Invoerrechten AliExpress, hoe zit dat nu precies?

Invoerrechten AliExpressWanneer je iets besteld moet daar belasting over betaald worden. Bestel jij binnen Nederland, dan is die belasting meteen verwerkt, buiten de EU werkt dat anders. Bestel jij vanuit China voor onder de 22 euro, dan zijn invoerrechten AliExpress niet van toepassing. Daarboven wel, daarover gaat deze blog.

hten De belasting over zendingen vanuit buiten de EU (waaronder dus ook AliExpress) bestaan uit een aantal onderdelen. Inklaringskosten, invoerrechten en BTW. Je krijgt pas met invoerrechten te maken bij bestellingen met een waarde boven de 150 euro. Boven dat bedrag betaal je (volgens de website van de belastingdienst) 3% aan invoerrechten.

Tussen de 22 euro en 150 euro betaal je 21% BTW en de inklaringskosten, afhankelijk van het postbedrijf wat de zending afhandelt. Meestal tussen de 15 en 20 euro.

Wat moet jij doen als je met invoerrechten te maken krijgt bij AliExpress?

Je kunt 2 dingen doen. Natuurlijk kan je een pakketje weigeren en de invoerrechten niet betalen. Het is dan een aardig proces om jouw geld terug te krijgen. Veelal zijn zendingen ook op te splitsen, daarmee kan het zijn dat de totale waarde van een zending onder de 150 euro komt, waardoor je de invoerrechten in ieder geval kunt voorkomen.

Het kan flink veel geld schelen. Je kunt natuurlijk ook geluk hebben, waardoor jouw pakketje gewoon zonder extra kosten de grens over komt.

Meer weten over deze extra kosten? Kijk op vraagalex.com/check. Blijf vervolgens waar mogelijk onder de 22 euro, zodat jij totaal geen extra kosten hoeft te betalen. Dat kan al snel tientallen tot honderden euro’s schelen.

Mocht jij verder nog vragen hebben, via de contact pagina op deze website lees jij precies wat jij kunt doen om contact te krijgen met AliExpress Nederland. Ik help jou dan graag om jouw problemen opgelost te krijgen.

De makkelijkste manier om contact te krijgen is WhatsApp of chat. Beide contactopties zijn op deze pagina te vinden wanneer je de site bekijkt via een mobiele telefoon. Bezoek jij deze site via een computer, tablet of laptop, dan staat de chat open.

Originally posted 2018-07-20 11:57:18.

6 gedachten over “Invoerrechten AliExpress, hoe zit dat nu precies?

 1. RB Beantwoorden

  Heb een pakje uit china waarvan de waarde 15 dollar bedraagt ..dat staat aangegeven op het pakketje ..nu heeft de post.nl mij een brief gezonden waarin ik verzocht werd om een bva formulier in te vullen met een betalingsbewijs ..dat heb ik gedaan ..kopie van ing afschrift ..het afgeschreven bedrag is 13,48 euro ..nu heb ik het artikel met een behoorlijke nieuw jaars korting kunnen kopen bij aliexpres ..dus ik weet niet waar ze naar op zoek zijn ? voorlopig hoor ik niets meer van post.nl ?
  hoelang kan dat duren en moet ik alsnog bij betalen ?

  • Alexander van Dijl Bericht auteurBeantwoorden

   De douane mag het 30 dagen vasthouden. Het gaat niet om de prijs, maar om de waarde van het product. De douane kan erg streng zijn. Er is een kans dat je moet bijbetalen. Gewoon eerlijk antwoord geven, dan merk je het vanzelf.

 2. Ruben Beantwoorden

  Hoi Alex,

  Ik had het antwoord op mijn vraag al gegoogled, maar kan er niet een echt duidelijk antwoord op vinden.
  Wanneer je een bestelling (met een waarde) van boven de €22 van AliExpress uit Spanje ontvangt, wordt deze dan ook ingeklaard met evt bijkomende kosten?
  Ik lees hierover alleen over pakketjes die buiten de EU worden verzonden.

  Vriendelijke groet,
  Ruben

Geef een reactie