Waarom heeft AliExpress geen klantenservice?

Via de chat krijgen wij dagelijks vele tientallen gesprekken binnen over AliExpress. “Hoe kan ik de klantenservice bereiken?” is de voornaamste vraag.

Het antwoord wat ik standaard geef, de klantenservice is bereikbaar via chat. Via de website VanDijl.ga/aliklant kom je direct op de klantenservice pagina van AliExpress. Een paar eenvoudige vragen beantwoorden en je krijgt een medewerker via de chat te spreken. Telefonisch is AliExpress helaas niet te bereiken.

Wat als ik AliExpress in het Nederlands wil bereiken?

aliexpressAliExpress is de grootste webwinkel ter wereld. Het bedrijf opereert vanuit China. De klantenservicemedewerkers spreken Engels en Chinees. Een Nederlandse klantenservice is helaas niet beschikbaar.

Kom jij er met AliExpress echt niet uit? Vanuit chat helpen wij jou natuurlijk ook graag verder. Wij delen ook graag een aantal tips om te controleren waar een pakketje zich bevind en wanneer jij deze daadwerkelijk kunt verwachten.

AliExpress tips

Met deze tips controleer jij jouw adres zoals die bekent staat bij AliExpress. Daarnaast kun jij via deze tips pakketjes makkelijker volgen en weet jij wanneer jij eventueel een klacht in moet dienen.

 1. Zorg ervoor dat je bent ingelogd. Om dat zeker te weten ga je naar https://s.click.aliexpress.com/e/mIE6eQb.
 2. Via https://s.click.aliexpress.com/e/i2zzrnI kun jij controleren of het adres volledig klopt. Let vooral op het huisnummer en de postcode. Ook het land is van essentieel belang omdat het pakketje vanuit China moet komen.
 3. Controleer of jouw pakketje al is verzonden en zoek het traceernummer op via https://s.click.aliexpress.com/e/iqj6yfm zodat jij het pakketje kunt volgen.
 4. Afhankelijk van het traceernummer kun je het pakketje meestal volgen via track.aftership.com en zodra het in Nederland is via postnl.post.
 5. Is het pakketje al te lang onderweg en drijft de maximale tijd te verlopen? Open dan een geschil (dispute) via https://s.click.aliexpress.com/e/iqj6yfm. Zorg ervoor dat je op tijd bent.
 6. Ben je toch te laat? Ga dan naar VanDijl.ga/aliklant om de klantenservice via chat te bereiken.

Wat is jouw ervaring met AliExpress? Deel jouw mening en laat jouw reactie achter onder deze blog.

Originally posted 2017-10-14 09:03:21.

11 gedachten over “Waarom heeft AliExpress geen klantenservice?

 1. Micha Beantwoorden

  Erg jammer dat Post NL de tracking nummers veranderd. De china tracking nummer werkt dan niet meer in NLD.

  Post NL geeft NIET een url met daarop de mogelijkheid om het china nummer om te nummeren naar een 3S nummer. Hier zijn vele klachten over. Ik wil niet twitteren of fakebook aanmaken voor een omnummerings requests .

  Waarom Post NL
  Waarom Ali

 2. Dirk Beantwoorden

  Een waardeloze oplichters ervaring met Alibaba. Het bestelde artikel omvat twee onderdelen in zowel omschrijving als foto’s. Helaas slechts 1 ontvangen. Na openen dispuut komt Alibaba met dwingende voorstel 0 refund. Take it or leave it?! Gewoon oplichting. Niemand legt het uit, gewoon gesloten dispute. Ik vind dit je reinste oplichting! Gelukkig is omvang bedrag laag, was voor mij een testbestelling, ik ben nu genezen. Dus DANK U WEL Alibaba voor deze oplichting van 8 euro. Heeft mij weer veel inzicht gegeven. Tot ziens!

  • Alexander van Dijl Bericht auteurBeantwoorden

   Bedankt voor jouw reactie, Dirk. Helaas komt dit soms voor, gelukkig gaat in het overgrote meerderheid van de gevallen wel goed. Ik adviseer hoe dan ook om jouw frustratie kenbaar te maken als beoordeling bij het product. Zo waarschuw jij ook toekomstige kopers.

  • pgScorpio Beantwoorden

   Hier hetzelfde…
   Item nooit ontvangen.
   Door postNL bevestigd dat het pakketje verloren is gegaan en dat je contact moet opnemen met de verkoper.
   Dispute geopend met postNL bewijs.
   Ali reactie: 0 refund. En geen mogelijkheid om in beroep te gaan!

   Mooie kopersbescherming van Ali!

 3. guus Peters Beantwoorden

  Ik heb schoenen besteld.. ook gekregen… echter de zool/hak is zo zacht dat er gewoon niet op te lopen valt. Waar ik ook reageer, nergens antwoord terug. Pure oplichting en zakkenvullerij. Jammer dat er juridisch niks gedaan kan worden aan deze vorm van oplichting. Ik raad ali dan ook af voor iedereen!!

 4. Jusief Zijade Beantwoorden

  Ik heb via Aliexpress van NINGMI in 1 februari product gekocht.Product was helemaal verkeerde maat.Na lang chatten ,ze beloofd 50% geld terug….En dan niets, gewoon “wachten”, “wachten”….Verder niets.Vaak ,”ik begrijpt niet wat je bedoeld”.Ongelofelijke boeven zijn ze.

 5. hans Beantwoorden

  Bestelling geplaatst en het komt niet aan. om een terugbetaling te laten doen nou ik vraag me af hoe dat daar werkt kom er totaal niet uit. voor mij geen alie expres meer geld kwijt en verder zoek het maar uit. hoe word men rijk.

 6. Martha d’Abreu de Paulo Beantwoorden

  Je krijgt geen contact met de verkoper, chat via Robot werkt nu niet. Je krijgt een keuze en die beantwoord je en de robot blijft maar steeds vragen
  Vorig jaar kreeg ik na de vragen de Life chat
  Ik heb april 20 en op 28 april 2 jurken besteld niets ontvangen. Geschil geopend voor 1 jurk voor de andere kon het niet. Verkoper help ook niet. Voor mij geen Aliexpress meer in deze periode. Slechte service

 7. Toremans Beantwoorden

  Op 9 mei koop ik iets via Aliexpress en verneem ik wat later na contactname met de verkoper dat ik maar eens in het lokale postkantoor moet informeren naar mijn pakket. Bij de post krijg ik dan te horen dat het pakket is teruggestuurd naar de verzender omdat hij ipv huisnummer 3 huisnummer 3000 op het pakket heeft gezet. Na dit bij Aliexpress aan te hebben gegeven, krijg ik na een tijd te horen dat ze mij het bedrag van het artikel zullen terugstorten maar het verzendbedrag van 17.35 euro ben ik kwijt terwijl de fout bij de verzender ligt. Mooie service ! NOT !!! Kans om mijn ongenoegen daarover uit te brengen gaat niet meer want ik kan op geen manier nog iets mailen daar het ‘dispute’ door hen is afgesloten. Heel klantvriendelijk is dit in elk geval niet !!

 8. bob Beantwoorden

  bestelling geplaatst. na een tijdje bericht dat het pakketje aangeboden werd, maar niet kon worden afgeleverd. in tracking staat dat het adres onvolledig is en dat men wacht vom het pakket een 2de maal aan te bieden. Maar het is onmogelijk om het adres te updaten… zal mij dus tot paypal moeten wenden om mijn geld terug te krijgen…

Geef een reactie