AliExpress Schiedam: Wat gebeurt daar?

Omdat ik veel vragen krijg over AliExpress Schiedam ben ik gaan kijken wat daar gebeurt. Ik heb antwoord en kan zeggen dat het NIET bestaat!

Wat wel bestaat is het controlecentrum van de Douane, welke nogal eens wordt verward met AliExpress Schiedam. Daar komen brieven en pakketjes van en naar het buitenland aan en worden deze ook gecontroleerd. Hierdoor komen retour gezonden pakketten daar ook langs.

Is dat bij jou gebeurt, lees dan verder voor de oplossing. AliExpress Schiedam kan je niet bereiken, je kunt daar ook geen pakketje ophalen.

Hoe krijg ik mijn pakket van AliExpress Schiedam?

AliExpress Schiedam

Een simpel antwoord, die krijg je niet. Jouw pakket gaat terug naar China en zal daar weer worden verwerkt. Natuurlijk kan jij er wel voor zorgen dat jij het pakket alsnog gaat ontvangen. Je hebt er immers ook voor betaalt.

Met de volgende eenvoudige stappen kom je snel tot een oplossing:

 1. Ga naar https://s.click.aliexpress.com/e/mIE6eQb om in te loggen bij jouw AliExpress account.
 2. Ga naar https://s.click.aliexpress.com/e/i2zzrnI om te kijken hoe jouw adres bij AliExpress bekend staat. Pas deze aan indien deze niet klopt.
 3. Ga naar https://s.click.aliexpress.com/e/iqj6yfm voor het overzicht van bestellingen.

Voor meer informatie over het openen van een geschil (dispute) kijk je op https://s.click.aliexpress.com/e/YFA2Z7e.

Meer weten over hoe jij de AliExpress klantenservice kunt bereiken? Klik hier!

Kom jij er niet uit? Lees dan verder!

Goed, dus AliExpress Schiedam bestaat niet en jouw pakketje is niet bij jou thuis. Het is belangrijk om uiterlijk binnen 60 dagen na de eerste besteldatum contact op te nemen met de verkoper. Na 60 dagen open je een geschil, na 75 dagen ben jij simpelweg te laat en ben jij het betaalde geld kwijt. Daar is niets aan te doen, tenzij jij naar China wilt vliegen en een rechtszaak wilt starten op eigen kosten.

Wij helpen jou natuurlijk graag. Vragen daar geen geld voor, het enige wat wij vragen is dat jij via onze partner-link (VRLX.ga/ali) jouw bestelling plaatst. Iedere bestelling (hoe klein of groot dan ook) maakt dat wij deze service kunnen blijven bieden.

Meer weten over AliExpress Schiedam?

Er is veel te zeggen over AliExpress, maar er is geen vestiging in Schiedam of elders in Nederland. Neem ook geen contact op met de douane, want die kunnen jouw pakketje ook niet uit het systeem halen. Eenmaal terug gestuurd gaat het terug naar China. Je mag natuurlijk wel met mij contact opnemen.

Wat is AliExpress Schiedam?

Dit is iets wat wordt gezien als het depot van AliExpress. In werkelijkheid is het een opslag van de Nederlandse douane. Er kunnen geen pakketjes opgehaald worden en ook is het geen retour adres van AliExpress.

Wat moet ik doen als mijn pakketje is vastgehouden door de douane?

Ja moet niets doen. De douane mag een pakketje maximaal 30 dagen vasthouden. Mocht het een illegaal product zijn (zoals bijvoorbeeld namaak Nike schoenen) dan mag de douane het product vernietigen. Jij hebt dan geen recht op geld terug.

Wat zijn inklaringskosten bij AliExpress?

Inklaringskosten is gelegaliseerde diefstal van de Nederlandse overheid. Het wordt toegepast wanneer er voor meer dan 22 euro wordt besteld. De kosten zijn gemiddeld 15 euro inklaringskosten en 21% BTW over de waarde van de bestelling.

Wat is Postbus 7096 in Schiedam?

De opslag van de douane. Niets meer dan dat. Geen retour adres van AliExpress. Een bewijs van verzending naar dat adres geeft geen recht op geld terug. Je bent het geld en het pakketje gewoon kwijt wanneer je daar iets heen stuurt.

Waar kan ik het AliExpress afhaalpunt vinden?

Die bestaat niet. AliExpress maakt gebruik van lokale postbedrijven zoals PostNL en DHL in Nederland. Er is geen eigen afhaalpunt.

Originally posted 2018-02-02 20:26:29.

43 gedachten over “AliExpress Schiedam: Wat gebeurt daar?

 1. Jm van pul Beantwoorden

  Ik heb mijn bestelling nog steeds niet binnen .Ik heb 7 mei een bericht gekregen dat mijn bestelling in nederlend is bij post lokaal het nummer is lx410894176nl Ik heb wel betaald is de bestelling kwijt wil ik wel mijn geldterug .Ik heb ook nog een s nummer 3slgat7140332

 2. Petra Beantwoorden

  Hay, ik heb een mail gehad gister dat mijn pakketje bij het dichts bijzijnde postkantoor ligt….geen plaats, geen adres???….en nu?

 3. Erwin bron Beantwoorden

  Hallo mn pakketje is niet bezorgt om dat er een verkeerd adres op stond en nu is het terug gebracht naar een depot

 4. Elise Beantwoorden

  Op Aliexpress heb ik steeds mijn pakketje gevolgd, het zou 14-05 bij mij thuis zijn bezorgd maar dit is niet het geval. Ik heb mijn adres gecheckt, maar dit klopt gewoon.. Waar is het pakketje?

 5. Yvette Beantwoorden

  Goedemorgen , hier een bijzonder verhaal. Ik heb een bestelling geplaatst op aliexpress, pakket is verzonden maar niet aan mij bezorgd. Het zou op een postnl afhaalpunt liggen maar hier nooit bericht over gehad. Word ik gebeld door een plaats genoot die aan de andere kant van mij woonplaats woont dat hij via de post een afhaal bericht heeft ontvangen wat aan mijn adres gericht is en dat mijn pakket op een afhaalpunt ligt. Ik daar heen geen pakket, volgens hun systeem is hij pakket 29 mei bij mij thuis afgeleverd. Niet dus. Contact met postnl zij bellen met afhaalpunt en bevestigigen dat het pakket daar niet ligt en starten onderzoek op zou ik uiterlijk 13 juni bericht van krijgen , niets meer gehoord dus zelf maar gebeld. Nu is hun verhaal dat ze mij 11 juni gebeld hebben dat mijn pakket klaar lag en omdat ik het niet heb afgehaald het 12 juni retour China is gegaan. Ik moet het maar met de verzender oplossen! Verzender zegt het is u fout u heeft u pakket niet afgehaald , wij verzenden niet opnieuw en van het reeds betaalde krijg ik niets terug om dat zij kosten hebben gemaakt voor verzending………..en postnl is niet aansprakelijk, heb een klacht ingediend maar zal hier over ook geen terug koppeling krijgen. Bloed, zweet en tranen maar geen pakket.

 6. Tisha Beantwoorden

  ik heb jaren in schiedam gewoond tegenover het douane kantoor min of meer. Helaas zie ik maar al te vaak, dat er of pakjes geopend worden, incompleet zijn dus en weer worden dichtgeplakt. Ook nu weer, heb ik een pakje dat wel ingeklaard wordt , maar niet afgeleverd aan mijn huisadres.

 7. Shabaana Beantwoorden

  Hallo, er is een pakketje sinds zondag 10 november aangekomen. Sinds maandag 11 november is het pakketje nog niet opgehaald door post nl. Kunt u het nakijken? Track trace code is: LX786504846NL
  Dat staat ook op me account van Alie expres. Op de track trace code staat, albrandswaard. Poortugaal ligt in albrandswaard. Die postcode en huisnummer kloppen gewoon. Daar woon ik. Kunt u nakijken waarom ik mijn pakketje nog niet ontvangen heb? Ik hoop graag van u te horen. Gr shabaana

 8. Marcel Van Mechelen Beantwoorden

  Goedenavond deze zending LX783167478NLzou bij mij door de brievenbus zijn geleverd volgens postnl maar niet in mijn brievenbus gevonden hebben ze een smoes dat de zending niet verzekerd is dus moet ik maar klagen bij de afzender belachelijk hun bezorgen het verkeerd en geven de afzender de schuld.

 9. Barbara V. Beantwoorden

  ‘Wat wel bestaat is het controlecentrum van de Douane, welke nogal eens wordt verward met AliExpress Schiedam. Daar komen brieven en pakketjes van en naar het buitenland aan en worden deze ook gecontroleerd. Hierdoor komen retour gezonden pakketten daar ook langs.
  Is dat bij jou gebeurt, lees dan verder voor de oplossing. AliExpress Schiedam kan je niet bereiken, je kunt daar ook geen pakketje ophalen.’

  Je zegt; is dat bij jou ook gebeurd’.. wat bedoel je daarmee, waar verwijst dat naar?

  Je hebt het over een op;lossing.. waarvan? Je hebt geen problem benoemd. Als je betere blogs wilt schrijven, zou ik proberen wat meer orde en structuur er in te scheppen.

  Ik heb nu trouwens bericht van post nl dat er een pakkje bij de buren ligt van AliExpress Schiedam. Als dat niet bestaat,, hoe komt dat dan in het bericht van post nl terecht? Een combinatie van afzender en plaats van verwerking? Het mooi eis, ik heb al sinds feb 2017 niets meer bested daar… dus ik ben benieuwd wat ik aantref.

 10. Silvia Beantwoorden

  Post nl heeft 6-12-2019 mijn pakket afgeleverd bij een ophaal locatie.
  Heb hier geen kaartje over gehad.
  Inmiddels is hij weer opgehaald door PostNL en gaat weer terug naar afzender

 11. thomas Beantwoorden

  ik heb een paar weken terug toetsen voor mijn toetsenbord gekocht. vandaag kreeg ik per post een pakketje met de beschrijving ‘keycaps’ op. in dit pakketje zat een afstandsbediening voor een tv

 12. Dean Beantwoorden

  Hallo Alexander top dat je dit zo doet waar men voor vragen terecht kan.
  Ik wil mijn artikelen terugsturen maar waar moet ik die naar toe sturen als depot schiedam niet bestaat ?
  Op mijn pakket staat retour adres schiedam ?

  Met vriendelijke groet ,

  Dean

 13. V Beantwoorden

  Beste Tisha ik ben Schiedammer maar wist niet van het bestaan ik ben een pakje kwijt , waar is dat kantoor met vriendelijke groet V.

  • Alexander van Dijl Bericht auteurBeantwoorden

   Goedendag!

   Er is geen kantoor. Dit is een postbus die de douane gebruikt. Het is geen adres om pakketten naar terug te sturen door consumenten.

   Met vriendelijke groet,

   Alexander

 14. karin Beantwoorden

  in okt heb ik deze mail gekregen Het artikel bevindt zich op het overdrachtspunt van vrachtvervoerder naar PostNL. LX785528483NL. en ik heb het nu nog niet na mailtjes over en weer met postnl en aliexpress. in mijn status staat nu afgewerkt?

 15. Sandra van Dien Beantwoorden

  Ik heb iets bestel via Aliexpress maar het pakketje is terug gestuurd zonder mij te berichten en aan te bieden. Geen berichtje in de brievenbus. Post.nl gebeld het is terug gestuurd. Helaas. Kan jij iets voor mij betekenen? Traceercode: LX847509875NL. Mijn adres is in orde.

 16. Mike Beantwoorden

  Misleidende informatie alleen om mensen op je links te laten klikken. Mijn pakketjes hadden ook dit adres als afzender en zijn gewoon bezorgd.

 17. Harrie Gigant Beantwoorden

  Dag Alexander,
  Mijn pakketje heeft traceernr LT107156995NL . Besteld op 24-05 en laatste status bericht: Parcel Status Arrived in destination country; awaiting customs clearance en Liege-Linehaul Arrival
  2020-06-04 08:55:00 [GMT+1]
  Er is dus geen beweging na 04-06 geweest. Ik heb iets gelezen over een gestolen vrachtwagen bij Luik vol met Aliexpress pakketjes. Ik vermoed dat mijn zending daar tussen zat.
  Kan ik iets doen behalve stomweg afwachten?

 18. Anir Beantwoorden

  Ik heb mijn bestellingen na 5maanden niet ontvangen. Klantenservice geef geen antwoord.Aliexpress is een oplichtete bedrijf.wish is veel beter dan aliexpress.

 19. Liek Beantwoorden

  Wat kun jij uit je nek lullen zeg.

  Heb al meerdere blogs van je gelezen en je hebt gewoon geen idee waar je het over hebt.
  Als je een beetje logisch nadenkt, had je kunnen weten dat de douane geen opslag heeft.
  Waar moet de douane al die pakketten laten die dagelijks Nederland binnen komen?
  Alle pakketten die Nederland binnenkomen, worden opgeslagen in het douane depot van de koeriersdienst. Ongeacht of dat DHL, FedEx of PostNL is.
  Schiedam is dus geen opslagplaats van AliExpress, maar van PostNL. En als PostNL ff zin heeft om tijd te besteden aan al die pakketjes, dan gaan ze even aan de slag met de scan EN een douanemedewerker om in te klaren.
  Ook houdt de douane pakketjes geen 30 dgn vast. Dat doet PostNL
  Ga je verdiepen in hoe de douane werkt (ze hebben een website) en vertel hoe het echt zit, of stop met je achterlijke blogs, waarmee je mensen onjuiste info geeft.

 20. Frans van Helvoort Beantwoorden

  Wat een vreemd verhaal hierboven. Ik bestel regelmatig bij Alie. Voor de nieuwe wetgeving was er niets loos. Toen er werd bepaald (halverwege dit jaar) dat er geen ondergrens meer aan Btw afdracht was ging het fout. Veelal kreeg je geen bericht van PostNL dat het pakketje te wachten lag bij een PostNL punt tegen betaling van BTW en inklaringskosten of je kreeg het bericht te laat om nog te reageren en was het pakketje alweer weg. Ging het wel goed dan moest je de btw en inklaringskosten betalen om het pakketje in handen te krijgen. Het is allang bij PostNL bekent dat er bij aankoop bij Alie reeds 21% btw is verrekend. . Ik ben bij post nl diverse malen in de pen gevlogen hierover maar zij wijzen naar de douane. Heb diverse bezwaarschriften ingediend maar mijn bewijsvoering was volgens hen niet voldoende, ondanks een kopietje van de BTW bon! Tjakka, Ineens kreeg ik keurig de pakketjes thuis via Schiedam, zonder dubbele BTW en zonder inklaringskosten! Dit kan alleen maar door Aliexpress georganiseerd zijn, want sinds die tijd komen mijn pakketjes via Schiedam en nog een ander post adres keurig op tijd binnen. Degene die de fout in gaat is Post.nl.

 21. Frans van Helvoort Beantwoorden

  Update! Kennelijk is bij PostNL en de Douane het kwartje (na een half jaar) gevallen. Heb nu ook weer een pakket (radio) van Aliexpress mogen ontvangen via PB 7226 in Schiedam. Binnen de tijd bezorgd en geen inklaringskosten en extra BTW! Maakt mij niet uit wiens kantoor, of welke mensen daar zitten. Het is prima geregeld zo. Die dubbele BTW en inklaringskosten loop je trouwens ook op bij Ebay. Daar moet je bij de verkoper er op aandringen dat zij de pakbon, aangeleverd door Ebay gebruiken. Daar staat namelijk op dat je reeds BTW hebt betaald en hoef je ook geen inklaringskosten te betalen. Bij eventueel retourneren geld de standaard Alie en Ebay regeling.

 22. Keshk Beantwoorden

  Ik wacht 3 manden op mijn pakket
  Eindelijk krijg ik een bericht dat mijn pakket in Nederland is 2 dagen later krijg ik een bericht via pakket trasseer dat is levering mislukte terwijl mijn adres is goed
  Ben ik post nl gebeld ze hebben geen informatie
  Graag wil ik weten waar het pakket is
  Track & trace- / Afhaalcode
  LT97 0761 649N L

 23. Melania Beantwoorden

  Hallo Alexander,
  Na het lezen van jouw uitleg vraag ik me af of Aliexpress onder een andere naam verder is gegaan. Op de Google berichtenlijn staan nu regelmatig advertenties van Vliegzeil.com. Alles wijst op een Nederlands bedrijf totdat je lang moet wachten op een bestelling, en deze uit China blijkt te moeten komen. Wanneer het product vervolgens niet aan de verwachtingen voldoet, het is te klein en je stuurt een bericht dat je wil ruilen of je geld terug wil, krijg je idioot vertaalde antwoorden terug: ze willen 20% van de aankoopsom betalen, en verder niets. Er staat geen telefoonnummer of adres op de website (die ook heel erg Nederlands toont), maar op het pakket staat als afzender: Postbus 7187, 3109 AD Schiedam. Met dit postadres kwam ik bij jouw blog uit. Ik ben dus benieuwd of jij iets aan mijn zoektocht kunt toevoegen. Los van het feit dat ik me belazerd voel, lees ik nu ook veel reacties over dit bedrijf en wil ik eigenlijk dat het zo laagdrempelig adverteren stopt. Dit riekt echt naar de reinste oplichting ik wil dat niet nog meer mensen de dupe worden.

Geef een reactie