Inklaringskosten: Hoe zit dat precies?

InklaringskostenWanneer je iets koopt in Nederland is de prijs meestal inclusief BTW. Buiten Europa komen deze kosten er vaak nog extra bij. Inklaringskosten verhogen deze kosten verder. Deze blog legt uit hoe jij deze kosten kunt voorkomen.

Laat ik het makkelijk proberen te houden. Inklaringskosten worden berekend door de Nederlandse douane. AliExpress kan hier dus helemaal niets aan doen. Jij kunt de inklaringskosten echter wel voorkomen. Dat doe je door voor maximaal 22 euro per zending te bestellen. Wil jij 3 producten kopen waardoor de totaalprijs op 22,01 uitkomt, koop dan simpelweg 1 product los van de rest.

Verder kan jij inklaringskosten voorkomen door zendingen te splitsen in tijd. Wil jij een grote bestelling doen? Bestel dan ieder afzonderlijk onderdeel los. Koop bijvoorbeeld vandaag voor 19 euro en volgende week voor 19 euro. Dan is de kans op extra kosten minimaal.

Controleren wat het risico is op inklaringskosten? Ga naar vraagalex.com/check.

Waarom worden inklaringskosten berekend?

Laat ik er direct een schepje bovenop doen. Naast inklaringskosten wordt namelijk ook nog BTW berekend. Bestel je voor hoge bedragen, dan kan het zelfs zijn dat er nog importheffing moet worden betaalt. Bizar, maar waar.

De Nederlandse (en Europese) Douane doet er alles aan om de inkomsten uit BTW te verhogen. Waarom pas na 22 euro BTW en inklaringskosten wordt berekend weet ik niet. Mijn vermoeden is dat er te veel vragen komen wanneer ook bij lage bedragen hoge extra kosten worden berekend.

Het is overigens wel zo dat de inklaringskosten alleen al rond de 15 euro liggen. Dat betekend dat het met de BTW erbij zomaar kan zijn dat een product van 22 euro bijna verdubbeld in prijs. Bij hogere bedragen valt dit relatief mee.

Vragen over BTW en inklaringskosten? Kijk eerst op vraagalex.com/check of stel jouw vraag via chat. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen via WhatsApp, SMS of telefoon. Telefonisch kan ik vrijwel niets voor je doen, ik kan jou wel te woord staan. Kies na het bellen een 1 om naar het keuzemenu te gaan, kies daarna de optie voor AliExpress.

Originally posted 2018-08-20 09:59:34.

Geef een reactie