Mijn woonplaats staat niet in de lijst!

Na een uitgebreid telefoongesprek vandaag heb ik een nieuwe tip die ik beslist wil delen. De vraag “Mijn woonplaats staat niet in de lijst” wordt bij deze opgelost. Het is namelijk mogelijk om iedere willekeurige woonplaats in te vullen, dus ook jouw woonplaats!

In de onderstaande afbeelding zie je de woonplaats “Neverland”, geen werkelijke woonplaats. Ik heb die in kunnen vullen door “Other” te kiezen bij de “State/Province/Region”. Om bij dat overzicht te komen, klik de onderstaande afbeelding of ga direct naar vraagalex.com/adres.

mijn woonplaats

Waarom ontbreekt mijn woonplaats

Helaas heeft AliExpress nog niet alle woonplaatsen in het systeem gaan. Grote plaatsen wel, kleinere plaatsen niet. Kies nooit de gemeente. Postcode en huisnummer is helaas niet altijd voldoende. Een volledig correct adres is de enige manier om er zeker van te zijn dat jouw pakket ook echt aankomt.

Om het helemaal ingewikkeld te maken komen pakketjes met een incompleet adres soms toch aan. Er zitten wel wat goede medewerkers bij PostNL, maar als je pech het kunnen pakketjes ook kwijtraken, waardoor jij jouw bestelling niet zult ontvangen en ook geen geld terugkrijgt.

Laten we even van het beste uitgaan. Heb jij een verkeerd adres ingevoerd, dan heb ik een complete blog over dat onderwerp, te vinden op “Verkeerd adres bij AliExpress, pakketje retour, wat nu!?“. Daar staat ook de tekst die jij kunt sturen naar de verkoper om het pakketje hopelijk alsnog te ontvangen. Ontvang jij het pakketje helemaal niet, binnen 75 dagen kan jij een dispute openen om ook dat op te lossen en geld terug te krijgen.

Zijn er meer tips over AliExpress?

Absoluut! Om te beginnen, als jij besteld via vraagalex.com/bestel kan jij altijd via deze site om hulp vragen, mocht er iets aan de hand zijn. Direct via de app of de AliExpress website bestellen maakt dat een stuk lastiger.

Heb jij nog andere vragen? Voel je vrij om contact op te nemen. Ik wil meer van dit soort blogs schrijven met meer antwoorden op veel voorkomende vragen.

Originally posted 2018-07-13 22:19:10.

Geef een reactie