Namaak spullen bij AliExpress!

Namaak

Wie koopt bij AliExpress moet rekening houden met het merkenrecht. Namaak kopen is strafbaar in heel de EU, ook als jij het niet weet.

Voorbeelden van de namaak Adidas schoenen bekijken? Klik hier!

Nu is het dus zo dat wanneer jij echt pech hebt en de douane de namaak producten onderschept jij een flinke boete mag betalen. Zo overkwam ook een koper uit België. Het vervelend is daarbij dat wanneer jij de 300 euro boete niet betaalt de kosten zomaar flink hoger kunnen worden door de rechtszaak die zal volgen. Via deze blog wil ik kopers waarschuwen voor het kopen van alles wat namaak zou kunnen zijn. Dat geld bijvoorbeeld voor de merken Adidas en Nike, maar er zijn ook andere merken die gewoon te koop zijn bij AliExpress maar dus niet van het merk zelf zijn.

Namaak voorkomen? Koop dit niet!

Wanneer jij toch iets wilt kopen wat mogelijk niet origineel is, houd er rekening mee dat jij voor flink wat extra kosten kunt komen te staan en het product mogelijk niet eens ontvangt. Heb jij daar vragen over? Neem contact op!

Hoe kan jij namaak voorkomen?

Om te beginnen, grote merken als Nike, Adidas, Ugg, Gucci en Rolex verkopen niets via de AliExpress webwinkel. Alle producten die die merknaam dragen zijn dus per definitie namaak als jij ze bij AliExpress koopt. Wanneer jij daar rekening mee houdt zal jij ook niet met deze hoge kosten worden geconfronteerd.

Zeker zijn van de juiste aankoop? Klik hier!

Er is nog iets meer te vermelden over de namaak producten die via AliExpress te koop worden aangeboden. Het is namelijk zo dat het ook heel vaak goed gaat. Zo kan het dus best zijn dat er heel veel positieve reacties op de site staan. Blijf toch voorzichtig en koop liever gewoon niet.

Wil jij hier meer over weten? Neem contact op!

Dan rond ik het daarbij af. Heb jij een vergelijkbare ervaring? Laat jouw reactie dan achter onder dit bericht.

Originally posted 2019-02-11 22:05:52.

Één gedachte over “Namaak spullen bij AliExpress!

  1. Katleen Beantwoorden

    Sedert vandaag kan ik daar dus van meespreken. Bestelde 3 paar babyschoentjes in elk een ander kleur van het merk Puma.
    Voor dit alles betaalde ik 23,50€ incl verzending.
    Ik kreeg al gauw een brief van de douane Zaventem dat ze mijn pakje tegenhielden op verdenking van namaak artikelen. Ik moest een document tekenen waarop ik vrijwillig afstand deed van de goederen indien ze inderdaad namaak waren en dus vernietigd zouden worden. Ik dacht dat de zaak daarmee rond was, klacht was al neergelegd bij de verkoper op Aliexpress en ik zou mijn aankoopgeld wel terugkrijgen.
    Nog geen 5dagen later brief van ‘belgische associatie anti-namaak in de bus met het verzoek om 400€ te storten voor de kosten voor de vernietiging en dergelijke. Te betalen binnen de 14dagen.. Ik hoopte nog zo op een 1 april grap maar blijkt dus effectief waar.. Ik koop nauwelijks op aliexpress, de babyschoenen waren voor eigen baby die er binnen 2 maand komt. Zeker noet de bedoeling van verdere doorverkoop of dergelijke. Ik moet dit toch even laten bezinken en vraag me af of procederen hiertegen zin heeft of niet. Eerste aanvaring met dit soort zaken.

Geef een reactie