Retour AliExpress, de kosten en hoe doe je dat?

Stel je voor, jij wilt iets retour AliExpress sturen. Ik krijg daar de laatste tijd steeds meer vragen over. Zeker nu dat iets terugsturen vaak gratis kan.

Direct een retour AliExpress aanvragen? Klik hier!

In de basis is het eigenlijk heel eenvoudig. Wanneer je iets koopt staat er duidelijk bij vermeld: “Free Return” als je het ook gratis terug kunt sturen. Dat is de onderstaande afbeelding:

retour aliexpress

Staat dat er niet bij, dan draai je zelf op voor de kosten voor een aangetekende zending terug naar China. Die kosten lopen flink op, waardoor iets terugsturen in heel veel gevallen gewoon totaal geen zin heeft.

Bekijk de retour AliExpress mogelijkheid voor jouw zending! Klik hier!

Mijn doel blijft jou te helpen. Daarom leg ik in het tweede deel van deze blog de meest gemaakte fouten uit die nog altijd gemaakt worden bij het terugsturen van een pakket. Neem contact op als jij vragen hebt.

Wat kan er mis gaan bij een retour AliExpress?

Waar te beginnen… Er zijn mensen die pakketjes zonder overleg sturen naar Postbus 7096 in Schiedam. Dat heeft geen zin en je gaat ook echt geen geld terug krijgen. Net als dat je een retour AliExpress moet aanmelden is dat ook bij een andere webwinkel het geval.

Kijk of jij iets gratis terug kunt sturen! Klik hier!

Dan is het zo dat je een gratis DHL verzendlabel krijgt. Met dat adreslabel kan je een product gratis sturen via DHL. Niet via PostNL, niet op de manier dat jij dat mogelijk wil. Gebruik ook altijd het DHL label bij een retour AliExpress, want zonder label krijg je ook geen geld terug.

Heb jij vragen over de retour AliExpress? Klik hier!

Mijn doel blijft jou te helpen. Kom jij er daarom niet helemaal uit bij het gratis terugsturen, laat het mij weten! Houd er daarbij wel rekening mee dat het genereren van het label enkele minuten kan duren. Zonder label kan je het product niet terugsturen, dus zorg er echt voor dat je het label hebt.

Originally posted 2020-06-13 04:11:09.

Geef een reactie