Zending geannuleerd AliExpress – Wat nu?

Zending geannuleerd AliExpressMet enige regelmaat komt een klacht binnen met de vraag: “zending geannuleerd AliExpress, wat moet ik doen?”. Hoewel het antwoord op de vraag eenvoudig is blijft een stukje uitleg wel belangrijk.

Om te beginnen, controleer via de speciale pagina vraagalex.com/tracking of jouw pakketje ook daar als geannuleerd staat. Het komt helaas voor dat een bestelling dubbel in het systeem staat en dus 1 keer onbetaald is gebleven.

Staat de bestelling niet op vraagalex.com/tracking, dan is er meer aan de hand en help ik jou natuurlijk graag verder. Er zijn ruwweg drie dingen om te controleren. Daar gaat de rest van deze blog over.

Zending geannuleerd AliExpress, waar moet ik op letten?

Om te beginnen, ga naar vraagalex.com/adres om te controleren hoe jouw adres op de AliExpress website staat vermeld. Zelfs als jij vaker besteld en pakketjes normaal gewoon aankomen komt het voor dat een woonplaats niet klopt of dat een huisnummer niet is ingevuld. Met een onvolledig adres kan het voorkomen dat PostNL het pakketje niet laat aankomen. Soms gaat het heel vaak goed en net die ene keer niet.

Daarnaast komt het voor dat een betaling simpelweg niet is afgerond. Dit controleer je door naar het overzicht van bestellingen te gaan. Eenvoudig gezegd ga je naar vraagalex.com/tracking en klik je op “Mijn bestellingen” of “My Orders”. Staat jouw bestelling ertussen met een link “tracking” dan is er niets aan de hand. Staat er iets anders, neem dan even contact op.

Het laatste wat helaas ook voorkomt is ik de vraag krijg “Zending geannuleerd AliExpress”, maar dat iemand daar pas na 3 maanden mee komt. Dan kan ik vrijwel niets voor je doen. Het enige wat je dan nog kunt proberen is via VanDijl.ga/verkoper de verkoper te bereiken. De verkoper is de enige die dan nog na kan gaan wat er mis is gegaan. Met miljoenen zendingen helpt AliExpress tot uiterlijk 75 dagen na de besteldatum. Daarna wordt het geld overgemaakt naar de verkoper en is dat waar je terecht moet.

Kom jij er echt niet uit? Voel je vrij om contact op te nemen. Dat kan onder andere via WhatsApp, chat en email.

Originally posted 2018-08-17 06:34:18.

Één gedachte over “Zending geannuleerd AliExpress – Wat nu?

  1. Jolanda Mensing Beantwoorden

    Ik heb schoenen gekocht bij aliexpress. Geld afgeschreven. En nu krijg ik bericht dat het geannuleerd is omdat ik niet betaald zou hebben. Ik kan geen dispute openen omdat zij t afgehandeld hebben.

Geef een reactie