Met PayPal betalen bij AliExpress

Update: Met PayPal betalen bij AliExpress is sinds kort mogelijk! Lees hier de nieuwe blog.

In Nederland betalen de meeste mensen met iDeal. Deze vertrouwde betaalmethode zorgt ervoor dat mensen het geld niet terug kunnen boeken als het mis gaat. Vanuit AliExpress Nederland adviseer ik persoonlijk om altijd via creditcard te betalen en hoop ik dat AliExpress China PayPal gaat toevoegen aan de betaalmethodes.

Paypal AliExpressDeze blog legt uit waarom je iDeal beter niet kunt gebruiken, waarom PayPal op termijn beter is en waarom jij nu beter met een creditcard kunt betalen. Wil jij reageren met jouw mening en ervaring? Voel je dan vrij om onderaan deze blog jouw reactie achter te laten.

Iedere reactie wordt gelezen en ook zeker gewaardeerd. Met de reacties benaderen wij ook AliExpress China om de verdere groei en klantvriendelijkheid te bevorderen. Uiteindelijk zal PayPal of andere betaalmethodes een uitkomst bieden.

Waarom wordt PayPal nu niet geaccepteerd?

De kopersbescherming (buyer protection) van Paypal zorgt ervoor dat klanten die ontevreden zijn heel snel en gemakkelijk geld terugkrijgen. Veel makkelijker dan de dispute procedure van AliExpress. Mogelijk kiest het bedrijf er om die reden voor om PayPal buiten de deur te houden.

Een andere reden kan zijn de hoge kosten. Creditcard kost tegenwoordig nog slechts enkele tiende procenten met de transactieaantallen die AliExpress doet, met ruim 2% is een betaling via Paypal hiermee een heel stuk duurder.

Tot slot hebben veel mensen wel een van de andere betaalopties die AliExpress ook aanbied. Hierdoor is de noodzaak een heel stuk kleiner om nieuwe betaalmogelijkheden toe te voegen.

Waarom is iDeal niet gewoon geschikt?

De betaalmethode iDeal kent 2 grote nadelen. Om te beginnen is het geld al van jouw rekening af voordat de transactie daadwerkelijk is voltooid. Hierdoor kan het zijn dat een transactie onsuccesvol is en jij jouw geld soms dagen kwijt bent.

Verder is het zo dat geld terugkrijgen via iDeal altijd langs de klantenservice (en dispute procedure) van AliExpress moet lopen. Dit is in het Engels wat voor veel Nederlandssprekende mensen ook erg lastig is.

Wil jij toch een bestelling plaatsen? Kies dan voor AliExpressNederland/bestel om jouw bestelling te plaatsen. 

Een reactie achterlaten kan onder dit artikel.

Originally posted 2018-07-02 23:06:12.

Geef een reactie