Ingeklaard bij de douane, wat betekend dat?

Ingeklaard bij de douane

De definitie volgens het woordenboek betekend inklaren: “goederen aangeven om invoerrechten te betalen”, ingeklaard bij de douane is daarvan afgeleid.

Wanneer iets is ingeklaard bij de douane betekent het niet altijd extra kosten. Het is namelijk zo dat jij pas extra kosten gaat betalen wanneer er sprake is van een waarde boven de 22 euro. Dat kan de douane inschatten, meestal gaan ze uit van de waarde die is opgegeven door de afzender. Houd er wel rekening mee dat de kosten aardig op kunnen lopen. Met de BTW van 21% en de extra kosten die het postbedrijf in rekening brengt rond de 15 euro. Die laatste kosten kunnen verschillen.

Informatie over de extra kosten nadat iets is ingeklaard bij de douane? Klik hier!

Met duizenden bestellingen per dag kan AliExpress helaas nog niets doen aan onze criminele overheid. Mijn doel voor deze blog is eerlijkheid bieden. Wil jij meer weten over de ethiek van AliExpress? Klik hier!

Wat is het proces wanneer iets is ingeklaard bij de douane?

Eigenlijk is het heel simpel. Wanneer iets is ingeklaard bij de douane rekent deze vast af met het postbedrijf. Het is dan aan het postbedrijf om de kosten weer op de ontvanger te verhalen.

Direct een bestelling plaatsen? Klik hier!

Het proces is dus vrij eenvoudig. Maar hoe kan jij de extra kosten nu voorkomen? Feitelijk kan dat gewoon niet. Behalve wanneer jij iets koopt waarvan zowel het bedrag wat jij hebt betaald als de waarde onder de 22 euro liggen. En je kunt natuurlijk ook geluk hebben. Zelf heb ik ook weleens een product van ruim boven de 200 euro gekocht en is het niet ingeklaard bij de douane en hoefde ik dus niets extra te betalen.

Alle informatie over dit onderwerk? Klik hier!

Mijn voornaamste doel voor alles wat ik doe is jou te helpen. Antwoord op alle vragen over de ethiek van AliExpress vind je gewoon hier.

Originally posted 2019-06-24 09:14:38.

Geef een reactie