Welke stappen volgt AliExpress Nederland bij een account blokkade reset?

AliExpress ProbleemOmdat ik regelmatig account blokkade resets uitvoer schrijf ik deze blog om stap voor stap uitleg te geven over wat ik precies doe en wat niet.

Jij kunt deze stappen zelf ook uitvoeren. Begin met het openen van vraagalex.com/check om te zorgen dat jij op de juiste versie van de AliExpress site bent.

Daar aangekomen doorloop ik de volgende stappen:

  1. Ik klik op “Sign in” of “Inloggen”. Dan klik ik op “Forgot password” of “Wachtwoord vergeten” en ik voer het emailadres in wat bij de account hoort.
  2. Vervolgens vraag ik de gebruiker om mij de code door te geven. Hiermee kan ik het wachtwoord wijzigen. Hiervoor gebruik ik altijd een standaard wachtwoord, welke ik doorgeef zodra het wachtwoord is aangepsat.
  3. Daarna log ik eenmalig in om te kijken of er ook een blokkade op de account zit. Is dat het geval, dan doorloop ik de stappen van een SMS deblokkade. Kom ik gewoon op de hoofdpagina, dan log ik direct weer uit en kan de gebruiker verder.
  4. Bij een SMS deblokkade vraag ik de gebruiker om het 06-nummer. Omdat veel gebruikers via WhatsApp reageren is deze stap niet altijd nodig. Via WhatsApp heb ik het 06-nummer natuurlijk al.
  5. Ik stuur een deblokkeringscode naar het 06-nummer en vraag ook deze aan de gebruiker. Na het invoeren van deze code is de account weer gedeblokkeerd en werkt de account weer volledig.

Heb jij deze stappen doorlopen en loop jij ergens vast? Voel je vrij om contact met mij op te nemen en ik help jou verder om het probleem op te lossen.

Wat als de account geblokkeerd is en dit het probleem niet oplost?

Een account kan ook geblokkeerd zijn wegens het onterecht opstarten van een geschil (ook wel dispute). Een dispute is onterecht wanneer iemand bijvoorbeeld geen compleet adres invult en daarna klaagt over een pakketje wat niet aankomt.

Dit soort blokkades kan ik vanuit AliExpress Nederland niet mee helpen. Er zijn wel oplossingen voor, hiervoor moet een lange vragenlijst worden ingevuld. Dit kan alleen in het Engels.

Meer weten over wanneer jij wel een dispute kunt openen? Klik hier!

Originally posted 2018-11-08 23:02:16.

Één gedachte over “Welke stappen volgt AliExpress Nederland bij een account blokkade reset?

Geef een reactie