Daarover geef ik verder uitleg. Allereerst heb ik ook een website die geheel gaat over de virtuele munt. Vanuit die website is het natuurlijk logisch dat de vraag “Hoe betaal je met Bitcoins bij AliExpress” naar voren komt. Op deze site willen mensen besparen en het liefst alles gratis krijgen. Dat is absoluut mogelijk!

Jouw GRATIS Bitcoin betaalkaart aanvragen? Klik hier!
Gratis Bitcoins voor op de kaart krijgen? Klik hier!

Heb jij nog andere vragen of wil jij meer blogs lezen over dit onderwerp? Neem contact met mij op of laat jouw reactie achter aan het einde van dit artikel. Het is met de GRATIS Bitcoins goed mogelijk om honderden euro’s per jaar te krijgen om uit te geven bij AliExpress!

Hoe betaal je met Bitcoins via de betaalkaart?

Bitcoin is nog relatief nieuw. Daarom is de vraag hoe een betaling met deze nieuwe munt werkt erg logisch. AliExpress zelf ondersteunt het op het moment van schrijven van deze blog zelf nog niet. Daarom heb ik een omweg gevonden.

Jouw GRATIS Bitcoin betaalkaart aanvragen? Klik hier!
Gratis Bitcoins voor op de kaart krijgen? Klik hier!

Dus als antwoord op de vraag: “Hoe betaal je met bitcoin?”, kan ik enkel zeggen, gebruik een betaalkaart en doe alsof jij in Euro of Dollar jouw betalingen doet. Voor AliExpress komen de betalingen ook gewoon in de gewenste valuta binnen, jij betaalt daadwerkelijk met jouw Bitcoin saldo.

Jouw GRATIS Bitcoin betaalkaart aanvragen? Klik hier!
Gratis Bitcoins voor op de kaart krijgen? Klik hier!

Ter afsluiting, dit is een blog met een compleet ander onderwerp dan wat ik normaal schrijf. Ik wil dan ook heel graag weten of jij dit soort informatie interessant vindt. Laat jouw reactie gerust achter als jij iets wilt delen.

Originally posted 2018-12-23 09:18:14.

AliExpress bellen: Waarom zou je dat doen?

AliExpress bellen

Heb jij problemen met een bestelling? Dan wil jij AliExpress bellen. Althans, zo denken veel mensen. In deze blog krijg jij het telefoonnummer!

Direct een bestelling plaatsen? Klik hier!

AliExpress bellen gaat hoe dan ook via China. Wij werken aan een doorverbindservice, wat het mogelijk maakt om vanuit een Nederlands 0900-nummer doorverbonden te worden naar het hoofdkantoor in China. Het gaat dus mogelijk worden om direct telefonisch contact te krijgen met de grootste webwinkel ter wereld. Sta jij achter deze mogelijkheid? Laat het weten! Deel dit bericht en reageer aan het einde van de blog.

Vragen waar jij nu antwoord op wilt? Klik hier!

Heb jij vragen waar jij antwoord op wil en die ik niet persoonlijk kan beantwoorden? Neem dan contact op met de klantenservice in China. Nu nog via chat, binnenkort dus ook telefonisch.

Waarom AliExpress bellen eigenlijk geen zin heeft

Om te beginnen, bellen naar China kost op zich al 49 cent per minuut bij Ziggo. Overige aanbieders verstoppen de tarieven erg goed, waardoor de prijzen waarschijnlijk alleen maar hoger zullen zijn. Zeker vanaf een mobiele telefoon zullen de kosten hoog zijn. AliExpress bellen is dus kostbaar.

Contact met de klantenservice via chat? Klik hier!

Ga jij toch met AliExpress bellen en krijg jij iemand aan de telefoon? Dan ga jij nog een probleem hebben met de taal. Een Chinees spreekt over het algemeen slecht Engels. Nederlands kan je vergeten, Chinees is natuurlijk ook een optie. Naast de hoge kosten zal de taal dus ook een probleem worden.

Heb jij andere vragen? De chat van de klantenservice is hier.

Ik heb nu voldoende gewaarschuwd om jou AliExpress bellen af te raden. Daarom ga ik nu wel het telefoonnummer delen. Het directe telefoonnummer is +86 571 8502 2088. Nogmaals, wij adviseren de chat. AliExpress bellen heeft geen zin!

Originally posted 2018-12-16 08:35:03.

Ingeklaard door douane betekenis

Ingeklaard door douane betekenis

Deze blog geeft uitleg over “ingeklaard door douane betekenis”, wat betekenen die woorden nu precies en wat kan jij doen als je het leest.

Zien of jouw pakketje is ingeklaard? Klik hier!

Wat precies de betekenis is van ingeklaard door douane is dat onze overheidsmaffia het pakket heeft vrijgegeven. Dat het pakket dus bij jou terecht kan komen. Het betekent niet dat het pakket vrij van BTW en inklaringskosten. De kans is nog altijd aanwezig dat jij nog een flink bedrag moet betalen om het pakket in ontvangst te nemen. 

Dus, ingeklaard door douane betekenis, jouw pakketje komt jouw kant op! Meer weten? Neem contact op!

Heb jij hier verder vragen over? Jij mag natuurlijk altijd jouw reactie achterlaten onderaan deze blog. Kan jij iets toelichten op de ingeklaard door douane betekenis? Voeg jouw reactie dan ook toe.

Waarom deze ingeklaard door douane betekenis? 

Deze blog is geschreven met als doel meer bekendheid te geven aan de vage termen die onze overheid gebruikt. De postbedrijven (vooral PostNL) doen daar ook vrolijk aan mij. Mijn doel is jou bekendheid te geven aan alle extra kosten en onmogelijkheden die de overheid jou geeft.

Vragen over een andere term? Klik hier!

Dus wat is de feitelijke ingeklaard door douane betekenis? Feitelijk is het zo dat de douane bepaalt wat jij wel en niet mag hebben. Iets van meer dan 22 euro mag jij wel hebben, maar kost jou 21% extra. Wil jij iets van meer dan 150 euro kopen? Reken dan op 25% extra kosten. Daar komt dan ook nog 13 euro bij voor de kosten van het postbedrijf. Makkelijk geld verdienen, toch?

Inklaringskosten voorkomen? Klik hier!

Goed, dus de overheid heeft manieren gevonden om geld van jou te stelen. Waarom? Oorlog en macht! Ik hoor graag hoe jij hierover denkt, dus laat jouw reactie weten.

Originally posted 2018-12-13 22:00:59.

Inklaringskosten voorkomen: Hoe doe je dat precies?

Inklaringskosten voorkomen

In deze blog leg ik uit hoe inklaringskosten voorkomen kunnen worden. Wanneer inklaringskosten voorkomen mogelijk is voorkom jij ook de BTW.

Het belangrijkste om jou te realiseren is dat inklaringskosten voorkomen alleen mogelijk is door voor minder dan 22 euro te bestellen. De extra kosten zijn door de overheid uitbesteed aan PostNL. Het postbedrijf kiest er dus zelf voor om jou met deze kosten op te zadelen. 

Er komen feitelijk 3 belangrijke dingen kijken bij iedere bestelling. Hoe hoger het bedrag, hoe meer belasting jij moet betalen. Inklaringskosten voorkomen zorgt ervoor dat jij geen BTW betaalt. Geef jij meer dan 150 euro uit, dan betaal jij mogelijk ook invoerrechten van ruim 4%. Persoonlijk zie ik dit als een extra belasting en een manier om nog hogere BTW tarieven te vragen.

Inklaringskosten voorkomen bij een grote bestelling

Ik zie dagelijks kopers die voor honderden euro’s producten kopen. Met de gratis verzending vanuit China is het veelal handig om bestellingen los van elkaar te plaatsen. Wanneer jij 10 bestellingen plaatst van 20 euro betaal jij niets in Nederland. Bestel jij in 1 keer voor 20 euro, dan kunnen daar flinke extra kosten bijkomen.

Persoonlijk heb ik die fout ook een keer gemaakt. Een bestelling van DVD’s. Eigen producten die ik in een grote hoeveelheid bestelde. Omdat het om een doos ging van 50 DVDs moest ik daar van alles voor betalen. Dat was niet nodig geweest als ik in kleinere hoeveelheden had besteld. 

Heb jij vragen over hoe inklaringskosten voorkomen kunnen worden of hoe jij verstandig kunt bestellen? Neem gerust contact met mij op. Ik ga dan voor jou op zoek naar de beste manier om het product te kopen waar jij naar op zoek bent. In veel gevallen betaal jij helemaal niets extra. Zelfs niet bij hogere bestellingen. Jij kunt het alleen nooit zeker weten, tenzij jij voor minder dan 22 euro bestelt. 

Originally posted 2018-12-11 06:32:16.

Echte AliExpress winkel in Amsterdam?

Echte AliExpress winkelMet enige regelmaat krijg ik de vraag waar producten bekeken kunnen worden. Waar een echte AliExpress winkel bestaat. In deze blog geef ik daar antwoord op.

De echte AliExpress winkel bestaat niet. Het bedrijf is ook absoluut niet van plan deze te openen. Het bedrijf heeft een sterk distributienetwerk via lokale postbedrijven, waardoor producten soms al binnen 7 dagen op de deurmat kunnen vallen!

Er is geen reden om een echte AliExpress winkel te openen. De enorme kosten voor de ruimte, het personeel en de lokale belasting die ineens wel betaalt moet worden maken het erg oninteressant.

Meer weten over de echte AliExpress winkel? Of direct iets online bestellen? Klik hier!

Hoe kan ik zonder echte AliExpress winkel bestellen?

Bestellen kan altijd via de website. Dat zal ook niet veranderen. Binnenkort komt er natuurlijk ook weer een “Global Shopping Day“, waarschijnlijk weer op 11 november. Tijdens deze dag worden er nog hogere kortingen gegeven op de toch al lage prijzen. Vanuit AliExpress Nederland hebben wij op deze global shopping day eerder al meer bestellingen voorbij zien komen dan op welke andere dag dan ook. Dit jaar verwachten wij er nog veel meer.

Het is een beetje te vergelijken met de acties van de Bijenkorf. In een periode van 2 weken haalt deze winkelketen meer omzet dan de rest van het jaar bij elkaar. Zelfs meer dan kerst en Sinterklaas!

Conclusie dus, wat een echte AliExpress winkel in 2 weken zou kunnen doen ze op de website in een dag. De kans dat er een echte AliExpress winkel gaat komen is dan ook zo ontzettend klein dat ik verwacht dat het nooit zal gebeuren.

Kan ik een product retourneren in Nederland?

Natuurlijk! Alleen als jij dat doet krijg jij geen geld terug. Wil jij geld terug krijgen, dan zal je de dispute procedure moeten doorlopen. Is een kledingstuk simpelweg te klein of heb jij iets verkeerd besteld? Dat is geen reden voor een dispute. Jij kunt dan natuurlijk wel contact opnemen met de verkoper. Houd er wel rekening mee dat de retourkosten voor eigen rekening zijn.

Originally posted 2018-10-09 07:08:36.

Krijg ik AliExpress garantie als ik iets bestel?

AliExpress Garantie

In Nederland zijn we gewend om op alles garantie te krijgen. Maar hoe zit dat eigenlijk met de producten die je via AliExpress in China koopt? Krijg je dan ook AliExpress garantie? Zo ja, hoe lang? Zo nee, wat doe je als iets kapot gaat?

In dit artikel kijken we naar de AliExpress garantie.

Hoe is de garantie in Nederland geregeld?

We kennen in Nederland een wettelijke garantie. Die inhoudt dat we als consument altijd recht hebben op een goed product. Voldoet iets niet, dan heb je recht op reparatie, een nieuw product of teruggaaf van je geld.

Er bestaat zelfs geen termijn, omdat ieder soort product verschilt in levenstermijn.

Is er binnen 6 maanden na aankoop iets mis met het product, dan moet de verkopende partij bewijzen dat dit jouw schuld is. Daarna ligt die bewijslast bij jou als koper en moet jij het bewijs leveren.

En we kennen ook nog de fabrieksgarantie. Dat is een aanvulling op de wettelijke garantie. Deze geldt voor een bepaalde tijd. Dus bijvoorbeeld tot een jaar na aankoop. Heb je een jaar garantie en gaat je product kapot na 8 maanden, dan hoef je niet aan te tonen dat het jouw schuld is.

Op de site van de rijksoverheid lees je meer hierover.

Bijzondere garanties

Bij IKEA heb je een heel bijzondere garantie. 365 dagen na aankoop van een product, mag je het zonder pardon terugbrengen en krijg je je geld retour. Het kan zijn dat een kast toch niet zo mooi past in je interieur of die koekenpan kookt toch niet zo fijn. Verpakking en bon zijn niet nodig. Je krijgt gewoon je geld terug!

Een extra mooie service van IKEA

AliExpress garantie

Het liefst wil je garantie wanneer je een product koopt bij AliExpress. Het komt immers helemaal uit China. Je wilt er zeker van zijn dat je een goed product koopt.

AliExpress kent twee soorten garanties:

 • Basic Guarantees
 • Advanced Guarantees

Basic Guarantees houdt twee dingen in:

 1. Je krijgt je geld terug als je het product niet hebt ontvangen en als het product afwijkt van de beschrijving in de webshop.
 2. Je krijgt de garantie dat het product wordt bezorgd binnen de aangegeven termijn.

Advance Guarantee houdt in dat je garantie op een product kunt krijgen van 2 jaar. Deze garantie moet je in sommige gevallen extra bijkopen. Soms zit deze er automatisch bij in.

AliExpress garantie niet hetzelfde als NL garantie

De conclusie is dat de AliExpress garantie niet hetzelfde is als de NL garantie. Let daar goed op. Ook als je garantie bijkoopt, wil dat nog niet zeggen dat deze dezelfde is als de garantie die je gewend bent in Nederland.

Wanneer je een smartphone of een tablet koopt, dan wil je er zeker van zijn dat je een goed werkend product in huis krijgt.

Onthoudt wel dat deze goedkopere producten in China geproduceerd zijn met de Chinese kwaliteitsrichtlijnen. Die wijken af van de Nederlandse en Europese richtlijnen.

Let op 3 dingen als het gaat om AliExpress garantie:

 1. Krijg je wel of geen garantie?
 2. Hoe lang is de garantie termijn?
 3. Wat valt binnen de garantie?

AliExpress garantie claimen

AliExpress biedt je dus een kopersgarantie. Alleen via de betreffende verkoper kun je productgarantie krijgen, deze garantie is niet standaard.

Wil je de kopersgarantie in werk stellen dan neem je via de site van AliExpress contact op met hun klantenservice team. Zij zullen je helpen om er samen met de verkoper uit te komen.

Lukt dat laatste niet. Dan maak je een “dispute” aan (geschil). Dat kan tot 60 dagen na het betalen voor een product. Daarna krijg je 15 dagen extra.

AliExpress adviseert zelf ook om hen erbij te betrekken. Zij faciliteren immers de webshops. AliExpress is ook vrij streng als het gaat om webshops binnen AliExpress die er een potje van maken. Veelal worden die er zonder pardon uitgeknikkerd, want AliExpress wil haar reputatie hoog houden.

Juist omdat AliExpress zo streng is, is de kans groot dat de verkopers snel zullen reageren. Mocht dat niet het geval zijn, dan neem je contact op met AliExpress.

De Advance Guarantee laat je ook via AliExpress lopen. Je doet een aanvraag en dan krijg je een reactie van het garantie team. Soms binnen 2 soms binnen 5 dagen. Dat verschilt.

Meestal vragen ze je om het apparaat op te sturen, zeker als ze de aanvraag hebben geaccepteerrd. Na 15 dagen krijg je het dan retour.

Ook hier geldt dat je AliExpress erbij moet betrekken. Zij kunnen heel veel voor je regelen met de betreffende verkoper.

Tot Slot

Om teleurstelling te voorkomen willen wij je op het hart drukken dat de garantie die je daar krijgt anders is dan de garantie die je in Nederland gewend bent te krijg.

Let bij het claimen van garantie ook op de voorwaarden die gelden. Het zijn er niet veel, maar ze zijn wel belangrijk om in acht te nemen.

Uiteindelijk wil jij een werkend product.
Uiteindelijk wil AliExpress een betrouwbaar platform.
Uiteindelijk wil de verkoper een positieve review.

Iedereen heeft er baat bij dat een bestelling goed verloopt. Heb je hulp nodig bij het indienen van een garantie claim bij AliExpress, twijfel dan niet en neem contact op.

Wij kunnen je begeleiden en helpen op de juiste manier een claim in te dienen.

Via de site AliExpress kom je bij Alibaba uit, dat is het moederbedrijf. Daar vind je een Rules Center. Dit zijn de regels waar Alibaba en dus AliExpress zich aan dienen te houden, maar ook wat hun algemene voorwaarden zijn naar hun klanten toe. Mensen zoals jij en ik die dagelijks bestellen bij AliExpress.

Ik kan me voorstellen dat jij hier niet helemaal in wilt duiken. Daarom kun je het beste contact op nemen met iemand van AliExpress als er issues zijn met je bestelling en levering.

Of neem contact op met ons. Stel je vraag en wij helpen je verder.

 

 

Originally posted 2018-09-25 10:00:27.

Levertijd AliExpress 2018

Levertijd AliExpress 2018Hoe lang is de levertijd AliExpress 2018? Dat is een vraag waarvan ik merk dat die steeds vaker binnenkomt. Het antwoord is: Maximaal 60 dagen!

Meer weten over de levertijd AliExpress 2018? Klik hier!

Waarom zo lang? Dat lees je in deze blog. De levertijd AliExpress 2018 is opgebouwd uit enkele factoren. Te beginnen, zendingen worden gebundeld. Dat betekent dat het zo 5 tot 15 dagen kan duren voordat een pakket wordt verzonden.

Meer informatie over de levertijd AliExpress 2018? Klik hier!

De levertijd AliExpress 2018 is verder afhankelijk van wat er in Nederland gebeurt door bijvoorbeeld de douane. Deze mag pakketjes tot 30 dagen vasthouden om de waarde te controleren. De laatste grote vertraging zit ‘m in het feit dat pakketjes niet worden gevolgd. Het komt met grote regelmaat voor dat een pakketje bij een afhaalpunt ligt en dat klanten daar niet van op de hoogte zijn.

Zeker zijn over de levertijd AliExpress 2018? Klik hier!

Waarom is de levertijd AliExpress 2018 zo lang?

Om te beginnen, de levertijd AliExpress 2018 is niet altijd lang. Soms wel, de redenen zijn al genoemd. Verder moeten pakketten vanuit China komen dus kan je ook niet verwachten dat ze al binnen een paar dagen bij jou op de deurmat vallen. De belangrijkste vertraging blijft toch de douane. Ik heb letterlijk meegemaakt dat de levertijd AliExpress 2018 een paar weken zou zijn, maar dat de douane daar zelfs meer dan 30 dagen bovenop heeft gedaan.

Natuurlijk mag de douane het pakketje zelf “maar” 30 dagen vasthouden, echter gaat het daarna naar PostNL, daar ontstaat de volgende vertraging. Helaas komt het namelijk ook voor dat klanten hun adres niet compleet vermelden of een verkeerde woonplaats invullen omdat de juiste woonplaats niet in de lijst staat. Dit komt voornamelijk voor bij kleinere woonplaatsen.

Dat is ook eenvoudig op te lossen, daarvoor ga je naar VanDijl.ga/adres en kies je voor “Other” bij de provincie. Na het kiezen van “Other” bij de provincie kan jij iedere willekeurige woonplaats invoeren en is het probleem opgelost!

Hoe kan ik ervoor zorgen dat de levertijd AliExpress 2018 zo kort mogelijk is?

Heb jij een product echt snel nodig? Kijk dan eens naar de betaalde verzendmethodes. Soms levert DHL bijvoorbeeld ook, daarmee kan je de levertijd AliExpress 2018 aanzienlijk inkorten.

Houd er verder rekening mee dat de indicatie die bij een product staat slechts een indicatie is. Pakketjes die door de brievenbus kunnen komen veelal (veel) sneller door de douane dan iets wat in een doos zit. Ook daar zit weer een stukje vertraging.

Heb jij verder vragen, neem gerust contact op. Bestel anders direct via vraagalex.com/bestel, zodat jij de beste informatie kunt blijven lezen op deze website.

Originally posted 2018-09-21 07:05:04.

Invoerrechten AliExpress 2018, hoe zit het ook alweer?

Invoerrechten AliExpress 2018

De invoerrechten AliExpress 2018 zullen niet zoveel verschillen van de invoerrechten van 2017.

Toch is het verstandig om er bij stil te staan. Wanneer je weet wat je kunt verwachten, zullen er geen onaangename verrassingen achteraf zijn.

Het liefst betaal je zo min mogelijk en liever helemaal geen invoerkosten. Toch, kom je niet onderuit als je bepaalde producten via AliExpress bestelt.

Dus handig om te weten hoe het ook al weer zit met die invoerrechten AliExpress 2018.

Wat zijn invoerrechten?

“Invoerrechten zijn indirecte belastingen die de staat heft bij de invoering van goederen vanuit het buitenland. Deze invoerrechten zijn onderdeel van de douanerechten.”

Dit is de definitie die het juridisch woordenboek geeft.

Als we verder zoeken naar de term invoerrechten, dan kom ik er al snel achter dat deze term, evenals de term uitvoerrechten, niet meer gebruikt worden. Tegenwoordig spreekt men van douanerecht.

Douanerecht wordt gezien als de bescherming van de eigen markt, tegen concurrentie uit het buitenland.

Het is ook altijd de douane die deze belasting zal innen. Onthoud hierbij dat de douane geen onderscheid maakt tussen particulieren en bedrijven. Jij als particulier hebt ook de plicht om deze belasting te betalen.

De hoogte van de douanerechten bestaat uit een aantal componenten:

 1. Transactiewaarde
 2. Vrachtkosten
 3. Verzekeringskosten

Wat hebben die invoerrechten met AliExpress te maken?

AliExpress is een buitenlands bedrijf. Een online webshop die bestaat uit honderden klein webshop. Allemaal gerund door Chinese ondernemers die producten via de Aliexpress webshop aanbieden.

Zodra jij een product bestelt bij AliExpress ben jij iets aan het invoeren. Ook al ben je particulier, dat maakt voor de douane niet uit. Je voert iets in. En daar moet jij invoerrechten over betalen. Of douanerechten, zoals dat nu officieel heet.

Een shop eigenaar die iets verstuurd naar Nederland, zal op de verpakking moeten aangeven wat er in zit en hoeveel het waard is.

Op een pakje van AliExpress zul je dat ook altijd zien staan. Zo weet de douane of er douanerechten, voorheen invoerrechten, moeten worden betaald door jou als ontvanger.

Wat moet jij met die invoerrechten als klant van AliExpress?

Voor jou als klant van Aliexpress is het belangrijk om te weten wanneer je de douanerechten moet betalen.

Wanneer je een product bestelt dat €5,00 kosten, dan betaal je niets. De grens is €22,00. Voor alle producten die meer dan €22,00 kosten betaal je dus invoerrechten.

Let op: wanneer je 5 producten van €5,00 in 1 keer bestelt, dan is je bestelling dus €25,00 en moet je douanerechten betalen.

Het is in dit geval dus voordeliger om het product in 5 verschillende bestellingen te bestellen, dan in 1 bestelling.

Het is dan ook heel zuur als je iets bestelt dat €22,50 kost. Dan betaal je douanerechten. Dan kan er zomaar ineens €18,00 euro extra worden berekend. Terwijl jij dacht een goedkoop product te bestellen, betaal je misschien door de douanerechten in eens meer dan wanneer je het in Nederland bestelt.

Je kunt zelf de douanerechten berekenen. Over de bestelling betaal je 21% BTW. Daaroverheen komen nog de inklaringskosten van €12,50 (PostNL) of €17,50 (EMS). Deze laatste zijn standaardtarieven die niet onderhandelbaar zijn.

Tot slot

Goed opletten dus. Invoerrechten AliExpress 2018 zullen niet zoveel verschillen van 2017. MAAR let wel op hoeveel je moet betalen.

Meer informatie over douanerechten en inklaringskosten vind je op www.douane.nl.

 

Originally posted 2018-09-15 19:50:13.

Hoe werkt bestellen bij AliExpress in 5 gemakkelijke stappen

Hoe werkt bestellen bij AliExpress

Je hebt AliExpress ontdekt. Er zijn zoveel vrienden die AliExpress gebruiken, dat je het tijd vindt om zelf ook je eerste bestelling te doen. Maar hoe werkt bestellen bij AliExpress precies? In dit artikel neem ik je stap voor stap mee in het bestel proces.

Hoe werkt bestellen bij AliExpress?

Daarvoor kun je gebruik maken van de handige smartphone app, mocht je niet een PC tot je beschikking hebben. In de volgende stappen neem ik met je door hoe werkt bestellen bij AliExpress met de app. De app kun je dus downloaden bij AliExpress.

Stap 1 Download en installeer de app

Hoe werkt bestellen bij AliExpress

Ga naar iTunes (als je een iPhone hebt) of Google Play (als je een Android telefoon hebt). Zoek naar “AliExpress” (zie foto).

Als het goed is komt in de resultaten al het icoon van AliExpress naar voren. Tik het aan.

Je komt nu op de info-pagina van de app. Hier kun je reviews lezen van andere app gebruikers. Schermafbeeldingen bekijken en andere info lezen.

 

 

 

 

 

Tik op downloaden.

De AliExpress app wordt nu op je telefoon gedownload en geïnstalleerd.

Hoe werkt bestellen bij AliExpress

Stap 2 Je eigen account

Nadat je de app hebt geïnstalleerd kun je de app openen en direct gaan shoppen.

Wil je ook direct wat bestellen, neem dan eerste even de tijd om een account aan te maken.

Met een account kun je sparen voor coupons en favorietenlijsten maken, zodat je een verlanglijstje kunt bijhouden voor producten die je zou willen bestellen op een later tijdstip.

Met een account gaat het bestellen ook sneller, doordat je een betaalmethode kunt instellen.

Stap 3 Ga lekker browsen

IN de eerste instantie kan de app overweldigend overkomen. Er is namelijk veel te zien. Scroll eens rustig over de home pagina heen.

Als eerste zie je aanbiedingen in verschillende categorieën. Daarna opties speciaal voor jou. Een volgend deel zijn flitsende aanbiedingen, een aantal categorieën, de fanzone en producten op basis van jouw browse gedrag.

Sommige delen kun je ook swipen naar links voor nog meer opties.

Helemaal bovenin is een zoekbalk, daarin kun je zelf zoeken naar producten. In die zoekbalk staat ook het menu (links het hamburger menu) van jouw account.

Stap 4 In je winkelmandje

Hoe werkt bestellen bij AliExpressHeb je iets gevonden dat je wilt bestellen? Selecteer eerst de maat of kleur. Deze optie zit in dezelfde balk als de winkelwagen knop.

Hierna heb je 2 opties:

 1. Toevoegen aan winkelwagen
 2. Nu kopen

Wil je nog meer kopen? Selecteer dan optie 1. Ben je klaar dan kies je optie 2 en ga je direct door naar bestellen en betalen.

Stap 5 Bestellen

Ga naar je winkelwagen en klik op “kopen”.

Omdat jij in je account al je gegevens hebt ingevoerd, hoef jij die gegevens alleen nog maar te controleren. Hoe handig is dat?

Klik op “nu betalen” en je bent klaar.

Je krijgt via de mail een bestelbevestiging en nu hoef je alleen nog maar je brievenbus in de gaten te houden. Simpel als 1,2,3.

Wil je direct bij AliExpress bestellen? Klik hier!

Wat als je aankoop bij AliExpress toch niet bevalt?

Is het product zoals omschreven, maar bevalt deze toch niet, dan kan jij bij een Nederlandse webwinkel het product terugsturen. Bij AliExpress gaat dat niet zo gemakkelijk. Terug sturen kan vaak wel, maar dan wel op eigen kosten.

Aangezien de verzendkosten voor het retour zenden veelal hoger zijn dan de oorspronkelijke aankoopprijs heeft dat feitelijk geen zin.

Overweeg jij een product te kopen bij AliExpress en heb jij daar verder vragen over? Neem gerust contact met mij op.

Originally posted 2018-08-29 20:25:02.

Invoerrechten AliExpress, hoe zit dat nu precies?

Invoerrechten AliExpressWanneer je iets besteld moet daar belasting over betaald worden. Bestel jij binnen Nederland, dan is die belasting meteen verwerkt, buiten de EU werkt dat anders. Bestel jij vanuit China voor onder de 22 euro, dan zijn invoerrechten AliExpress niet van toepassing. Daarboven wel, daarover gaat deze blog.

hten De belasting over zendingen vanuit buiten de EU (waaronder dus ook AliExpress) bestaan uit een aantal onderdelen. Inklaringskosten, invoerrechten en BTW. Je krijgt pas met invoerrechten te maken bij bestellingen met een waarde boven de 150 euro. Boven dat bedrag betaal je (volgens de website van de belastingdienst) 3% aan invoerrechten.

Tussen de 22 euro en 150 euro betaal je 21% BTW en de inklaringskosten, afhankelijk van het postbedrijf wat de zending afhandelt. Meestal tussen de 15 en 20 euro.

Wat moet jij doen als je met invoerrechten te maken krijgt bij AliExpress?

Je kunt 2 dingen doen. Natuurlijk kan je een pakketje weigeren en de invoerrechten niet betalen. Het is dan een aardig proces om jouw geld terug te krijgen. Veelal zijn zendingen ook op te splitsen, daarmee kan het zijn dat de totale waarde van een zending onder de 150 euro komt, waardoor je de invoerrechten in ieder geval kunt voorkomen.

Het kan flink veel geld schelen. Je kunt natuurlijk ook geluk hebben, waardoor jouw pakketje gewoon zonder extra kosten de grens over komt.

Meer weten over deze extra kosten? Kijk op vraagalex.com/check. Blijf vervolgens waar mogelijk onder de 22 euro, zodat jij totaal geen extra kosten hoeft te betalen. Dat kan al snel tientallen tot honderden euro’s schelen.

Mocht jij verder nog vragen hebben, via de contact pagina op deze website lees jij precies wat jij kunt doen om contact te krijgen met AliExpress Nederland. Ik help jou dan graag om jouw problemen opgelost te krijgen.

De makkelijkste manier om contact te krijgen is WhatsApp of chat. Beide contactopties zijn op deze pagina te vinden wanneer je de site bekijkt via een mobiele telefoon. Bezoek jij deze site via een computer, tablet of laptop, dan staat de chat open.

Originally posted 2018-07-20 11:57:18.

AliExpress Nederlands instellen en betalen in euro!

Om van de taal van AliExpress Nederlands te maken moet je een paar eenvoudige stappen volgen. Over het algemeen is het bezoeken van vraagalex.com/bestel al voldoende. Het kan echter voorkomen dat jij toch de Engelse site te zien krijgt, daarom schrijf ik deze blog.

AliExpress NederlandsDe stappen zijn relatief eenvoudig. Deze blog gaat zowel over de app als de website. Omdat het in beide gevallen heel anders gaat staan er 2 losse uitleggen vermeld. De taal van AliExpress Nederlands maken is letterlijk klikken op de vlag en klikken op de Nederlandse vlag.

Ga voor de zekerheid naar vraagalex.com/nederlands om er direct voor te zorgen dat de taal van AliExpress Nederlands is. Werkt het niet, lees dan gerust verder. Deze blog helpt jou ook om de taalinstellingen in de app aan te passen.

AliExpress Nederlands in de app

Om te beginnen het je het instellingen menu nodig. Om daar te komen klik je op het menu icoontje (3 streepjes onder elkaar). Daar aangekomen vind je het kopje “Instellingen” of mogelijk “Settings” als de app nog in het Engels staat. Het tandwiel (⚙) icoontje is het pictogram, mocht de taal anders zijn.

Daar geklikt krijg je een hele nieuwe lijst met opties, onder andere het woord “Language” of “Taal”. Krijg jij het menu in een andere taal te zien, de taal is de vierde optie, 2 opties onder de vlag. De vlag gaat enkel over het land waar het product naartoe gezonden moet worden.

Dan krijg je een lijst met talen te zien. Hierin staat de taal van AliExpress Nederlands gewoon in het Nederland, ongeacht de taal die nu in de app is ingesteld.

Je kunt de app ook openen door op een van de afbeeldingen op deze pagina te klikken. Zelfs door direct vanuit de mobiele browser naar https://vraagalex.com/nederlands te gaan.

Instellen van de taal via de website is eigenlijk makkelijker, voor de zekerheid, hier toch de uitleg.

AliExpress Nederlands via de website

Gebruik jij, net als ik, de website? Het aanpassen van de taal (ongeacht de taal die jij nu te zien krijgt) doe jij door rechtsboven te klikken op “Global site”, daarna kan je de taal eenvoudig aanpassen in iedere taal die jij zou willen gebruiken.

Jij kunt ook direct naar https://vraagalex.com/nederlands gaan om de juiste taal direct in te stellen.

Originally posted 2018-07-18 07:42:45.

[OPGELOST] Geen betaalopties bij AliExpress

Na een uitgebreid gesprek met aan van de bezoekers van deze website hebben wij weer een probleem opgelost. Het probleem, de knop “Confirm & Pay” werkt niet! Dat probleem is nu opgelost en ik laat zien hoe. Mis jij een van de stappen uit de onderstaande afbeelding, dan werkt dit mogelijk ook voor jou.

Mis jij een van deze opties? Met name de derde optie wil nog weleens verdwijnen. Mis jij die optie, sla de pagina vraagalex.com/check dan even op en volg de onderstaande stappen.

Hoe los ik het “Geen betaalopties” probleem op?

Het hangt even af van jouw browser, in grote lijnen, jij moet de cache en cookies verwijderen.

Google Chrome:

 1. Klik bovenaan in de menubalk op het Blad Icoontje (3 streepjes)
 2. Klik op Instellingen (Settings).
 3. Klik onderaan de pagina op Geavanceerde instellingen weergeven…  (Show advanced settings)
 4. Klik op de knop Browser gegevens wissen.. (Clear Browsing data) en een nieuw klein scherm verschijnt.
 5. Kies de periode die u wilt verwijderen (of voor Alle cookies, de onderste keuze)
 6. Klik op de knop Browser gegevens verwijderen… (Clear browsing data)

Werkt dat niet, ga dan via de “incognito” browser naar https://vraagalex.com/bestel. De incognitobrowser open je door de toetsencombinatie CTRL+SHIFT+N.

Mozila Firefox:

 1. Kies in Mozilla Firefox menu onder Tools (Extra) het item Options
  of gebruk het menu icoon
 2. Klik op Privacy & History in het menu
 3. Scroll naar Cached Web Content
 4. Klik op Nu Wissen (Clear Now)

Microsoft Edge

 1. Klik op de drie puntjes . . .
 2. Klik op Instellingen (settings)
 3. Ga naar Browsergegevens wissen (Clear Browsing Data)
 4. Klik op Kies wat u wilt wissen (Choose what to clear)
 5. Vink aan Gegevens en bestanden in de Cache ( Cached data and files)
 6. Klik op Wissen (Clear)

Internet Explorer

 1. Klik tools icoontje (blauw/grijze tandwieltje)
 2. Klik op Safety (Veiligheid) , deze optie is ook beschikbaar in de ‘command bar’
 3. Klik op Delete Browsing History (Browsergeschiedenis verwijderen)
 4. Selecteer Temporary internet files and Website files
 5. Klik op Delete

Safari

 1. Klik hier op ‘Safari’ in de menubalk van de browser
 2. Kies ‘Voorkeuren’
 3. Open het laatste tabblad ‘Geavanceerd’
 4. Vink onderaan de  optie ‘Toon Ontwikkel-menu in menubalk’ aan

Opera

 1. Klik bovenaan in de menubalk op het opera menu , Opera logo.
 2. Kies daarna Settings (Alt+p) > Clear Browser data.
 3. Klik op Detaild options om meer informatie te bekijken
 4. Vink de gewenste opties aan of uit  (Delete entire Cache) en klik op de knop Delete (Verwijderen).

Originally posted 2018-07-15 21:40:58.

[OPGELOST] Huisnummer vergeten, wat nu?

Met grote regelmaat komt het voor dat iemand een product koopt bij AliExpress en het huisnummer vergeet te vermelden. Omdat dit wel een essentieel onderdeel is van het adres schrijf ik deze blog om tot een oplossing te komen.

Huisnummer vergetenHeb jij recent een bestelling geplaatst. Kijk dan of jij nog kunt annuleren. Dat doe je door te gaan naar https://s.click.aliexpress.com/e/iqj6yfm en daar te klikken op “Cancel order” of “Annuleer”. Doe dit ook wanneer jij het adres hebt aangepast na het plaatsen van de bestelling.

Heb jij langer geleden de bestelling geplaatst of is annuleren niet meer mogelijk, dan is er nog een optie. Lees dan de blog “Verkeerd adres, wat nu?” en neem contact op met de verkoper.

Wat als ik het huisnummer later wel heb toegevoegd?

Het huisnummer wat op het adreslabel wordt geplakt is het nummer wat daar bekend was op het moment van bestellen. Stond er op dat moment geen huisnummer, dan zal het ook zonder huisnummer worden aangeboden. Niemand kan dat nog aanpassen.

In vrijwel alle gevallen gaat het pakketje terug naar de afzender en zal je zelf actie moeten ondernemen om het probleem opgelost te krijgen. AliExpress werkt als een soort Marktplaats en met duizenden verschillende verkopers.

Veel verkopers zullen zonder problemen het pakketje opnieuw toesturen met het juiste huisnummer en adres. Het kan echter wel voorkomen dat een verkoper gaat vragen om verzendkosten te betalen of om iets anders extra te betalen. Mocht jij daar vragen over hebben, neem contact op met de AliExpress klantenservice via https://s.click.aliexpress.com/e/bEamu76.

Ik heb alles gedaan, maar heb mijn pakketje nog niet.

Kom jij er ondanks de bovenstaande uitleg nog niet uit? Neem dan gerust even contact met mij op. Ik ga dan voor jou kijken of er nog een oplossing mogelijk is. Houd er wel rekening mee dat het tot 60 dagen na bestelling mogelijk is om met AliExpress te communiceren, daarna niet meer.

Originally posted 2018-07-14 14:38:14.

Vanuit de AliExpress App bestellen met iDeal?

Vanuit Nederland betalen mensen vanuit de AliExpress App via iDeal. Is dat de beste betaalwijze? Absoluut niet, het is namelijk niet mogelijk om geld terug te krijgen na een iDeal betaling, dat kan via bijvoorbeeld creditcard wel.

Toch schrijf ik deze blog over hoe jij met iDeal betalingen kunt doen vanuit de AliExpress App. Weten hoe iDeal werkt via de website? Klik hier.

Hoe werkt iDeal betalen via de app?

Om te beginnen is het heel belangrijk dat jij op de Nederlandse versie van de app bent. Dat weet je zeker door naar vraagalex.com/app te gaan. Vervolgens plaats je de bestelling zoals je dat normaal ook doet.

Bij het afronden van de bestelling moet je goed opletten. Je krijgt 2 opties te zien. De onderste optie stuurt jou naar de iDeal pagina, de andere naar de creditcard betaaloptie.

app ideal aliexpress

Werkt dat niet, ga dan via de website naar vraagalex.com/inloggen om de betaling via de website te doen.

Wat als ik helemaal niet kan inloggen?

Helemaal niet kunnen inloggen kan ook verschillende oorzaken hebben. Soms is een account tijdelijk geblokkeerd. Soms is een account permanent geblokkeerd.

In beide gevallen ga je naar vraagalex.com/check om het na te kijken. Soms kan je met een wachtwoord reset de account heractiveren.  Soms is het wat lastiger.

Hoe dan ook, vanuit AliExpress Nederland help ik jou graag verder. Via het contactformulier en via de chat op deze website help ik jou heel graag verder.

Chat, WhatsApp en email staan daar natuurlijk ook open.

Originally posted 2018-07-14 11:21:29.

Jurkjes gelokt, niet genaaid, nu gescheurd

In deze blog behandel ik een klacht van een van de bezoekers naar deze website. De klacht gaat over jurkjes besteld en die zijn gescheurd.

Ik heb een lastig pakket. Voor 19 juni j.l heb ik voor het eerst van mijn leven iets gekocht bij AliExpress; 2 jurken voor mijn dochter voor onze trouwerij 19 juni.

Beide jurkjes scheurde op de dag zelf precies op dezelfde naden. Ik heb deze jurkjes bij een naaiatelier laten kijken en blijkt dat de naden alleen gelokt zijn en niet genaaid. Kortom ze scheuren altijd. De jurkjes zaten ruim bij mijn kinderen, maten waren goed. Ik heb met de verkopers contact gehad, ook met een andere nederlandse vrouw over dit probleem. Er komen geen oplossingen maar meer ik kan je niet helpen. Afgelopen week heb ik iemand van Ali zelf gesproken en zij gaf mij de mogelijkheid tot submit (want dat vervalt doodleuk na een paar dagen na ontvangst) Deze heb ik nodig om mijn geld terug te krijgen. Ik dacht gelukkig eindelijk is het gelukt. dus niet want nu is ineens mijn order ouder dan 60 dagen. Ik heb het allemaal doorgegeven, maar het is echt de cultuur geld binnen en zoek het maar uit. Een van de verkopers is bereid terug te storten, maar zij kan het alleen via Ali. Ik snap er niets meer van en hoop dat er iemand mij kan helpen.

Het antwoord op de vraag is als volgt:

AliExpress is heel streng met alles wat gaat om retouren, garantie en problemen. In de basis heb je 60 dagen om een “geschil” of “dispute” te openen. Na 60 dagen heb je nog 15 dagen om een probleem te melden. Gaat er daarna iets mis? Dan kan jij contact opnemen met de verkoper, maar is de kans klein dat het opgelost gaat worden.

Kan het probleem dan nog opgelost worden?

AliExpressNet als bij alles bij AliExpress is daar geen eenduidig antwoord op te geven. Het hangt heel sterk van de verkoper af.

Sommige verkopers vragen om een product terug te sturen. Dat heeft veelal geen zin, omdat de kosten voor het terugsturen hoger zijn dan de aankoopprijs van het product. Andere verkopers vergoeden (een deel van) het bedrag.

Beter nieuws kan ik niet geven. Soms doe je helaas een miskoop bij AliExpress, de rechten die je bij een aankoop binnen de EU hebt gelden niet voor een aankoop vanuit China.

Originally posted 2018-07-14 10:50:13.

[OPGELOST] AliExpress wachtwoord vergeten

In deze blog los het het probleem van het vergeten AliExpress wachtwoord op. Ik laat de stappen zien voor hoe jij een wachtwoord reset aan kunt vragen en waar mensen soms tegenaan lopen. Heb jij vragen? Neem gewoon even contact op.

AliExpress is de grootste webwinkel ter wereld. Door het enorme aantal bestellingen gaat er soms weleens iets mis. Zo worden accounts geblokkeerd, een adres verkeerd ingevoerd en komt het ook vaker voor dat iemand een wachtwoord vergeet.

Met de stappen in deze blog leer jij precies hoe jij ook dat probleem eenvoudig en snel kunt oplossen.

De stappen naar het vinden van een AliExpress vergeten wachtwoord

Om te beginnen ga jij naar de inlogpagina, te bereiken via vraagalex.com/inloggen. Probeer daar eerst nog een keer in te loggen, lukt het niet, lees dan verder.

Nadat jij op inloggen of sign in hebt geklikt voer jij de gebruikersnaam en het wachtwoord in, kloppen deze niet of krijg je een andere foutmelding gaan we verder.

AliExpress Wahtwoord Vergeten

Vervolgens klik je op “Forgot Password“.

Voer in het volgende scherm jouw emailadres in en klik submit. Mogelijk moet jij een verificatiebalkje oplossen. Sleep deze naar rechts en vul de code in.

AliExpress Wachtwoord Vergeten

AliExpress Wachtwoord Vergeten

Op het volgende scherm kies je voor “Verify now”.

AliExpress Wachtwoord Vergeten

De laatste stap is een klik op “Click here to receive verification code” om de code per email te ontvangen.

AliExpress Wachtwoord vergeten

Vervolgens krijg je een 6-cijferige code per email, die voer je in en je klikt op “Submit”. Na het klikken op het woord submit krijg je de mogelijkheid een nieuw wachtwoord te kiezen. Daarmee zou het probleem opgelost moeten zijn.

Mogelijk moet jij ook nog een SMS verificatie door, dit kan onderdeel zijn van het proces, jij ontvangt dan ook nog een code per SMS om de account volledig te ontgrendelen.

Kom jij er na het lezen van deze instructie nog niet uit? Neem gerust even contact op, ik ben hier om jou te helpen!

Originally posted 2018-07-14 08:18:47.

Mijn woonplaats staat niet in de lijst!

Na een uitgebreid telefoongesprek vandaag heb ik een nieuwe tip die ik beslist wil delen. De vraag “Mijn woonplaats staat niet in de lijst” wordt bij deze opgelost. Het is namelijk mogelijk om iedere willekeurige woonplaats in te vullen, dus ook jouw woonplaats!

In de onderstaande afbeelding zie je de woonplaats “Neverland”, geen werkelijke woonplaats. Ik heb die in kunnen vullen door “Other” te kiezen bij de “State/Province/Region”. Om bij dat overzicht te komen, klik de onderstaande afbeelding of ga direct naar vraagalex.com/adres.

mijn woonplaats

Waarom ontbreekt mijn woonplaats

Helaas heeft AliExpress nog niet alle woonplaatsen in het systeem gaan. Grote plaatsen wel, kleinere plaatsen niet. Kies nooit de gemeente. Postcode en huisnummer is helaas niet altijd voldoende. Een volledig correct adres is de enige manier om er zeker van te zijn dat jouw pakket ook echt aankomt.

Om het helemaal ingewikkeld te maken komen pakketjes met een incompleet adres soms toch aan. Er zitten wel wat goede medewerkers bij PostNL, maar als je pech het kunnen pakketjes ook kwijtraken, waardoor jij jouw bestelling niet zult ontvangen en ook geen geld terugkrijgt.

Laten we even van het beste uitgaan. Heb jij een verkeerd adres ingevoerd, dan heb ik een complete blog over dat onderwerp, te vinden op “Verkeerd adres bij AliExpress, pakketje retour, wat nu!?“. Daar staat ook de tekst die jij kunt sturen naar de verkoper om het pakketje hopelijk alsnog te ontvangen. Ontvang jij het pakketje helemaal niet, binnen 75 dagen kan jij een dispute openen om ook dat op te lossen en geld terug te krijgen.

Zijn er meer tips over AliExpress?

Absoluut! Om te beginnen, als jij besteld via vraagalex.com/bestel kan jij altijd via deze site om hulp vragen, mocht er iets aan de hand zijn. Direct via de app of de AliExpress website bestellen maakt dat een stuk lastiger.

Heb jij nog andere vragen? Voel je vrij om contact op te nemen. Ik wil meer van dit soort blogs schrijven met meer antwoorden op veel voorkomende vragen.

Originally posted 2018-07-13 22:19:10.

Diamond painting met ontbrekende steentjes

Vrijwel dagelijks krijg ik vragen over de bekende diamond painting. Waarschijnlijk voor jou ook de reden dat jij hier bent. In deze blog geef ik jou een stappenplan voor wat te doen als jij steentjes mist. Ik geef de oplossing zodat jij jouw diamond painting compleet kunt maken.

diamond paintingOm te beginnen, door de tientallen kleurtjes en honderden bestellingen kan het weleens mis gaan. Gelukkig gaat het in de meeste gevallen wel goed. Wil jij een diamond painting bestellen, ga direct naar vraagalex.com/bestel. Alleen door via die link te bestellen kan ik jou via deze site hulp bieden.

Toch zelf doen? Geen probleem, hier volgt de uitleg:

Stap 1: Ga naar https://s.click.aliexpress.com/e/mIE6eQb om in te loggen bij jouw AliExpress account.

Stap 2: Ga naar https://s.click.aliexpress.com/e/i2zzrnI om te kijken hoe jouw adres bij AliExpress bekend staat. Pas deze aan indien deze niet klopt.

Stap 3: Ga naar https://s.click.aliexpress.com/e/iqj6yfm voor het overzicht van bestellingen.

Aangekomen op https://s.click.aliexpress.com/e/iqj6yfm klik je op contact seller en stuur je het volgende bericht:

Dear seller,

I received and made most of my diamond painting. Unfortunately I am missing a few colors.

Could you send me the following colors:

<VUL HIER DE KLEURNUMMERS IN>

Thank you!

<JOUW NAAM>

Meestal lost de verkoper het probleem binnen 5 werkdagen op, helaas is het daarna nog wel even wachten op de steentjes.

Geen reactie over de diamond painting, wat te doen?

Mocht je geen reactie krijgen, dan is er nog een andere oplossing. Deze kan je gebruiken als de verkoper bijvoorbeeld niet reageert binnen 5 werkdagen.

Tot 15 dagen na het ontvangen van de bestelling of tot 60 dagen na de besteldatum kan je een geschil (dispute) openen. Hiermee kan AliExpress ook helpen om het probleem op te lossen.

Een dispute open je met de volgende stappen:

Een geschil open je eenvoudig via https://s.click.aliexpress.com/e/iqj6yfm via de app of via de website van AliExpress.

AliExpress geeft de verkoper in eerste instantie 5 dagen om het probleem op te lossen. Gebeurt dat niet, dan neemt AliExpress het probleem over en wordt het netjes opgelost. Meestal krijg jij gewoon jouw geld terug binnen een paar werkdagen.

Heb jij nog vragen? Neem gerust contact op.

Originally posted 2018-07-13 22:31:31.