Aangifte doen wegens oplichting tegen AliExpress?

Aangifte doen tegen een Chinese webwinkel in Nederland gaat jouw probleem niet oplossen. In deze blog leg ik uit wat jij wel kunt doen en hoe jij via deze site antwoord kunt vinden op de meeste vragen.

Met enige regelmaat krijg ik een telefoontje van een lokaal politiekorps met vragen over AliExpress en AliExpress Nederland.  Dit bericht is voor het Nederlandse publiek om aan te geven dat er vrijwel niets te doen is wanneer je zelf een fout maakt. In deze blog leg ik uit wat er mis kan gaan en hoe problemen opgelost kunnen worden.

Om te beginnen, het komt letterlijk dagelijks voor dat iemand een incompleet adres doorgeeft. Gebeurt dat bij een Nederlandse webwinkel, dan weet je binnen een dat dat het pakket niet aan gaat komen. Vanuit China duurt dat (veel) langer. Controleer daarom extra op het adres. Dat kan via VanDijl.ga/adres. Klopt het adres niet en is het pakketje al verstuurd, neem dan even contact op om te kijken of er nog iets mogelijk is.

Waarom zou je aangifte doen?

Pakketten vanuit China kunnen er (maximaal) 60 dagen over doen. Dat betekent dat het doen van aangifte omdat een pakket er na 3 weken nog niet is zinloos is. De termijnen staan op de website van AliExpress vermeld, te vinden op VanDijl.ga/verzendtijd.

Wanneer een straatnaam, huisnummer of zelfs een compleet adres niet is doorgegeven weet AliExpress niet waar het pakketje geleverd moet worden. Dat is niet de fout van AliExpress en dus ook geen reden om aangifte te doen. Er zijn oplossingen voor, neem daarover gewoon even contact op met mij.

Bericht aan de Politie, laat klanten bellen!

Mocht er een klant aan jullie balie staan, of contact opnemen via telefoon, sorry! Vanuit Alexander van Dijl International heb ik formeel ook niets te maken met de Chinese webwinkel, maar ik wil mensen wel helpen. Daarom, en alleen daarom verwijs ik mensen graag naar het telefoonnummer 010 200 6666 of naar het WhatsApp nummer 010 200 6666, die iedereen mag gebruiken.

Verwijs mensen gerust ook naar deze website, die boordevol informatie staat. Via de contact pagina en het WhatsApp nummer ben ik altijd bereid om te communiceren met jullie bezoekers.

Vanuit AliExpress Nederland zullen wij mensen altijd adviseren het probleem zelf op te lossen, wij kunnen daar natuurlijk ook ondersteuning bij bieden.

Originally posted 2018-06-23 09:26:31.

Geef een reactie