Ingeklaard door douane AliExpress, wat nu?

ingeklaard door douane aliexpress

Wanneer een product is ingeklaard door douane betekent het dat jouw AliExpress bestelling binnenkort bij jou wordt geleverd. 

Weten hoe de douane omgaat met extra kosten? Klik hier!

De betekenis van ingeklaard door douane is simpelweg het bericht dat het product is vrijgegeven. Na deze melding is het raadzaam om het product te volgen via PostNL om te zien waar jouw bestelling zich bevind. Vaak is het zo dat een product wordt geleverd bij een afhaalpunt maar jij daar geen bericht van krijgt. 

Weten hoe jij een bestelling kunt volgen? Klik hier

Is jouw product al ingeklaard door douane? Heb jij daar vragen over of wil jij weten of er extra kosten bij komen? Jij mag altijd contact met mij opnemen. Er zijn manieren om uit te zoeken hoeveel kosten jij moet betalen. Het makkelijkst is wanneer het pakket bij PostNL is, daar kan jij het bij te betalen bedrag namelijk direct zien.

Wat als mijn pakket niet ingeklaard door douane kan worden?

De douane bestaat met een aantal redenen. Voornamelijk om jou geld afhandig te maken onder het motto “veiligheid”. Zo worden wapens bijvoorbeeld veelal tegengehouden. De overheid staat namelijk niet toe dat jij jouzelf beschermt, maar vind dat de eigen criminele organisaties dat moeten doen.

Vragen over een pakket wat is ingeklaard door douane? Klik hier!

Het komt helaas met enige regelmaat voor dat mensen een pakket bestellen met namaak merkartikelen. Zo zie ik met grote regelmaat mensen die Nike schoenen kopen. Deze schoenen zijn namaak en worden dan ook vaak vernietigd. Geld terugkrijgen is dan ook erg lastig.

Zelf iets bestellen bij AliExpress? Klik hier!

AliExpress waarschuwt helaas onvoldoende voor alles rondom extra kosten. Moet jij BTW en inklaringskosten betalen, dan moet jij dat ook doen. Het is een risico wat jij loopt wanneer jij iets met een waarde hoger dan 22 euro koopt vanuit buiten de EU.

Veelgestelde vragen over dit onderwerp

Onder steeds meer blogs heb ik enkele veelgestelde vragen staan. Op die manier kan jij sneller antwoord vinden op jouw vraag. Natuurlijk mag je ook altijd contact opnemen zodat ik jou persoonlijk en snel verder kan helpen.

Wat betekend ingeklaard door de douane?

Ingeklaard door de douane is simpelweg het proces van het kijken naar hoeveel extra geld er gestolen mag worden. BTW en inklaringskosten heet dat ook wel. Het grote nadeel van inklaring is dat jij niet vooraf weet of jij extra moet gaan betalen.

Mijn pakket is vastgehouden door de douane, wat nu?

Er is niets aan de hand. De douane mag een pakket maximaal 30 dagen vasthouden, dus zolang er geen illegale producten inzitten ontvang jij het pakket gewoon in huis.

Kan ik de douane ook bellen zodat ik mijn pakket sneller krijg?

Nee, de douane is niet telefonisch bereikbaar voor vragen over pakketjes of zendingen.

Originally posted 2018-12-11 05:59:30.

11 gedachten over “Ingeklaard door douane AliExpress, wat nu?

 1. Peter de Jong Beantwoorden

  Hallo,

  Bestelling wordt vastgehouden door douane.
  Wat te doen?

  Mvg,
  Peter

  LB073844060SG Singapore Netherlands 2019-07-04 00:00, Held by Custom In transit

  Powered by http://www.17track.net

 2. Bas van den Berg Beantwoorden

  Ik heb het zelfde probleem met mijn bestelling op de zelfde datum
  LB073829558SG

  Groeten Bas

 3. tisha Beantwoorden

  ik heb ook dit probleem. Mijn pakje wordt al meer dan 12 dagen vastgehouden door de douane op de Gustoweg aldaar.

 4. frkn Beantwoorden

  Hallo, heb een vraagje. Ik zie staan

  2019-07-12 00:00
  Product Delivered (Country code: NL)

  klopt het dat je bestelling toen is bezorgd?
  aangezien ik de zelfde probleem heb.

  Mvg,

  Furkan

 5. Vanessa Beantwoorden

  Hallo,

  Mijn bestelling van Aliexpress is al langer dan 30 dagen vastgehouden door de douane, wat moet ik doen?

  Vriendelijke groet,
  Vanessa

 6. Theo Beantwoorden

  Ik heb een vraag over AliExpress, kan jij mij helpen? Ik zie net een filmpje dat je geen invoer kosten (inklaringskosten) hoeft te betalen maar dat is niet waar want die moet ik wel betalen en ik zie dat jullie de btw betalen dat is ook niet waar want deze heb ik zelf moeten betalen er over heen als ik de factuur zie en het duurt super lang voor je, je spullen krijgt dus sorry maar ze zijn er echt op achteruit gegaan…… helemaal omdat ik er nu 30 dagen extra op moet wachten

Geef een reactie