Gratis retourneren bij AliExpress: Het kan!

Gratis retourneren

Verkopers die een ‘gratis retour’-service aanbieden hebben een ‘gratis retourneren’-icoon op hun productgegevenspagina. Met de ‘gratis retour’-service krijgt u een extra 15 dagen (vanaf de afleverdatum bij tijdige levering) om te bepalen of u het wilt houden of wilt retourneren zonder reden, zolang ze ongebruikt, ongewassen en in originele staat zijn – compleet met de originele verpakking, etiketten, etc.

Het is makkelijk en snel:

Makkelijk:

• Retourneer artikelen lokaal en gemakkelijk:

1) Krijg de retourcode of het retourlabel.

2) Wacht op de huis-aan-huis-ophaalservice of breng uw pakket naar het aangewezen servicepunt

3) wacht tot slot op het lokale magazijn om de ontvangst van uw geretourneerde pakket te bevestigen.

• Vergeet niet ‘Goederen retourneren’ te selecteren bij het openen van een geschil.

Snel

• De restitutie zal worden uitgekeerd wanneer we hebben bevestigd dat het geretourneerde pakket is ontvangen en aan de voorwaarden voor terugbetaling voldoet.

• Artikelen worden verwerkt in het lokale magazijn, in plaats van terug gezonden te worden naar het land van herkomst van de verkoper (bijv. China).

Bereik van de dienst

• Niet alle landen hebben een gratis retourservice. Momenteel zijn de ondersteunde landen onder meer het vaste land van de Verenigde Staten, Canada, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Rusland, Zuid-Korea, Saoedi-Arabië, de VAE, Italië, Nederland, Polen, Brazilië en Israël.
• Daarnaast wordt de gratis retourservice op AliExpress.com niet voor alle producten aangeboden. De verkoper kan beslissen of hij al dan niet deze extra service aanbiedt. Verkopers die de gratis retourservice aanbieden hebben een label of icoon op hun productgegevenspagina die bevestigt dat deze service beschikbaar is.

Gratis retourzending

• Het retourneren van pakketten via een aangewezen lokaal retourservicepunt of via een huis-aan-huis-ophaalservice is gratis.
• Opmerking: U kunt slechts eenmalig profiteren van het gratis lokaal retourneren voor een bestelling. Indien u meerdere retourverzoeken onder een bestelling hebt ingediend, kunt u slechts eenmaal gebruikmaken van de lokale retourservice, en andere retourverzoeken kunnen nog wel profiteren van de lokale retourservice, maar u dient dan wel de verzendkosten voor het retourneren naar het aangewezen lokale retouradres te betalen. Overweeg daarom om de producten gezamenlijk te retourneren om te voorkomen dat u extra verzendkosten moet betalen.

Originally posted 2020-04-27 09:31:38.

5 gedachten over “Gratis retourneren bij AliExpress: Het kan!

 1. Ada Beantwoorden

  Hello. I ordered the product on aliexpres. but it came not complete. I can’t get along with the seller. and aliexpres decided to send back. just no label, just a piece of paper with an address. and if I go to post.nl, I will pay a lot

 2. Thuur Beantwoorden

  Er zijn helaas nog maar weinig leveranciers die deze optie bieden.
  Die terugstuur-optie van een maatje te klein of te groot vind ik overtrokken.
  Als je geen risico wilt nemen dan ga je naar een winkel waar je kunt passen.
  Maar in werkelijkheid is de opstelling van AliExpress “harder” geworden.

  Ik ben onlangs in conflict geraakt met een verkoper die programmeerbare afstandsbedieningen voor poort en hekwerk levert. Merk en type komt overeen met de omschrijving van het geleverde product. Echter, ze blijken aantoonbaar niet te werken en hardwarematig ook te verschillen met door anderen geleverde exemplaren.
  Verkoper wringt zich in allerlei bochten en claimt dat ik probeer de codes van zijn geleverde artikelen aan de poort toevoeg. Maar die is gemeenschappelijk bezit en niet toegankelijk. Daarbij is zijn opstelling niet realistisch, vandaar dispuut.
  Oplossing namens AliExpress: terugsturen om te crediteren.
  Dat houdt in: 21 euro verzendkosten tegenover artikelwaarde van 24 euro.
  Dus… 45 euro uitgeven in de hoop dat je er 24 van terug krijgt.
  Jammer dat bemiddelaars van AliExpress zich niet beter laten informeren.
  Ik beschouw die 24 euro maar als verloren maar ben als zeer regelmatige (diamant) koper behoorlijk bekoeld geraakt. Ik ben daar voorlopig even klaar met kopen.

  • Thuur Beantwoorden

   In mijn eerdere bericht was ik gepikeerd over de handelwijze van AliExpress.
   Die had besloten dat gecrediteerd kon worden op voorwaarde dat de goederen worden teruggezonden. Klinkt fair maar de verzendkosten evenaren bijna het aankoopbedrag.
   Op die beslissing kon niet worden gereageerd, vandaar mijn bericht hierboven.
   Nu de termijn is verkopen zag ik ergens dat beroep kon worden aangetekend tegen de uitspraak. Dat heb ik gedaan met als gevolg dat nu toch wordt gecrediteerd.
   En daarmee is mijn vertrouwen in de website weer hersteld.

Geef een reactie