Namaak spullen bij AliExpress!

Namaak

Wie koopt bij AliExpress moet rekening houden met het merkenrecht. Namaak kopen is strafbaar in heel de EU, ook als jij het niet weet.

Voorbeelden van de namaak Adidas schoenen bekijken? Klik hier!

Nu is het dus zo dat wanneer jij echt pech hebt en de douane de namaak producten onderschept jij een flinke boete mag betalen. Zo overkwam ook een koper uit Belgiƫ. Het vervelend is daarbij dat wanneer jij de 300 euro boete niet betaalt de kosten zomaar flink hoger kunnen worden door de rechtszaak die zal volgen. Via deze blog wil ik kopers waarschuwen voor het kopen van alles wat namaak zou kunnen zijn. Dat geld bijvoorbeeld voor de merken Adidas en Nike, maar er zijn ook andere merken die gewoon te koop zijn bij AliExpress maar dus niet van het merk zelf zijn.

Namaak voorkomen? Koop dit niet!

Wanneer jij toch iets wilt kopen wat mogelijk niet origineel is, houd er rekening mee dat jij voor flink wat extra kosten kunt komen te staan en het product mogelijk niet eens ontvangt. Heb jij daar vragen over? Neem contact op!

Hoe kan jij namaak voorkomen?

Om te beginnen, grote merken als Nike, Adidas, Ugg, Gucci en Rolex verkopen niets via de AliExpress webwinkel. Alle producten die die merknaam dragen zijn dus per definitie namaak als jij ze bij AliExpress koopt. Wanneer jij daar rekening mee houdt zal jij ook niet met deze hoge kosten worden geconfronteerd.

Zeker zijn van de juiste aankoop? Klik hier!

Er is nog iets meer te vermelden over de namaak producten die via AliExpress te koop worden aangeboden. Het is namelijk zo dat het ook heel vaak goed gaat. Zo kan het dus best zijn dat er heel veel positieve reacties op de site staan. Blijf toch voorzichtig en koop liever gewoon niet.

Wil jij hier meer over weten? Neem contact op!

Dan rond ik het daarbij af. Heb jij een vergelijkbare ervaring? Laat jouw reactie dan achter onder dit bericht.

Geef een reactie