Inklaringskosten voorkomen: Hoe doe je dat precies?

Inklaringskosten voorkomen

In deze blog leg ik uit hoe inklaringskosten voorkomen kunnen worden. Wanneer inklaringskosten voorkomen mogelijk is voorkom jij ook de BTW.

Het belangrijkste om jou te realiseren is dat inklaringskosten voorkomen alleen mogelijk is door voor minder dan 22 euro te bestellen. De extra kosten zijn door de overheid uitbesteed aan PostNL. Het postbedrijf kiest er dus zelf voor om jou met deze kosten op te zadelen. 

Er komen feitelijk 3 belangrijke dingen kijken bij iedere bestelling. Hoe hoger het bedrag, hoe meer belasting jij moet betalen. Inklaringskosten voorkomen zorgt ervoor dat jij geen BTW betaalt. Geef jij meer dan 150 euro uit, dan betaal jij mogelijk ook invoerrechten van ruim 4%. Persoonlijk zie ik dit als een extra belasting en een manier om nog hogere BTW tarieven te vragen.

Inklaringskosten voorkomen bij een grote bestelling

Ik zie dagelijks kopers die voor honderden euro’s producten kopen. Met de gratis verzending vanuit China is het veelal handig om bestellingen los van elkaar te plaatsen. Wanneer jij 10 bestellingen plaatst van 20 euro betaal jij niets in Nederland. Bestel jij in 1 keer voor 20 euro, dan kunnen daar flinke extra kosten bijkomen.

Persoonlijk heb ik die fout ook een keer gemaakt. Een bestelling van DVD’s. Eigen producten die ik in een grote hoeveelheid bestelde. Omdat het om een doos ging van 50 DVDs moest ik daar van alles voor betalen. Dat was niet nodig geweest als ik in kleinere hoeveelheden had besteld. 

Heb jij vragen over hoe inklaringskosten voorkomen kunnen worden of hoe jij verstandig kunt bestellen? Neem gerust contact met mij op. Ik ga dan voor jou op zoek naar de beste manier om het product te kopen waar jij naar op zoek bent. In veel gevallen betaal jij helemaal niets extra. Zelfs niet bij hogere bestellingen. Jij kunt het alleen nooit zeker weten, tenzij jij voor minder dan 22 euro bestelt. 

Originally posted 2018-12-11 06:32:16.

Eén gedachte over “Inklaringskosten voorkomen: Hoe doe je dat precies?

  1. Mahdiya Beantwoorden

    Ik heb bij Ali n chocoladeheater besteld, was 50€ kwam nog 50€ bij voor de douane en t pakket kwam zwaar beschadigd aan
    Weg geld

Geef een reactie