Douaneverklaring na een bestelling bij AliExpress!?

DouaneverklaringHet kan kan zomaar gebeuren. Jij koopt iets bij AliExpress en jij moet een douaneverklaring invullen. Deze douaneverklaring is bedoelt om jou op kosten te jaren. In deze blog leg ik uit wat jij kunt doen.

Meer weten over dit onderwerp? Klik hier!

Allereerst kan jij de douaneverklaring voorkomen door bijvoorbeeld niet voor meer dan 22 euro per keer te bestellen. Hoe kleiner de bestelling, hoe kleiner de kans op rompslomp. Maar wat als jij al hebt besteld? Wat doe je dan?

Nou, mocht jij al hebben besteld, wees dan in ieder geval eerlijk. Een kleine afronding is prima, maar een product van 200 euro aangeven voor bijvoorbeeld 20 kan je echt niet doen. Er komen extra kosten bij. Daarover meer informatie in de blog over BTW en inklaringskosten.

Wat kost een douaneverklaring?

Een douaneverklaring op zich kost niets. Is de waarde van jouw bestelling onder de 22 euro, dan is de kans op extra kosten ook minimaal. Het enige waar jij wel rekening mee kunt houden zijn extra kosten voor het bestellen van namaak merkartikelen. Dat is namelijk verboden.

Bij een product van 22 euro of meer komt er 21% BTW bij en tevens extra kosten voor de inklaring van het product. De inklaringskosten worden berekend door het postbedrijf en is meestal een vast bedrag.

Waarom krijg ik niet altijd een douaneverklaring?

De douane is een afdeling van de overheid. Met beperkte werkdagen, lage werkmoraal en slechte arbeidsomstandigheden zijn ze daar over het algemeen niet echt gemotiveerd. Veel pakketjes worden dan ook gewoon doorgelaten zonder enige controle of extra kosten.

Heb jij vragen over de douaneverklaring of wil jij meer weten? Neem gerust contact op.

Ik help jou heel graag om problemen op dit gebied opgelost te krijgen. De makkelijkste oplossing is altijd preventie. Ga naar vraagalex.com/check om de voordeligste producten te vinden en zorg dat jij nooit met een douaneverklaring te maken krijgt.

Heb jij het formulier nodig voor de douaneverklaring? Neem dan even contact op met PostNL.

Heb jij ervaring met de formulieren? Laat dan jouw reactie achter onder dit bericht.

 

 

Originally posted 2018-10-06 16:35:27.

Geef een reactie