Jurkjes gelokt, niet genaaid, nu gescheurd

In deze blog behandel ik een klacht van een van de bezoekers naar deze website. De klacht gaat over jurkjes besteld en die zijn gescheurd.

Ik heb een lastig pakket. Voor 19 juni j.l heb ik voor het eerst van mijn leven iets gekocht bij AliExpress; 2 jurken voor mijn dochter voor onze trouwerij 19 juni.

Beide jurkjes scheurde op de dag zelf precies op dezelfde naden. Ik heb deze jurkjes bij een naaiatelier laten kijken en blijkt dat de naden alleen gelokt zijn en niet genaaid. Kortom ze scheuren altijd. De jurkjes zaten ruim bij mijn kinderen, maten waren goed. Ik heb met de verkopers contact gehad, ook met een andere nederlandse vrouw over dit probleem. Er komen geen oplossingen maar meer ik kan je niet helpen. Afgelopen week heb ik iemand van Ali zelf gesproken en zij gaf mij de mogelijkheid tot submit (want dat vervalt doodleuk na een paar dagen na ontvangst) Deze heb ik nodig om mijn geld terug te krijgen. Ik dacht gelukkig eindelijk is het gelukt. dus niet want nu is ineens mijn order ouder dan 60 dagen. Ik heb het allemaal doorgegeven, maar het is echt de cultuur geld binnen en zoek het maar uit. Een van de verkopers is bereid terug te storten, maar zij kan het alleen via Ali. Ik snap er niets meer van en hoop dat er iemand mij kan helpen.

Het antwoord op de vraag is als volgt:

AliExpress is heel streng met alles wat gaat om retouren, garantie en problemen. In de basis heb je 60 dagen om een “geschil” of “dispute” te openen. Na 60 dagen heb je nog 15 dagen om een probleem te melden. Gaat er daarna iets mis? Dan kan jij contact opnemen met de verkoper, maar is de kans klein dat het opgelost gaat worden.

Kan het probleem dan nog opgelost worden?

AliExpressNet als bij alles bij AliExpress is daar geen eenduidig antwoord op te geven. Het hangt heel sterk van de verkoper af.

Sommige verkopers vragen om een product terug te sturen. Dat heeft veelal geen zin, omdat de kosten voor het terugsturen hoger zijn dan de aankoopprijs van het product. Andere verkopers vergoeden (een deel van) het bedrag.

Beter nieuws kan ik niet geven. Soms doe je helaas een miskoop bij AliExpress, de rechten die je bij een aankoop binnen de EU hebt gelden niet voor een aankoop vanuit China.

Originally posted 2018-07-14 10:50:13.

Geef een reactie