iDEAL betaling bij AliExpress, een goed idee?

iDEAL betaling

Is een iDEAL betaling bij AliExpress een goed idee? In deze blog geef ik antwoord en laat ik een alternatief zien voor deze betaalmethode.

Kijk hoe jij anders dan via iDEAL betaling kunt doen? Klik hier!

Mijn doel is jou te helpen om de beste producten te vinden en op de juiste manier aan te schaffen. Ik verwijs in de links naar een prepaid creditcard. Hoe meer jij daarover leest, hoe meer jij gaat beseffen dat het een veilige betaalmethode is. De betaalmethode van de Nederlandse banken (waar ik zelf ook geen klant meer ben) is absoluut niet veilig. Wil je meer weten over mij? Neem contact op!

Bekijk een veilig iDEAL betaling alternatief! Klik hier!

Het doel blijft jou te helpen. Hoe meer jij weet, hoe beter ik jou ook kan ondersteunen. Iemand die heeft betaalt via een Nederlandse bank kan ik enkel doorverwijzen naar PPRO of naar mijn website als budgettrainer.

Waarom is een iDEAL betaling niet veilig?

Het grote probleem is dat de feitelijke betaling plaatsvind voordat een bestelling wordt geplaatst. Het geld staat al op de rekening van de webwinkel voordat het signaal van de bestelafdeling is geplaatst. Bij creditcards en andere veilige betaalmethodes is dat niet het geval.

Direct het iDEAL betaling alternatief vinden? Klik hier!

Mijn doel is jou te helpen om veilig en eerlijk te kopen. Kijk uit voor namaak merkartikelen en zorg dat jij altijd veilig blijft kopen. Hoe meer jij weet, hoe beter ik jou ook kan blijven helpen. Zowel nu als in de toekomst. Met iDEAL betaling is gewoon geen handige betaalmethode.

Bekijk hoe jij veilig kunt betalen! Klik hier!

Het grootste doel blijft jou een compleet en eerlijk beeld te geven. Hoe meer jij weet, hoe beter ik jou ook kan helpen. Alle vragen, reacties en opmerkingen zijn natuurlijk welkom onder deze blog!

Originally posted 2021-02-03 19:28:56.

Track AliExpress bestelling eenvoudig online!

Track AliExpress

Zoek jij de informatie om een pakketje te volgen? Track AliExpress maakt het mogelijk om bestellingen eenvoudig te volgen.

Direct de track AliExpress gebruiken? Klik hier!

Heb je vragen die je direct al wilt stellen? Neem contact op! Mijn doel is jou te helpen. Hoe meer je weet, hoe beter ik jou kan helpen. Ik vind het werkelijk vreselijk om keer op keer dezelfde antwoorden te moeten geven. Voor mijn team zijn dat de standaard antwoorden als:

  • Om een pakketje te volgen moet je naar PostNL (of BPost) zijn.
  • Als jij te laat bent met het ophalen moet je het bij de verkoper melden.
  • Een pakketje kan niet tegen worden gehouden als het is teruggestuurd.

Daarom heb ik nu ook een video kanaal waar ik antwoorden geef op veel gestelde vragen.

Los jouw track AliExpress problemen op! Klik hier!

Naast mijn werk voor de klant werk ik er ook aan om mensen van het reactieve verstand af te helpen. Het doel blijft jou te helpen om jouw leven beter te krijgen.

Hoe werkt track AliExpress

Uiteindelijk is het heel eenvoudig. Je voert ergens een traceernummer in en jouw postcode en krijgt in principe te zien waar het pakketje is. Soms gebeurt dat niet. Dan kan je via andere tracking sites een bestelling volgen.

Bekijk jouw track AliExpress! Klik hier!

Mijn belangrijkste doel is jou te helpen en te blijven helpen. Het is natuurlijk belangrijk dat jij complete eerlijkheid hebt. Dat ga ik jou ook geven. Als ik jou help met de track AliExpress weet jij dat ik jou verantwoordelijk houd voor de oplossing.

Zelf het probleem oplossen? Klik hier!

Het blijft van essentieel belang dat jij antwoorden krijgt op jouw vragen. Hoe meer jij weet, hoe beter ik jou ook kan helpen. Alle vragen zijn natuurlijk welkom! Ik help jou persoonlijk!

Originally posted 2021-02-03 19:24:34.

GlittyPennen vraagt veel voor… AliExpress!

GlittyPennen

De laatste weken krijg ik met grote regelmaat berichten van kopers die via de website van GlittyPennen producten hebben gekocht. Helaas voor veel geld.

Direct GlittyPennen kopen bij de bron? Klik hier!

Nu zou ik dit natuurlijk ook gewoon zelf kunnen doen. Pennen van zo’n 10 euro verkopen voor 40 euro en dus 30 euro per keer verdienen. Zelfs als ik 20 euro aan Facebook advertenties uitgeef maak ik nog winst. Toch doe ik dat niet. Mijn doel is open, eerlijk en ethisch te zijn. Hoe meer jij uiteindelijk te weten komt over hoe GlittyPennen te werk gaat, hoe beter jij voorbereid kunt zijn op vergelijkbare oplichters.

Bestel de GlittyPennen voor de AliExpress prijs! Klik hier!

Mijn grootste doel is de wereld open, eerlijk en ethisch te krijgen. Gewoon daadwerkelijk te bekijken hoe jij oplichting kunt voorkomen. Ben jij toch in dit bedrijf getrapt? Neem gewoon even contact met mij op.

Hoe werkt GlittyPennen?

Dit zijn de advertenties op Facebook om mensen dure producten te laten kopen. Nu levert GlittyPennen op zich wel, alleen niet de kwaliteit wat je mag verwachten voor een prijs van bijna 40 euro! Daar komt dan ook nog even bij dat retour sturen mogelijk niet eens kan.

Weten hoe jij oneerlijke mensen kunt vinden? Klik hier!

Helaas wordt deze ‘Covid-19’ tijd ook misbruikt om mensen dit soort producten te laten kopen. GlittyPennen plaatst dus advertenties op Facebook. Dat is iets wat ik niet ga doen. Wel kan jij helpen door de link naar deze blog (VraagAlex.nl/glittypennen) te delen via Facebook en andere sociale media.

Zorg dat jij oneerlijke mensen uit jouw leven krijgt! Klik hier!

Mijn doel blijft jou te helpen. Deze site is er om problemen met AliExpress te delen. Hoe meer jij weet, hoe beter ik jou kan helpen.

Originally posted 2020-04-26 07:28:11.

AliExpress bestelling annuleren na betaling

AliExpress bestelling annuleren

Wil jij een AliExpress bestelling annuleren? Lees deze blog dan volledig door. Helaas is het geen recht, een verkoper moet ermee akkoord gaan.

Direct jouw AliExpress bestelling annuleren? Klik hier!

Hoewel het vaak wel goed gaat moet een verkoper akkoord geven voordat de bestelling teruggedraaid wordt. De verkoper zal het pakket dan niet versturen en jij krijgt het geld terug. Sommige verkopers werken met een automatische proces, waardoor het terugdraaien echt niet mogelijk is. Zo kan het dus zijn dat jij iets koopt, het wilt afzeggen en het dan toch gewoon ontvangt. Retouren is ook geen mogelijkheid, houd daar ook rekening mee.

Vragen over een AliExpress bestelling annuleren? Klik hier!

Voor alle vragen en opmerkingen nodig ik jou uit om een reactie te plaatsen onder deze blog. Natuurlijk ben jij ook van harte welkom om direct contact met mij op te nemen. Ik behandel alle reacties, chats, e-mails en WhatsApp berichten persoonlijk. Door de snelle groei van deze website kan het even duren om antwoord te kunnen geven.

Meer over een AliExpress bestelling annuleren

Er zijn mensen die producten liever op een ander adres af laten leveren dan thuis. Daarvoor zijn wij met een programma bezig om ook dat mogelijk te maken. Voor dit moment is het zo dat je een werkelijk adres door moet geven om een pakket te laten leveren. Direct leveren bij een afhaalpunt is helaas nog niet mogelijk.

Wil jij een AliExpress bestelling annuleren? Klik hier!

Laat ik dan nog even stilstaan bij het annuleringsproces. Jij als koper geeft aan dat jij het product niet meer wilt ontvangen. Er gaat een bericht naar de verkoper en deze heeft 5 werkdagen de tijd om het goed te keuren of af te keuren. Doet de verkoper niets, dan gaat de AliExpress bestelling annuleren door.

Meer weten? Klik hier!

Alle verdere reacties, vragen en opmerkingen zijn absoluut meer dan welkom. Laat gerust jouw reactie achter, zodat ik jou persoonlijk verder kan helpen. Het is mijn ultieme doel om jou zo goed als mogelijk te helpen. Wanneer dat met dit onderwerp niet lukt hoop ik dat het met andere dingen wel lukt.

Originally posted 2019-05-11 08:32:55.

PPRO financial ltd, wat is dat precies?

PPRO financial ltd

Mocht jij deze blog voor het eerst bezoeken en denken, waar gaat dit over, dat leg ik uit! PPRO financial ltd is de tussenpersoon voor iDEAL bij AliExpress.

Meer weten over de problemen? Klik hier!

Het grote nadeel van PPRO financial ltd is dat het een bedrijf is wat los staat van AliExpress zelf. Dat betekend dat wanneer er iets mis gaat jij het probleem tussen 2 bedrijven moet oplossen. Over het algemeen gaat dat redelijk automatisch en heb jij het geld al binnen een paar weken zonder problemen terug op de rekening. Wanneer dat echter niet gebeurt wordt het een stuk lastiger.

Meer over PPRO financial ltd weten? Neem contact op!

In het tweede deel van deze blog leg ik uit hoe jij het makkelijkst contact kunt krijgen met beide bedrijven. Beide organisaties zijn zelfs telefonisch te bereiken. Laat ik wel zeggen dat bellen absoluut de duurste optie is.

Dus, PPRO financial ltd, wat is dat?

Wanneer een bedrijf uit China zaken wilt doen in de EU (Europa), dan gaat dat niet altijd makkelijk. Creditcards en PayPal worden weliswaar wereldwijd geaccepteerd, dat is niet de norm in Nederland. Wanneer systemen als iDEAL (voor Nederland) of Bankcontact (voor België) worden gebruikt gaat dat gewoon niet. Dat is waar de tussenpersoon nodig is.

Feitelijk zorgt PPRO financial ltd ervoor dat de iDEAL transactie wordt afgehandeld. Het geld komt daar terecht en wordt naar AliExpress overgemaakt. Dat is nu precies ook de reden dat het nog al eens mis gaat. Want als jij een bedrag overmaakt en er is toch iets mis gegaan krijg jij met 2 bedrijven te maken.

Vanuit AliExpress Nederland doen wij ons best om jou zo goed mogelijk te ondersteunen. Dat kan via WhatsApp, Facebook, email en binnenkort zelfs via telefoon. Omdat de telefoon het duurste communicatiemiddel is gaan wij daar wel een bedrag voor vragen.

Direct een bestelling plaatsen bij AliExpress? Klik hier!

Wat is PPRO Financial Ltd. precies?

Feitelijk is het een tussenhandel. Dus een bedrijf wat betalingen faciliteert namens internationale bedrijven. Als voorbeeld voor Nederland is er iDEAL. Een betaalmethode wat alleen in Nederland wordt gebruikt. Zo heeft ieder land wel wat eigen dingen om betalingen mee te doen. PPRO zorgt ervoor dat ook bedrijven buiten Nederland iDEAL kunnen accepteren.

Waarom gebruiken zoveel bedrijven het rekeningnummer BE44735045712145?

Het rekeningnummer wat PPRO Financial Ltd. gebruikt voor iDEAL transacties is BE44735045712145. Dat is dan ook de reden dat het nummer zo vaak wordt gebruikt.

Kan ik via PPRO Financial Ltd. ook met PayPal betalen?

Of dat via PPRO Financial Ltd. zelf kan weet ik niet. Wel weet ik dat veel bedrijven PayPal inderdaad accepteren om zo betalingen makkelijker te maken.

Originally posted 2019-04-27 05:30:44.

iDEAL werkt niet! Hoe los ik dat op?

iDEAL werkt niet

Met grote regelmaat krijg ik de vraag of opmerking: “iDEAL werkt niet”. In plaats van keer op keer antwoord te geven dacht ik, laat ik een blog schrijven.

Direct door naar de oplossing? Klik hier!

Het probleem is de betaalmethode op zich. iDEAL werkt niet omdat we over een onbetrouwbare betaalmethode praten. In het tweede deal van deze blog leg ik uit waarom het vaak mis gaat, in dit deel praat ik over de redenen dat het vaak mis gaat. De oplossing is eenvoudig. Als jij gaat naar de speciale link: VanDijl.ga/ideal (waar vanDijl mijn achternaam is) en opnieuw inlogt is het probleem meestal direct al verholpen.

Vragen over de oplossing? Neem contact op!

Mocht jij andere vragen hebben of een pakket om andere redenen niet hebben ontvangen? Laat het mij weten! Het beste kan je een reactie achterlaten onder deze blog. Daarmee kunnen ook andere kopers meedenken naar de oplossing.

Het proces achter iDEAL werkt niet

Laat ik even de stappen samenvatten van een transactie waardoor de iDEAL werkt niet vraag ontstaat. Een transactie werkt gebruikelijk in een paar fases:

  1. De bestelling wordt geplaatst.
  2. De betaling wordt gedaan.
  3. De bestelling en betaling worden gecontroleerd.

Bij een betaling zoals wij dat in Nederland veelal doen zijn dit ook te stappen en dat is nu precies waar het probleem zit. De controle vind pas na de betaling plaats, maar daarvoor is een actie vanuit de gebruiker nodig. En omdat de transactie gedaan wordt via een tussenpartij gaat het daar vaak mis.

Meer weten over de oplossing? Neem contact op!

Nu is de vraag natuurlijk, hoe krijg je het geld terug. Daarover schrijf ik nog een blog om meer uitleg te geven over de tussenpersoon. Heb jij daar dan vragen over kan je die ook meteen stellen. Mijn doel is alle AliExpress problemen opgelost te krijgen.

Originally posted 2019-04-27 05:09:42.

Klarna AliExpress werkt niet! Dat is GOED nieuws!

Klarna AliExpress werkt niet

In deze blog leg ik uit waarom als Klarna AliExpress werkt niet dat goed nieuws is. Het heeft alles te maken met de verwachtingen.

Klarna AliExpress werkt niet? Klik hier!

Uiteindelijk is het gewoon goed nieuws. Dat heeft ermee te maken dat een afterpay bedrijf enkel gaat over de betaling. Dat heeft hier puur te maken met het bedrag wat je overmaakt. De afzender gaat alleen over het feitelijke product. Niemand is dus verantwoordelijk voor het daadwerkelijk leveren van een product. Dan blijft slechts 1 iemand over. Dat ben jij. Jij blijft dus verantwoordelijk voor de betaling, ook als het product niet goed is.

Klarna AliExpress werkt niet! Klik hier!

Als budgettrainer wil ik mensen bewust maken van de problemen die spelen waar het gaat om geld. Ieder probleem met incassobureaus heeft ook weer met dezelfde basis te maken. Natuurlijk ben je welkom om contact op te nemen om hier verder over te praten.

Klarna AliExpress werkt niet, waarom?

Er zijn zelfs mensen die nu iets willen kopen en pas over 1 of 2 weken een salaris krijgen. Door die mensen is het extra belangrijk om te weten waarom betalen via een afterpay bedrijf echt geen goed idee is. De uitleg is eenvoudiger dan je denkt!

Meer weten over een echte oplossing? Klik hier!

In de onderstaande video geef ik wat meer uitleg over wat er zoal mis gaat met dit soort betaaldiensten:

Natuurlijk kan ik daar heel erg lang op doorgaan, toch wil ik nogmaals duidelijk zijn. Klarna AliExpress werkt niet is iets positiefs. Niet iets om over te klagen.

Bekijk de oplossing! Klik hier!

Ondanks de verwarring die ook na het lezen van deze blog gaat ontstaan wil ik jou een stuk duidelijkheid geven. Hoe meer jij weet, hoe beter ik jou ook kan helpen. Ik wil dat jij slimmer met geld om leert gaan!

Originally posted 2021-02-03 19:07:00.

Bestelling annuleren bij AliExpress

Bestelling annuleren bij AliExpress

Wil jij een bestelling annuleren bij AliExpress? Lees deze blog dan volledig door. In deze blog leg ik stap voor stap uit hoe het werkt. Het is niet moeilijk.

Direct jouw bestelling annuleren bij AliExpress? Klik hier!

Het doel van deze blog is jou uit te leggen waarom bestellingen niet altijd geannuleerd kunnen worden. Koop is koop is feitelijk wat dat betekent. Bij winkels in Nederland is dat ook het geval. Hoewel veel winkels een eigen retourbeleid hebben is het niet wettelijk verplicht om een aankoop terugbrengen toe te staan als winkeleigenaar. Mijn doel is jou hiermee bekent te maken.

Vragen over een bestelling annuleren bij AliExpress? Neem contact op!

Voor alles wat met dit onderwerp te maken heeft nodig ik jou uit om een reactie te plaatsen onder deze website. Doel daarmee is jou met andere kopers in contact te laten komen. Zo kan jij precies bepalen wat jij wilt kopen.

Waarom een bestelling annuleren bij AliExpress?

De redenen dat mensen iets kopen wat ze niet daadwerkelijk willen hebben heb ik nog niet. Mocht jij daar een verklaring voor hebben, laat het mij gerust weten. Alles wat jij wilt schrijven over de producten die jij koopt is van harte welkom.

Direct een bestelling annuleren bij AliExpress? Klik hier!

Laat ik dan ook meteen even schrijven dat de stappen volgen geen garantie is. Het is uiteindelijk aan de verkoper om een beslissing te nemen. Deze mag bepalen of het geld teruggestort kan worden en het product niet verzonden zal worden.

Meer informatie? Neem contact op!

Voor alle verdere vragen en opmerkingen nodig ik jou van harte uit om een reactie te plaatsen onder deze blog. Mijn doel is jou zo goed mogelijk te helpen. Wanneer jij de vragen hebt over de manier waarop wij werken, laat ook daarover gerust een reactie achter onder de blog.

Originally posted 2019-04-20 21:01:25.

Retourrecht bij AliExpress bestellingen

Retourrecht

Wanneer jij iets koopt bij een Nederlandse webwinkel heb jij retourrecht. Dat wil zeggen, jij krijgt de verzendkosten en het betaalde bedrag terug.

In deze blog uitleg over het retourrecht bij AliExpress!

In de basis heb jij altijd de mogelijkheid om iets terug te sturen. De vraag is, krijg jij ook geld terug. Het antwoord daarop is standaard nee. Het kan wel, maar dan moet je het in overleg doen met de verkoper. Alleen via die weg heb jij de mogelijkheid om geld terug te vragen. Het retourrecht zoals je dat in Nederland hebt geldt bij AliExpress niet. Meer informatie en de veel gemaakte fouten volgen in het tweede deel van deze blog.

Vragen over het retourrecht? Neem contact op!

Natuurlijk zijn er mensen die slim denken te zijn. Op de redactie van AliExpress Nederland ontvangen wij soms ook zendingen. Het postbusadres in Amsterdam ontvangt ook zeker post. Daar gebeurt echter in beide gevallen niets mee. Hoe dan ook krijg je geen geld terug.

Retourrecht en AliExpress

De vraag is dan, hoe regel je het dan wel? De stappen daarvoor zijn niet eens zo moeilijk. De eerste stap is contact zoeken met de verkoper. Deze kan jou gewoon verder helpen en zorgt er ook voor dat jij weet waar het pakket heen moet. De verkoper bereik je door naar vraagalex.com/verkoper te gaan, het product te vinden en de contact knop aan te klikken. Daar kan je overleggen over jouw retourrecht.

Vragen over de verzendkosten? Neem contact op of lees verder.

Dan nog de verzendkosten. Want binnen Nederland kan het bij veel webwinkels vaak gratis of betaal je een paar euro om het pakket terug te sturen. Bij AliExpress werkt ook dat anders. Om überhaupt aanspraak te kunnen maken op het retourrecht moet het pakket aangetekend teruggestuurd worden. Dat kost al snel zo’n 20 euro per zending. Vaak heeft het daarom helemaal geen zin.

Toch iets terugsturen? Neem eerst contact op met de verkoper!

Verder nog andere vragen? Laat een reactie achter onder deze blog.

Originally posted 2019-04-19 06:07:58.

AliExpress bestelling volgen: Zo doe je dat

AliExpress bestelling volgen

Dagelijks krijg ik de vraag, AliExpress bestelling volgen, hoe doe je dat nu eigenlijk? Op die vraag geef ik antwoord in deze blog. Weer een oplossing!

Hulp nodig? Neem contact op!

Er zijn momenten dat een AliExpress bestelling volgen fijn is. Ook zijn er momenten dat het simpelweg noodzakelijk is. Dat laatste is het geval wanneer jij iets koopt en wilt weten bij welk postkantoor het ligt. Het is namelijk zo dat PostNL niet altijd een briefje in de bus doet wanneer een pakket elders is afgeleverd. Het is dan ook essentieel om zelf te kijken waar jouw product is.

Direct jouw volgende bestelling plaatsen? Klik hier!

In het tweede deel van deze blog ga ik uitleggen welke stappen jij exact moet volgen. Van het vinden van jouw traceernummer tot het volgen van jouw pakket. Mijn doel is dat jij na het lezen van deze blog exact weet wat jij moet doen.

Hoe werkt een AliExpress bestelling volgen?

Om te beginnen ga je naar de speciale pagina vraagalex.com/tracking. Dat is meteen ook de plek waar je de bestellingen kunt vinden en ook de knop ‘Track’ of ‘Traceer’. Onder die knop staat het traceernummer (dat is iets anders dan een ordernummer) waarmee jij de AliExpress bestelling volgen kunt.

Direct het trackingnummer vinden? Klik hier!

Het volgende wat je doet is gaan naar de website InternationalParcelTracking.com van PostNL. Daar voer je het trackingnummer in en jouw postcode en als alles goed gaat zie je waar het pakketje is. In de situatie waar het pakketje (nog) niet te volgen is ga je naar Track24.net, waar je de bestelling kunt volgen als die nog niet in Nederland is.

Volg het pakketje direct! Klik hier!

Mocht jij er dan toch niet uitkomen, laat een reactie onder deze blog. Met de reacties kan ik deze pagina verbeteren zodat ieder probleem opgelost gaat worden.

Originally posted 2019-04-18 21:19:18.

iDEAL problemen bij AliExpress!

iDEAL problemen

Wat zijn de iDEAL problemen van dit moment bij AliExpress? Op deze pagina krijg jij het antwoord. Natuurlijk kan jij hier ook jouw reactie plaatsen.

iDEAL problemen oplossen? Betaal met een gratis creditcard! Klik hier!

Mocht het niet direct werken, log dan even uit en opnieuw in. Dat kan ook via de AliExpress app. Mijn belangrijkste doel is dat jij gewoon kunt kopen en betalen op de manier die jij wilt gebruiken. Natuurlijk heeft deze betaalmethode wel de nodige problemen. De iDEAL problemen ontstaan omdat jij altijd eerst een betaling doet en daarna (administratie) de bestelling plaatst. Wanneer er iets mis gaat met het bestellen is het geld dus gewoon weg.

Alles weten over de iDEAL problemen? Neem contact op!

Heb jij vragen en opmerkingen over het betalen bij AliExpress? Neem dan contact op met de klantenservice zodat jij direct antwoord krijgt vanuit de bron. Mijn doel is Nederlandse klanten zo goed mogelijk te helpen.

Oplossingen voor iDEAL problemen

Om oplossingen te vinden moeten we even stilstaan bij de alternatieven. Bijvoorbeeld de prepaid creditcard. Het voordeel van die manier van betalen is dat de transactie en de betaling gelijktijdig gaan. Zo kunnen de fouten die bij de lokale betaalmethodes ontstaan niet gebeuren. Natuurlijk kunnen er wel andere dingen mis gaan.

Meer weten over de oplossingen? Klik hier!

Voor alles wat jij verder wilt weten over dit onderwerp nodig ik jou van harte uit om een reactie te plaatsen onder deze blog. Omdat ik dagelijks meerdere klachten krijg, ook van mensen die niet meer kunnen betalen, weet ik dat er oplossingen nodig zijn. Log vooral opnieuw in, meestal werkt alles dan weer.

Alles over de iDEAL problemen? Neem contact op!

Voor alles wat jij verder nog wilt weten nodig ik jou uit om een reactie te plaatsen onder deze blog.

Originally posted 2019-04-18 20:57:20.

Ruilen bij AliExpress en hoe dat precies werkt.

Ruilen bij AliExpress

Wist jij dat ruilen bij AliExpress en de 14 dagen retourrecht bij AliExpress niet gelden? Hoewel het in Nederland de wet is, is dat in China niet zo.

Vragen over ruilen bij AliExpress? Neem contact op!

Natuurlijk is het zo dat wij dagelijks vragen krijgen over deze onderwerpen. Daarom wil ik de komende tijd ervaringen gaan verzamelen. Via onze speciale klachten pagina kan jij jouw klacht over ruilen bij AliExpress (en natuurlijk de garantie) online zetten. Daar zijn 2 doelen bij. Ten eerste kan jij andere kopers waarschuwen voor de dingen die mis gaan. En voor wie denkt dat Wish het beter doet, daar krijgen wij ook klachten over binnen.

Meer informatie over ruilen bij AliExpress? Neem contact op!

In het volgende deel van deze blog ga ik een paar voorbeelden noemen van kopers bij wie het mis ging. Ook zal ik wat punten noemen om op te letten bij het doen van een aankoop. Goedkoop is bij een Chinese webwinkel soms gewoon echt niet wat het lijkt.

Waarom willen mensen ruilen bij AliExpress?

We zijn in Nederland gewend dat het eenvoudig is om spullen te bestellen, terug te sturen en geld terug te krijgen. Daar zit de eerste drempel. Wie iets terug wilt sturen betaalt bij de Chinese webwinkel al zo’n 20 euro voor het aangetekend retour sturen. Wie slim denkt te zijn is verder van huis. Namelijk het ‘gewoon’ sturen of naar een adres in Nederland hoort niets meer van het bedrijf.

Klacht indienen? Klik hier!

Ik wil dan even ingaan over waarom mensen willen ruilen bij AliExpress. Het komt namelijk vrijwel uitsluitend voor dat het gaat om kleding of elektronica. Iemand die kleding in de verkeerde maat koopt (bijvoorbeeld een Chinese S in plaats van een Europese S) krijgt te kleine kleding. Daar is niets aan te doen. De kleding is zo goedkoop dat het terugsturen helemaal geen zin heeft.

Meer over ruilen bij AliExpress? Neem contact op!

Toch iets bestellen? Goede keus! Let wel goed op de boordelingen van eerdere kopers! Klik hier!

Originally posted 2019-04-17 07:19:42.

Autostoel voor honden te koop bij AliExpress!

Autostoel voor honden

Zoek jij een autostoel voor honden? Kijk den even bij AliExpress, daar zie je dit product, beoordeeld met de volle 5 uit 5 sterren op basis van 111 kopers.

Direct een autostoel voor honden kopen? Klik hier!

In het tweede deel van deze blog ga ik de reacties van kopers bekijken. Daar zal ik met name gaan bekijken waarom kopers dit product zo ontzettend goed beoordelen. Er zijn wel een paar kopers die 4 uit 5 sterren geven, maar die laten verder geen inhoudelijke reactie achter. Ik zal mij dan ook gaan focussen op de hoogste beoordelingen. Daar zit in ieder geval genoeg inhoudelijke reactie bij.

Koop jouw autostoel voor honden online! Klik hier!

Voor alle vragen die jij dan nog hebt kan ik jou helpen. Laat een reactie achter onder deze blog. Natuurlijk mag jij ook contact met mij opnemen. Mijn doel is jou te helpen aan het beste product voor jou.

Kopers over de autostoel voor honden

Kopers reageren allemaal positief. Reacties als: “Zeer, zeer goed”, “Super geweldig”, “Kwaliteit is geweldig” en “Eerder ontvangen dan verwacht”. Er zijn meer reacties, mijn advies is die zelf ook te lezen. Deze verkoper krijgt in 99,6% van alle gevallen de meest positieve reactie. Dat is hoger dan ik ooit heb gezien.

Alle reacties bekijken? Klik hier!

Een tas is na de autostoel voor honden ook echt erg goed verkocht. Beoordeeld met 4,9 uit 5 sterren. Ook super positieve reacties. Met onder andere: “Super snel geleverd”, “Super blij met dit product” en “Absoluut tevreden”. Het advies ook hier, lees alle reacties!

Terug naar de autostoel voor honden? Klik hier!

Voor alle verdere vragen en opmerkingen nodig ik jou van harte uit om een reactie achter te laten onder deze blog. Mijn doel is jou zo goed mogelijk te helpen naar het juiste product.

Originally posted 2019-04-11 20:26:55.

Verzendkosten bij AliExpress, hoe zit dat nu echt?

China Europe

Met enige regelmaat krijgen wij klachten over de verzendkosten bij AliExpress. Onder andere mensen die ineens moeten betalen bij ontvangst.

In werkelijkheid gaat het hier niet om verzendkosten maar inklaringskosten en BTW.

Het opvallende is dat er steeds meer mensen zijn die duurdere producten bestellen. Zo ook namaak producten van de merken Adidas en Nike. Het vervelende is dat het over het algemeen dus niet gaat om verzendkosten maar om juridische kosten voor het invoeren van een product van buiten de EU. Alles wat vanuit buiten de EU komt moet langs de douane. Deze mogen (bij producten met een waarde hoger dan 22 euro) extra kosten in rekening brengen.

Alles weten over de achtergrond van de verzendkosten? Klik hier!

Heb jij hier nog vragen en opmerkingen over, laat dan een reactie achter onder deze blog. Jouw reactie helpt ook om meer mensen duidelijk te maken waar jij als koper voor moet uitkijken.

Meer over de verzendkosten

Wist jij dat de kosten die een AliExpress verkoper maakt voor het versturen van een pakket veelal minder zijn dan het sturen van een gewone brief vanuit Nederland? Om die reden bieden verkopers vaak de gratis verzendkosten aan. Let daar wel altijd goed op. Er zijn altijd uitzonderingen.

Meer weten over de goedkope producten? Klik hier!

Hoewel er heel veel te schrijven is over de verschillende producten heb ik al een pet voorbij zien komen. Wat daar relevant aan is? De prijs was extreem laag, maar door de ruim 400 euro aan verzendkosten was de pet ineens niet meer zo gunstig geprijsd. AliExpress is een soort Marktplaats vanuit China. Daar zitten helaas ook weleens minder eerlijke verkopers bij.

Meer weten over de verzendkosten? Neem contact op!

Voor alle vragen die dan nog overblijven, laat een reactie achter onder deze blog. Iedere reactie maakt deze blog weer een stukje leesbaarder voor nieuwe kopers.

Originally posted 2019-04-08 11:36:07.

Douane inklaring, moet jij je zorgen maken?

Douane inklaring

Lees jij iets over douane inklaring? Ben jij bang voor extra kosten? Lees deze blog dan snel verder. Ik ga jou vertellen wanneer jij je zorgen moet maken.

Maak jij je zorgen over douane inklaring? Neem contact op!

In het tweede deel van de blog zal ik wat uitleg geven over wanneer jij je zorgen moet maken. In de basis is dat enkel bij bedragen boven de 22 euro en wanneer jij namaak spullen koopt. In alle andere gevallen hoef jij je meestal geen zorgen te maken. Ik ga uitleggen hoe jij bij hogere bedragen al vooraf kunt weten wat het risico is dat douane inklaring jou geld gaat kosten.

Iets weten over de douane inklaring? Neem contact op!

Wil jij iets kopen en er zeker van zijn dat jij geen BTW of inklaringskosten hoeft te betalen? Bestel via vraagalex.com/bestel en blijf onder de 22 euro. Dan is de kans groot dat jij geen kosten hoeft te betalen.

Vroeg weten over de douane inklaring

Dus hoe kom jij er nu zo snel mogelijk achter hoe het zit met de kosten? Volg hoe dan ook en wat jij ook doet altijd jouw bestellingen via InternationalParcelTracking.com. Daar kan jij vaak al eerder zien wat de eventuele extra kosten zijn. Staat daar niets, dan zijn er waarschijnlijk geen extra kosten.

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op!

Als jij een brief krijgt voor ‘meer informatie’ dan is de kans groot dat jij meer gaat betalen. Vul het formulier zo snel mogelijk in en wees eerlijk. De kans is groot dat jij moet betalen, of jij het nu invult of niet. Door het in te vullen gaat het enkel maar wat sneller.

Meer weten over de douane inklaring en de mogelijke extra kosten? Neem contact op!

Zijn er nog andere vragen die jij hebt over dit onderwerp? Laat het mij vooral weten! Ik help jou hoe dan ook graag verder.

Originally posted 2019-04-05 21:37:10.

Namaak merkschoenen te koop bij AliExpress!

Namaak merkschoenen

Voor wie denkt luxe schoenen te kopen bij AliExpress, pas op! Deze namaak merkschoenen zijn namelijk van lage kwaliteit en illegaal ook voor jou als koper!

Direct kijken naar de namaak merkschoenen? Klik hier!

Er zijn voornamelijk nadelen bij het kopen van namaak merkschoenen. De prijs is mogelijk het enige voordeel. Kwaliteit is absoluut minder, evenals het draagcomfort. Vooral bij sportschoenen (waar het hier om gaat) kan het zelfs schadelijk zijn voor jouw voeten. Verder is het mogelijk dat jij een boete krijgt wanneer jij deze spullen koopt. Daarover heb ik deze blog met een brief die een koper uit België heeft ontvangen.

Bekijk de namaak merkschoenen nu ook online! Klik hier!

Voor alle vragen en opmerkingen die jij hebt op dit artikel, laat een reactie achter onder deze blog. Natuurlijk mag jij ook altijd contact met mij opnemen voor vragen die jij direct aan mij wilt stellen. Alle vragen zijn welkom, ik ben hier om jou te helpen.

Kopers over de namaak merkschoenen

Deze verkoper krijgt in slechts 89,7% van alle verkopen de 5 uit 5 sterren. Dat is flink veel minder dan wat ik gemiddeld tegenkom. Dit zegt ook veel over de kwaliteit van de producten. Laten wij dan ook snel verder gaan kijken. Weet hoe dan ook dat jij een boete kunt krijgen voor het kopen van namaak merkschoenen.

Zelf kijken naar de producten en reacties? Klik hier!

Dan is het tijd om te kijken naar de daadwerkelijke reacties. Het gaat hier om verschillende merken, ik kijk naar het best verkochte product. Met reacties als: “Schoenen mooi”, “Snelle levering”, “Levering te traag” en “Andere maat dan ik had gevraagd” krijgt het best verkochte product 4,5 uit 5 sterren.

Bekijk zelf ook alle namaak merkschoenen! Klik hier!

Voor alles wat jij dan nog wilt weten, laat gerust jouw reactie achter onder deze blog. Mijn doel is jou zo goed mogelijk te helpen. Iedere reactie is welkom. Ook via chat en het reactieformulier.

Originally posted 2019-04-01 09:19:31.

Ontbrekende steentjes bij een diamondpainting!

Ontbrekende steentjes bij een diamondpainting!

Heb jij een eigen foto laten omzetten? Of heb jij een standaard afbeelding gebruikt? Hoe dan ook, ontbrekende steentjes bij een diamondpainting zijn vervelend!

Voor de oplossing voor de ontbrekende steentjes bij een diamondpainting, neem contact met mij op!

Nu is het voor mij erg belangrijk om ook te kijken naar een aantal daadwerkelijk verkochte producten. Dit doe ik om ook te kijken naar de kwaliteit en levering van enkele verkopers. Er zijn er de laatste dagen meerdere verkocht, waarbij het lijkt alsof de ontbrekende steentjes bij een diamondpainting niet echt vaak voorkomt. Laten wij daarom in het volgende deel van de blog ook even kijken naar de reacties.

Problemen met ontbrekende steentjes bij een diamondpainting? Klik hier!

Voor alles wat jij wilt weten en alle vragen die jij hebt, neem altijd eerst contact met mij op of benader de verkoper direct. Belangrijk is dat jij de gene informeert die er daadwerkelijk iets aan kan doen.

Kopers over de ontbrekende steentjes bij een diamondpainting

Ik heb twee producten bekeken die onder deze categorie vallen. Het leuke is dat de ontbrekende steentjes bij een diamondpainting niet echt vaak meer voor lijken te komen. Ik heb bijvoorbeeld 1 product beoordeeld door 5 mensen met een gemiddeld cijfer van 4,8 uit 5 sterren. Helaas zonder inhoudelijke reacties.

Bekijk alle beoordelingen! Klik hier!

Het zou natuurlijk niets zijn als ik slechts 1 product zou bekijken om te zien of dit probleem zich nog voordoet. Deze verkoper krijgt in 98,6% van alle verkopen het hoogst mogelijke cijfer. Houd daar rekening mee wanneer jij een product gaat oordelen rondom de ontbrekende steentjes bij een diamondpainting. In vrijwel alle gevallen gaat het gewoon goed. Is dat bij jou niet het geval, laat jouw reactie achter onder deze blog.

Ontbrekende steentjes bij een diamondpainting bestellen? Klik hier!

Laat ik deze blog dan gaan afsluiten. Het is mijn doel om iedereen te helpen die geholpen wil worden. Mensen die alleen willen klagen help ik natuurlijk ook door de klacht aan te horen.

Originally posted 2019-03-06 09:22:19.

Geld terugkrijgen van AliExpress!

geld terugkrijgen van AliExpress

Wil jij geld terugkrijgen van AliExpress? Lees deze blog. Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk, maar lang niet altijd. Meer later in de blog.

Vragen over geld terugkrijgen van AliExpress? Neem contact op met de klantenservice!

Vanuit deze blog geef ik jou wat uitleg over waarom mensen een poging doen om bestellingen te annuleren. Ook wat er verder mis gaat waardoor geld terugkrijgen van AliExpress een logische oplossing lijkt. Nu zijn er mensen die blijven wachten. Dat is wel het meest onverstandige wat jij kunt doen. Jij hebt altijd maximaal 75 dagen om een dispute (geschil) op te starten. Daarna ben jij simpelweg te laat en is niets meer mogelijk.

Meer weten over geld terugkrijgen van AliExpress? Klik hier!

Voor alle andere onderwerpen en voor Nederlandstalige ondersteuning kan jij altijd contact met mij opnemen. Ik help jou graag verder binnen de mogelijkheden die ik heb. Alle vragen zijn welkom, waar mogelijk geef ik antwoord.

Waarom willen mensen geld terugkrijgen van AliExpress?

De meest voorkomende reden dat mensen geld terugkrijgen van AliExpress is een niet geleverde bestelling. Dit komt voor om verschillende redenen. Onder andere zijn er mensen die een verkeerd adres hebben opgegeven. Daarnaast zijn er mensen die om andere redenen iets niet ontvangen. Over het algemeen staat het aankoopbedrag binnen 2 tot 3 weken weer terug op jouw rekening.

Meer weten over dit onderwerk? Neem contact op!

Dan zijn er ook mensen die iets hebben gekocht en het product toch niet willen ontvangen. Hoewel annuleren geen recht is, behoort het in veel gevallen wel tot de mogelijkheden. Via deze link kan jij in de meeste gevallen een bestelling nog annuleren. De verkoper moet het wel goedkeuren, waarna geld terugkrijgen van AliExpress automatisch verloopt.

Meer informatie over geld terugkrijgen van AliExpress? Neem contact op!

Jij kunt natuurlijk jouw reactie ook achterlaten onder deze blog. Door dat te doen kunnen ook andere kopers zien of het wel of niet lukt. Hoe meer mensen reageren, hoe beter wij dit bedrijf naar hoge kwaliteit en service kunnen krijgen.

Originally posted 2019-02-20 09:38:02.

Probleem oplossen bij AliExpress!

probleem oplossen

Afhankelijk van wat er aan de hand is kan ik jou helpen met een probleem oplossen. Je moet altijd stappen doorlopen. Meestal kan ik helpen.

Direct een probleem oplossen? Klik hier!

Tijdens het schrijven van deze nieuwe methode ontdekte ik al snel dat de 18 stappen er te veel zijn. Ik ga de stappen daarom ook reduceren afhankelijk van wat er aan de hand is. Hoe dat precies gaat lopen weet ik nog niet. Er zullen nog veel veranderingen aankomen. Het gaat jou vooral helpen om sneller tot een oplossing te komen. Stap 1 blijft er hoe dan ook in. Ik moet wel weten voor wie ik problemen oplos.

Ga jouw probleem oplossen! Klik hier!

Mijn doel blijft jou te helpen. Deze manier van werken heb ik flink veel over gelezen. Letterlijk jaren aan studie inmiddels. Wil jij jouw bedrijf of organisatie ook laten groeien? Bekijk eens de geheimen van organiseren!

Waarom ik help met een probleem oplossen?

Laat ik even heel duidelijk maken dat ik geen geld verdien een oplossing. Tenminste, niet direct. Waar ik geld aan verdien zijn bestelde producten. Hoe meer mensen bestellen, hoe meer ik daar ook aan verdien. Langzaam maar zeker en stapje voor stapje kom ik vooruit.

Kijken hoe ik jouw probleem oplossen kan? Klik hier!

Het grootste doel voor mij blijft jou te helpen. Ik doe dat omdat ik op meerdere vlakken mensen help. Lees daarom ook vooral meer over mij zodat je weet waar mijn manier van denken vandaan komt. Jouw probleem oplossen is wat ik voor jou wil doen.

Bekijk hoe we elkaar ook kunnen helpen! Klik hier!

Wat jij ook wilt doen, ik ben hier om jou te helpen. Dat is uiteindelijk ook het doel van blogs als deze. Ik wil jou optimaal en zo goed mogelijk helpen en blijven helpen.

Originally posted 2020-08-16 07:30:30.

Dispute, wat is dat nu precies?

Dispute

Omdat ik regelmatig de tip geef om een dispute te openen hierbij antwoord op de vraag: “Wat is een dispute?”. Meer informatie in deze blog.

Weten waar jij een dispute kunt openen? Klik hier!

Laten mij dan nu uitleggen wat dat woord: “Dispute” betekend. Het woord is letterlijk vertaald naar “Geschil”. Dat wil zeggen, iets wat de verkoper heeft gedaan waar jij het niet mee eens bent. Het grote doel is altijd een product geleverd te krijgen of geld terug te krijgen. Geld terug is met name van toepassing wanneer een product niet geleverd is binnen de uiterste levertermijn. Daarover meer in het tweede deel van deze blog.

Direct inloggen? Klik hier!

Heb jij dan nu al vragen? Neem gerust contact met mij op, zodat ik jou persoonlijk verder kan helpen. Mijn belangrijkste doel is dat jij het juiste antwoord krijgt en waar nodig geld terug.

Wanneer is een dispute openen mogelijk?

Het is mogelijk om aan te geven dat jij geld terug wilt tijdens een vaste periode. Om te beginnen heeft iedere verkoper meestal tot 60 dagen om het product te leveren. Dat is vanaf het moment van bestellen tot het moment van leveren, of niet. Vanaf het moment dat het is geleverd heb jij nog 15 dagen om het dispute te openen.

Dus nu jouw dispute openen? Klik hier!

Dan kan het natuurlijk zijn dat jouw product niet binnen de 60 dagen aankomt. Het systeem zal jouw pakket dan automatisch als ontvangen melden. Heb jij het dan nog niet ontvangen, dan heb jij ook hier nog 15 dagen. Dus in totaal 75 dagen tussen het moment van bestellen en het openen van het dispute.

Meer weten over deze termijn? Klik hier!

Als jij dan nog andere vragen hebt, laat jouw reactie dan achter onder deze blog. Met jouw reactie help jou niet alleen mij, jij helpt ook andere kopers in het proces naar het klagen over een product.

Originally posted 2019-02-13 07:35:14.