Traceernummer, waar is dat voor nodig?

Traceernummer

Ik krijg regelmatig de vraag waarom er om een traceernummer wordt gevraagd in plaats van een bestelnummer. In deze blog geef ik antwoord.

Direct het traceernummer vinden? Klik hier!

Er zijn een aantal redenen waarom het traceernummer belangrijk is. Om te beginnen is het de code die gebruikt wordt om een pakketje door een postbedrijf te laten volgen. Heb jij contact met PostNL of BPost, dan hebben ze daar dat nummer ook nodig om jou te helpen. Zelf een pakket volgen is ook absoluut mogelijk via de InternationalParcelTracking.com website. Mijn doel is jou hoe dan ook te helpen om pakketjes goed te volgen, zodat jij weet wat jij kunt verwachten.

Zoek jouw traceernummer op! Klik hier!

Heb jij op dit moment al vragen? Voel je altijd vrij om contact met mij op te nemen. Mijn doel is jou altijd te blijven helpen. Aan de hand van de vragen die ik binnen krijg schrijf ik ook berichten zoals deze.

Waarom is een traceernummer nodig?

Er moet ergens een koppeling gemaakt worden tussen jouw pakketje en de status van de zending. De internationale postbedrijven hebben daarvoor dit systeem bedacht. Er zijn ook enkele websites, waaronder track24.com waar pakketjes te volgen zijn voordat ze in Nederland aankomen.

Volg jouw pakketjes zelf met het traceernummer! Klik hier!

Natuurlijk zijn er ook pakketjes die niet te volgen zijn. Het blijft een systeem onderhouden door mensen, dus fouten kunnen gemaakt worden. Daarom is de basisregel altijd: ‘Komt jouw bestelling niet aan binnen 60 dagen, open een dispute‘.

Direct een dispute openen? Klik hier!

Daarmee hoop ik jouw vraag over het traceernummer te hebben beantwoord. Heb jij nog vragen, laat het weten door een reactie achter te laten onder deze blog. Met de reacties kan ik de informatie inhoudelijk verbeteren zodat jij in de toekomst alleen maar betere informatie gaat vinden.

Originally posted 2020-05-09 08:25:43.

Geef een reactie