Bestelling is nog niet verstuurd, wat nu?

BestellingBij AliExpress gaan dingen niet zo snel als in Nederland. Wie vandaag online een bestelling plaattst bij een Nederlandse webwinkel verwacht het product de volgende dag in huis. In sommige gevallen zelfs dezelfde dag.

Bij AliExpress werkt dat anders. Wie daar een bestelling plaatst mag van geluk spreken als het product al binnen 2 weken op de mat valt. Het is zeker niet uitzonderlijk dat producten er 30 tot soms wel 60 dagen over doen om te arriveren.

Over precies dat onderwerp gaat deze blog. Ik leg uit wat jij kunt verwachten en wat jij kunt doen wanneer een bestelling na 2 maanden nog altijd niet binnen is. Daarnaast leg ik aan het einde van deze blog uit wat er gebeurt wanneer jij het niet meld.

Wat als mijn bestelling er na 2 maanden nog niet is?

De optie “dispute” staat voor jou open wanneer een product er niet op tijd is. Daar kan jij melden dat er iets niet of niet helemaal klopt. Voordat jij een dispute opent zijn er wel een paar dingen om te controleren.

Klopt jouw adres in het systeem van AliExpress? Dat kan jij controleren via vraagalex.com/adres.

Is het product te traceren? Kom jij daar niet helemaal uit? Neem dan even contact met mij op. Dat kan gewoon in het Nederlands!

Heb jij het bovenstaande gecontroleerd en is alles juist, dan kan jij een dispute gaan openen. Dat gaat via de volgende stappen:

  1. Ga naar vraagalex.com/inloggen om in te loggen bij jouw AliExpress account.
  2. Ga naar trade.aliexpress.com/orderList.htm voor het overzicht van bestellingen.
    Klik op open dispute of geschil.

Heb jij toch nog vragen over jouw bestelling of over het openen van een dispute? Neem dan even contact op?

Wat gebeurt er als mijn bestelling niet aankomt en ik het ook niet meld?

Als jij het niet uiterlijk binnen 75 dagen meld kan jij helemaal niets meer. Al jouw rechten en garanties komen te vervallen en je krijgt het geld niet terug. Juist daarom is het zo belangrijk om een probleem altijd binnen de termijn te melden.

Originally posted 2018-10-05 17:25:49.

Geef een reactie