Pakketje vinden en volgen (de complete uitleg)

Pakketje vinden

Deze blog is bedoelt als aanvulling voor als jouw zending er te lang over doet. Een pakketje vinden is over het algemeen niet moeilijk.

Het stappenplan om jouw zending te traceren:

Met het onderstaande antwoord kan jouw probleem worden opgelost. Lees ook het bericht op https://aliexpressnederland.nl/aliexpress-bestelling-volgen/

Met de volgende 5 stappen volg jij een bestelling en dien jij een klacht in als het niet binnen 60 dagen na de besteldatum binnen is. Zie jij minder stappen? Klik dan ‘Meer’ aan het einde van dit bericht voor alle stappen.

 1. Lees eerst de blog op https://aliexpressnederland.nl/juist-adres/ voor de definitie van het juiste adres. Klopt jouw adres niet, ga dan naar https://aliexpressnederland.nl/verkeerd-adres-aliexpress-pakketje-retour-nu/.
 2. Ga ook naar https://aliexpressnederland.nl/adres en zorg dat het adres volledig klopt!
 3. Om jouw pakketje op te zoeken, ga even naar http://s.click.aliexpress.com/e/ZN3zjaA. Als je daar bent, klik op Track Order of Traceer. Daar staat een trackingnummer.
 4. Kijk op de sites op https://track24.net en kijk of het pakketje te volgen is. Kijk ook op https://www.internationalparceltracking.com/#/search om het in Nederland te kunnen volgen. Vanuit België gebruik je https://track.bpost.be/btr/web/#/home?lang=nl.
 5. Is een pakket met een juist adres niet binnen 60 dagen geleverd? Open dan altijd binnen 75 dagen een dispute. Informatie daarover lees je op https://aliexpressnederland.nl/dispute/. Na 75 dagen kan AliExpress jou niet meer helpen. Het geld is dan al naar de verkoper overgemaakt.

Natuurlijk help ik jou graag met antwoorden op andere vragen. Zorg er wel voor dat eerst het bovenstaande is gedaan.

Wil jij dat ik iets voor je doe? Kijk op https://aliexpressnederland.nl/prijzen voor de tarieven.

Waarom is een pakketje vinden soms moeilijk?

Het is helaas soms lastig omdat het gaat om internationale zendingen. Hoewel postbedrijven steeds beter samenwerken klopt de informatie niet altijd volledig. Dat is wat het lastig maakt. Een pakketje vinden kan overigens ook via de klantenservice van jouw lokale postbedrijf.

Originally posted 2020-01-04 18:13:53.

2 gedachten over “Pakketje vinden en volgen (de complete uitleg)

 1. Gerard Krul Beantwoorden

  Hier word steeds maar over AliExpress gepraat, maar ik heb een bestelling gedaan bij GRANDADO.COM met dit leveringsadres: Mediapress Limited:

  Hong Kong BRC No. 65413206.

  Address: RM 1308-D, 13/F

  Wing Tuck Commercial Centre,

  177-183 Wing Lok Street, Sheung Wan HK

  Hong Kong SAR, China.

  Bestelling gedaan op 10-12-2020 kosten €16,97, en tot op heden nog steeds niet aangekomen. Volgens Track & Trace zou het in Luik België moeten liggen. Vraag: Hoe krijg ik aan mijn bestelling thuis?

Geef een reactie