AliExpress Tracking, wat als het pakketje niet te volgen is?

AliExpress trackingOndanks dat bijna alles bij AliExpress tracking goed gaat kan het bij de duizenden producten die dagelijks worden gekocht weleens mis gaan. Daarover gaat deze blog.

Meer weten over AliExpress tracking? Klik hier.

In de basis kunnen pakketten getraceerd worden via sites als 17track, track24 en natuurlijk via de website van AliExpress tracking zelf. Zodra een pakket in Nederland is kan het ook via de PostNL sites worden gevolgd. Om te beginnen via PostNL.post, daarna via InternationalParcelTracking.com.

Het gaat nog weleens mis met de tracking omdat mensen met enige regelmaat het adres niet volledig invullen. Hierdoor ontbreekt soms een huisnummer of zelfs de complete woonplaats. Staat jouw woonplaats niet in het AliExpress overzicht? Klik hier.

Waarom is AliExpress tracking vaak onduidelijk?

Er zijn een paar dingen waardoor AliExpress tracking vaak als onduidelijk overkomt. Ten eerste zijn er meerdere sites nodig om een bestelling volledig te volgen. Daarnaast komt het voor dat een postbezorger een pakketje aflevert bij een afhaalpunt, maar geen briefje achterlaat. Ook hierdoor kan het pakketje moeilijk te vinden zijn. Pakketjes worden zelfs met regelmaat teruggestuurd.

Verder komt het helaas ook voor dat mensen iets bestellen en daarna enkele weken op vakantie gaan. Alles gaat dan goed, behalve dat het pakketje bij het afhaalpunt wordt afgeleverd en dus niet terecht komt bij de gene die het zou willen ontvangen. Ondanks dat dit natuurlijk niet de fout is van AliExpress tracking blijven mensen wel geld terug vragen. Dit levert ook nog extra problemen op.

Wanneer iemand een adres verkeerd invoert is het de schuld van de klant zelf. De oplossing ligt dan ook bij de klant zelf. Het adres kan via vraagalex.com/adres worden aangepast.  Daarna kan er contact worden opgenomen met de verkoper en kan het product in sommige gevallen opnieuw worden aangeboden. Vaak moet er dan wel extra betaalt worden, daarover kan contact worden opgenomen met de verkoper.

Heb jij vragen over dit onderwerp? Neem gerust even contact op.

Originally posted 2018-10-01 15:17:35.

Geef een reactie