iDeal betalingen bij AliExpress, kan dat nog?

Update: Internet Explorer zorgt voor problemen met betalen! Klik hier voor meer informatie daarover. Betalen met iDeal kan wel via een andere browser.

Update: Het iDeal probleem is opgelost! Als jij nu naar AliExpress.com gaat (klik hier) dan kun jij weer gewoon met iDeal betalen! Let op: Je moet wel een account hebben en ingelogd zijn.

Een mogelijke oplossing is door hier in te loggen of een account een te maken als je die nog niet hebt.

Inmiddels accepteert de grootste webwinkel ter wereld zelfs betalingen via het Nederlandse betaalsysteem iDeal. Regelmatig organiseert Chinese webwinkel AliExpress.com acties zoals de recente “Global Shopping Day“. Bij dit soort acties lopen de kortingen flink hoger op dan voorheen. Kortingen tot wel 50%, soms zelfs hoger!

Gelukkig zijn betalingen voor de Nederlandse klant meestal beschikbaar.

Waarom accepteert AliExpress iDeal?

aliexpress ideal werkt niet

Nederland betaalt met iDeal. Hoewel het een minderwaardig systeem is en uiteindelijk ook klantonvriendelijk werkt wanneer er iets mis gaat bij een webwinkel kiezen de meeste Nederlanders er toch voor.

Wanneer jij gebruikmaakt van de link VRLX.ga/ali help jij mij ook om de informatie op deze website actueel te houden. Wij ontvangen dan een kleine vergoeding van AliExpress voor ieder besteld product.

Het iDeal systeem is bedacht door de Nederlandse banken en wordt ook door vrijwel alle Nederlandse banken ondersteunt. Omdat Nederlanders relatief veel online kopen heeft AliExpress iDeal ook lange tijd ondersteunt. Voor de betalingen werkt AliExpress samen met een lokale partner.

Dankzij iDeal kunnen Nederlanders op een vertrouwde manier betalen op de AliExpress website. Zelfs bij annuleringen of niet geleverde producten stort AliExpress het geld gewoon terug op de bankrekening. Deze extra service wordt zelden geleverd in het buitenland. Bij faillissement van een webwinkel ben je na een betaling wel jouw geld kwijt. Dat is met de betrouwbare betaalmethodes zoals VISA, Mastercard of Paypal niet het geval.

Waarom betalen Nederlanders met iDeal?

Nederlanders blijven met iDeal betalen omdat de meeste Nederlandse webwinkels het aanbieden. Daarnaast is het inmiddels ook een merk van vrijwel iedere Nederlander die online koopt kent.

Feitelijk is het niets anders dan een reguliere overboeking met directe bevestiging naar de webwinkel. Een directe overboeking is voor de webwinkel zelfs goedkoper en voor de klant net zo onveilig als een iDeal betaling.

Wat zijn veiligere betaalmethodes bij AliExpress of andere webwinkels?

Er zijn natuurlijk wel betrouwbaardere manieren om te betalen. Mastercard en Visa bijvoorbeeld. Deze creditcards worden door de meeste webwinkels ondersteunt. Zelfs de supermarkt Lidl ondersteunt nu Visa en Mastercard. Paypal is een andere vertrouwde betaaldienst, waarmee jij als consument eenvoudig geld terug kunt krijgen wanneer er iets mis gaat.

Kopen via een tussenpartij (waar Visa, Mastercard en Paypal allemaal onder vallen) scheelt een hoop moeite mocht geld terug moeten komen.

Hoe is jouw ervaring met AliExpress? Laat jouw reactie achter zodat ook anderen weten wat er mis is met dit bedrijf en waar Nederlanders op moeten letten bij aankopen bij deze webwinkel.

Waarom werkt iDEAL niet altijd?

Eenvoudig, iDEAL is een slechte betaalmethode ontwikkeld door Nederlandse banken. AliExpress faciliteert het omdat Nederlandse kopers het willen gebruiken.

Is AliExpress wel betrouwbaar?

Absoluut niet! Het probleem met iDEAL is dat jij altijd eerst betaalt voordat een bestelling daadwerkelijk wordt geplaatst. Net als bij AliExpress gaat het vaak via een tussenpersoon.

Originally posted 2016-11-11 09:29:24.

Één gedachte over “iDeal betalingen bij AliExpress, kan dat nog?

Geef een reactie