Product retour sturen bij AliExpress, hoe werkt dat?

Update: Retour kosten van een AliExpress pakket terug naar China zijn ongeveer 24 euro. Dat is dus erg veel geld. Meestal heeft het dan ook geen zin. Voor vragen, neem gerust contact op. Er zijn ook situaties waarbij een retour gratis kan. Kijk voor meer informatie op de AliExpress website. Sinds kort heeft AliExpress een ‘free returns’ optie om pakketjes gratis terug te sturen en geld ook snel terug te krijgen!

Hoewel ik hoop dat het niet gebeurt kan het soms voorkomen dat een product van AliExpress niet helemaal bevalt. Een onderdeel wat ontbreekt, een kapotte rits of zelfs een verkeerde kleur. Soms krijg je zelfs een compleet verkeerd product of een product komt helemaal niet aan. Gelukkig realiseert AliExpress zich ook dat er fouten gemaakt kunnen worden. Deze blog legt uit wat jij kunt doen als het mis gaat. Daarbij wat jij moet doen om een product retour te sturen.

Wat is het beleid voor een retour van AliExpress?

De AliExpress verkopers bepalen over het algemeen zelf hun beleid voor een retour, dus je zult het uiteindelijk ook met de verkoper moeten oplossen. Of het nu gaat om een vervanging, geld terug of het terugsturen. Als je er met de verkoper niet uitkomt, dan kan je AliExpress ook vragen om zich ermee te bemoeien. AliExpress maakt dan een beslissing gebaseerd op het geleverde bewijs.

Meer over een retour zending en geld terug bij AliExpress

Over het algemeen zie je het beleid van de individuele verkoper op de informatiepagina van het product in de winkel zoals hier:

Retour beleid van een verkoper op AliExpress

Als je een probleem hebt met een van de bestellingen van AliExpress, dan adviseer ik om allereerst contact op te nemen met de verkoper (of verkopers) die jou het product hebben verkocht. Kijk of het via de verkoper lukt om tot een redelijke oplossing te komen en ga van daar uit verder. Kom je niet verder, gebruik dan de “geschil” of “dispute” optie, waarbij AliExpress zelf zich er ook mee kan bemoeien en een beslissing kan nemen.

Je kunt een geschil (dispute) openen vanaf 6 dagen nadat de verkoper het product heeft verstuurd (of heeft moeten versturen). Het uiterste moment van het indienen van een geschil varieert afhankelijk van welke verzendoptie je kiest. Zie hier de standaard tijden:

 • DHL, TNT, UPS, of FedEx — 23 dagen na verzending.
 • Japan Post EMS of SF Express — 27 dagen na verzending.
 • China Post of Hong Kong Post — 39 dagen na verzending.

Neem gerust contact met mij op als je hier verdere vragen over hebt.

Hoe stuur je een product retour bij AliExpress

Om een product retour te sturen neem je eerst contact op met de verkoper om de details van de retourzending te bespreken. Wil je het product helemaal niet meer? Wil je een nieuw product? Of wil je geld terug? Als je geen redelijke oplossing kunt bereiken met de verkoper, gebruik “Open DIspute“. Vervolgens breng je het pakketje simpelweg naar het postkantoor, betaal je de verzendkosten en stuur je het pakketje terug.

Hoe bereik je een verkoper bij AliExpress:

 1. Ga naar VanDijl.ga/inloggen om in te loggen op de AliExpress website.
 2. Verplaats jouw muis naar de rechter bovenhoen en klik “My Orders”:
  AliExpress producten zien
 3. Vind het product waar je het probieel mee hebt en in de buurt van waar het woord “Seller” staat vind je ook een knop “Contact Now”, mogelijk moet je met je pijltje over de naam van de verkoper gaan om deze knop te kunnen zien.
  Retour - How to contact a seller on AliExpress
 4. Klik op het hokje naast het woord “Message” en voer daar in wat je wilt zeggen tegen de verkoper. Je kunt via “Upload a photo” ook een afbeelding toevoegen zodat de verkoper kan zien wat er aan de hand is. Zodra je klaar bent klik je op “Send“.
  Retour - How to send a message to an AliExpress seller
 5. Als je de ongelezen berichten wilt zien ga je naar “My Orders” en klik je op “Unread Order Messages”. Vervolgens klik je simpelweg op het bericht wat je wilt lezen.
  Retour - How to view messages received on AliExpress
 6. Herhaal dit proces tot je het probleem opgelost krijgt met de verkoper. Lukt dat niet, lees dan verder.

Hoe open je een geschil met een verkoper

 1. Ga naar VanDijl.ga/inloggen om in te loggen op de AliExpress website.
 2.  

How to open a dispute with a seller

 1. Go to www.aliexpress.com and log in.
 2. Verplaats jouw muis naar de rechter bovenhoen en klik “My Orders“:
  AliExpress producten zien
 3. Zoek het product waar het om gaat en klik “Open Dispute”:
  Retour - How to open a dispute over an AliExpress order
 4. Je krijgt nu een formulier te zien waar je de informatie kunt invullen over het product wat je nog niet hebt ontvangen, of waar je een probleem mee hebt. Nu kun je kiezen uit volledig geld terug, een deel van je geld terug en of je het product terug wilt sturen of niet. Je moet ook een duidelijke uitleg sturen met wat er aan de hand is en waarom je het niet opgelost krijgt met de verkoper.
 5. Stuur ook foto’s mee en bewijs van dit geschil. Via de knoppen “Browse” en “Add attachment” kan je afbeeldingen toevoegen:
  How to add picture evidence to your AliExpress order dispute

  Stuur alle foto’s mee die van belang zijn. Zodra je klaar bent klik je op “Submit”.
 6. Jij kunt nu met de verkoper communiceren en onderhandelen, net als eerder. Als je het probleem nog altijd niet opgelost krijgt, herhaal stappen 1 en 2 in dit deel, klik “Disputes” en klik “Escalate dispute” naast de onderhandeling die niet opgelost lijkt te worden.
  How to escalate an AliExpress order dispute
 7. Ben je er zeker van dat jij jouw dispute wilt doorsturen naar AliExpress, klik dan op het volgende scherm opnieuw op Escalate dispute.
  How to confirm that you wish to escalate an AliExpress order dispute

Ik vind het heel vervelend om te horen dat je een probleem hebt gehad met jouw bestelling waardoor je het terug wilt sturen. Nu weet je in ieder geval welke stappen jij moet zetten voordat je een product retour stuurt.

Heb je nog andere vragen? Neem gerust contact op.

Zijn retourzendingen nu echt gratis?

In veel gevallen, ja! Open gewoon een dispute voor een gratis DHL retourlabel. Terugsturen gaat dus met het geprinte label en via een DHL retourpunt. Niet via PostNL, niet via andere postbedrijven.

Wat als ik het toch via PostNL terugstuur?

PostNL onderzoek

Stuur jij het toch via PostNL terug? Dan betaal je om te beginnen voor de verzendkosten. Daarnaast krijg je ook geen geld terug.

Waarom is de retourzending gratis?

Eenvoudig! AliExpress wil klanten binnen blijven halen. Gratis retour is bij veel andere grote webwinkels ook helemaal gratis. Daarom doet AliExpress dat nu ook.

Originally posted 2018-05-08 22:13:15.

17 gedachten over “Product retour sturen bij AliExpress, hoe werkt dat?

 1. Nico van der Heiden Beantwoorden

  Wat een shit zooi is dit moet 24 Euro betalen om het te verzenden ze hebben het trainingspak te klein verstuurd door het label er uit te knippen !
  Koop nooit meer wat bij Aliexpres en zal het aan iedereen door geven oplichterspraktijken

 2. Wilma Beantwoorden

  Zijn echt oplichters ik heb waT besteld en t doet t gewoon niet echt erg en hoe moet Je t terug sturen eigelijk Staat nergens wat over

 3. Jeffrey Beantwoorden

  AliExpress dat is inderdaad één grote oplichtersbende. Betalen en kopen kan altijd. Terugsturen kan ik niet, omdat ik nooit een ordernummer heb gekregen.

  Als ik dan via mijn AliExpress account met “Computer Part Store” contact opneem krijg ik geen reactie. Ik ga op de pagina van de Computer Part Store klik op “Open 1 jaar” Neem contact op met” kom ik weer terug in het inlog scherm van AliExpress al waardoor ik dus helemaal geen bericht naar de Computer Part Store kan sturen. Als ik dan via facebook inlog kom ik wel op een pagina terecht waar ik een berichtje naar de verkoper kan sturen. Ik stuur een berichtje waarin ik laat weten waat er aan de hand is en dat ik nooit een ordernummer van hun heb ontvangen. Na een paar dagen ga ik kijken of ik een reactie op mijn berichtje heb gekregen. Niets. Al mijn berichtjes hebben status “Ongelezen”.

  Toen ik voor het eerst op de pagina van AliExpress rond keek heb ik geprobeerd om een inlognaam en wachtwoord aan te maken. Ik heb mijn emailadres en het door mij gewensten wachtwoord ingevuld en op de knop Inschrijven gedrukt. Dna krijg je een melding dat het niet is gelukt om je account aan te maken. Of ik dan maar via facebook of google wil inloggen. Dat doe ik dan ook. Ik zie dat ik nu ben ingelogd op AliExpress. Op 24-11-2020 plaats ik een bestelling werkgeheugen bij de de Computerpart Shop en betaal deze. € 78,00. Na de betaling krijg ik geen bevestiging via de mail, terwijl ik bij de aankoop alle gegevens naam, adres, telefoonummer en e-mailadres 100% juist heb ingevuld.

  Dat ik al mijn gegevens juist heb ingevuld blijkt uit het feit dat ik het door mij bestelde werkgeheugen op 12-12-2020 door Post.nl geleverd krijg. Door gebrek aan een e-mail met bevestiging van mijn bestelling en ordernummer kan ik het ongebruikte werkgeheugen in de ongeopende verpakking niet terugsturen. In de enveloppe die ik ontvangen heb zit ook geen factuur of pakbon waar mijn bestelling, het bedrag en ordernummer op vermeld staan.

  De reden dat ik het werkgeheugen terug wil sturen is omdat een aantal dagen na de bestelling mijn oude laptop waarvoor ik het besteld had, onherstelbaar kapot ging. De bestelling annuleren ging ook niet omdat ik geen ordernummer heb. Een dispute openen gaat ook niet, omdat ik geen ordernummer heb.

  Hoe ga ik nu dit werkgeheugen terugsturen met de zekerheid dat ik mijn geld terug krijg? Gewoon niet dus. Opgelicht door AliExpress.

 4. janet Beantwoorden

  Hallo Alex, ik heb hier laarzen liggen van aliexpress die totaal niet de kleur hebben zoals besteld (in plaats van khaki is het lelijk rood/bruin) en ik had een maat groter besteld dan mijn 38 en ze nog te klein.
  Nu zegt aliexpres dat ik ze gratis terug mag sturen en krijg ik mijn geld terug.
  Maar als ik op de “gratis retour trackingnummer” klik blijft er “laden”staan.
  Ik moet het binnen 4 kalenderdagen terug sturen anders kan ik naar mijn geld 53,70 euro fluiten.
  Wat moet ik nu doen?

  • Bob Beantwoorden

   Beste Janet,

   Ik had zojuist hetzelfde probleem maar heb de oplossing gevonden.
   Ga bovenaan de website naar de taal instelling en zet hem op ‘global site english’

   Dan zie je dat hij ineens wel verschijnt…

   • Janet Beantwoorden

    Heb toch de gratis retour code gekregen.
    Ik heb lelijke kleur laarzen dus terug gestuurd en heb ondertussen mijn geld ook terug gestort gekregen.
    Dus toch prima service!

    • Kimberley Beantwoorden

     Waar heb je je gratis retour label gevonden, ik kan deze niet vinden. Heb net ingediend dat ik heb bij POSTNL wil terug brengen. Krijg je hier een aparte mail van off ?

 5. MK Beantwoorden

  ik krijg ook geen gratis retour tracking label. Blijft staan op laden en dan wordt er gezicht dat wanneer je website na 1 minuut vernieuwd dat je dab wel te zien krijg maar werkt niet bij mij. wat moet ik doen.

 6. Bety Beantwoorden

  Ik heb een moederbord samsung a51 515f voor 113 euro maar moederbord is niet goed retour tot nu geen geld meer of een andere moederbord samsung a51 is al 3 maanden AliExpress is een grote oplichter

 7. Vedat kurtye Beantwoorden

  Mijn LS666618325NL-pakket is zonder enige kennisgeving naar de cantor gebracht voordat het op mijn adres werd afgeleverd en na een verblijf daar een paar dagen naar u teruggestuurd. Een paar maanden geleden is zo’n pakket verloren gegaan en heb ik het niet ontvangen, Ik wil dat deze lading met spoed onder dezelfde naam aan mij wordt geretourneerd, goed werk

 8. Vedat kurtye Beantwoorden

  Mijn LS666618325NL-pakket is weer naar u teruggestuurd, de post is naar u teruggestuurd, ik heb het naar de overkapping gebracht voordat ik het naar huis bracht, ik kwam er vandaag achter, mijn pakket is terug, kunt u het aan mij retourneren?

Geef een reactie