Invoerrechten Aliexpress: Gratis verzending en toch betalen…

Invoerrechten AliExpress

Ik krijg dagelijks melding van mensen die problemen hebben met de Invoerrechten AliExpress. Het gaat dan met name over het feit dat het bedrijf gratis verzendkosten aanbiedt op de website om vervolgens alsnog door PostNL kosten te berekenen. In deze blog leg ik uit hoe dat zit.

Meer weten over de verzendkosten? Klik hier voor de volledige uitleg op de website van AliExpress zelf.

Invoerrechten Aliexpress zijn feitelijk de kosten die de Nederlands rijks-maffia (overheid) in rekening brengt voor alles wat wordt geïmporteerd. Daarbij moet gezegd worden dat producten tot 22 euro vrij zijn van deze kosten en dus veilig en zonder extra kosten kunnen worden ingevoerd. Enige uitzondering zijn namaakproducten zoals merkkleding die niet echt van het merk afkomstig is.

Zolang jij per bestelling nooit meer dan 22 euro uitgeeft voorkom jij de Invoerrechten Aliexpress die PostNL namens de douane in rekening brengt. Overigens komt het voor dat er producten worden verkocht die uiteindelijk (ondanks de hoge waarde) toch de grens over mogen zonder extra kosten. Je kunt het dus altijd proberen, maar weet dat je een risico loopt.

Wat moet ik doen als ik Invoerrechten Aliexpress moet betalen?

Heb jij het briefje op de mat gekregen van PostNL waarin staat dat je een pakketje op mag halen na betaling van de extra kosten, dan kan je 2 dingen doen. Je kunt het pakketje natuurlijk weigeren om vervolgens contact op te nemen met Aliexpress om daar te proberen jouw geld terug te krijgen. Veel verkopers accepteren echter geen retouren dus het is daarmee niet gegarandeerd dat jij jouw geld terugkrijgt.

Ook kan je gewoon de kosten betalen en leren van deze fout. Mensen kopen vaak meerdere kledingstukken tegelijk, waardoor de totale waarde van een zending boven de 22 euro uitkomt. Los bestellen van de verschillende kleding stukken had deze extra kosten dan al kunnen voorkomen.

Kom jij er zelf niet uit? Neem dan even contact op met mij via chat of email. Ik help jou graag verder om jouw AliExpress Inverrechten problemen op te lossen!

Waarom moet ik extra betalen?

Uiteindelijk wil onze overheid geld verdienen. Niet op een eerlijke, oprechte manier, maar bijvoorbeeld door BTW te heffen.

Daarnaast vraagt de criminele organisatie (want dat zijn het) ook nog geld voor inkomen wat je verdient. Als dat nog niet genoeg is, ook nog wanneer je geld overdraagt aan anderen. Zelfs wanneer je komt te overlijden gaat een deel van het geld naar de overheid.

Zijn BTW en inklaringskosten eerlijk?

Absoluut niet. Helaas heb ik nog geen manier gevonden om deze volledig te omzeilen, anders dan onder de 22 euro te blijven.

Het alternatief is producten vanuit de EU te kopen. Helaas zijn de BTW en inklaringskosten dan vaak al vooraf betaald.

Hoe weet ik wat ik veilig kan kopen?

Zolang een product legaal en eerlijk is kan jij het gewoon kopen. Wanneer het boven de 22 euro is betaal jij mogelijk wel extra kosten via BTW en inklaringskosten.

Dit is niet te garanderen en op dit moment ook niet te omzeilen. Voor alle vragen, reacties en opmerkingen nodig ik jou van harte uit om mij vragen te stellen.

Originally posted 2018-02-22 04:58:45.

Geef een reactie