Hoe je AliExpress producten kunt retourneren

organic beauty products on pink background

AliExpress is een populair e-commerce platform dat bekend staat om zijn goedkope producten van over de hele wereld. Maar soms kunnen de producten die je ontvangt niet aan je verwachtingen voldoen of defect zijn bij aankomst. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je producten kunt retourneren op AliExpress en wat je moet weten voordat je dit doet.

Waarom producten retourneren op AliExpress?

Er zijn verschillende redenen waarom je misschien een product op AliExpress wilt retourneren. Hier zijn enkele van de meest voorkomende redenen:

 • Het product komt niet overeen met de beschrijving op de website
 • Het product is beschadigd of defect bij aankomst
 • Het product is niet wat je verwachtte
 • Het product is niet compatibel met je apparaat
 • Je hebt het verkeerde product ontvangen

Als een van deze situaties zich voordoet, is het goed om te weten dat je het product kunt retourneren en mogelijk een terugbetaling kunt ontvangen.

Voorwaarden voor retourneren op AliExpress

Voordat je een product retourneert, moet je ervoor zorgen dat je aan de retourvoorwaarden van AliExpress voldoet. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

 • Je moet het product binnen 15 dagen na ontvangst retourneren
 • Het product moet in dezelfde staat verkeren als toen je het ontving
 • Het product moet onbeschadigd zijn en in de originele verpakking zitten
 • Je moet het product retourneren naar het juiste retouradres dat je van AliExpress ontvangt
 • Je moet bewijs van verzending en trackinginformatie hebben
 • Sommige producten, zoals ondergoed en sieraden, kunnen niet worden geretourneerd vanwege hygiĆ«ne- of veiligheidsredenen

Hoe producten retourneren op AliExpress

Als je hebt vastgesteld dat je aan de retourvoorwaarden van AliExpress voldoet en het product wilt retourneren, volg dan deze stappen:

 1. Neem contact op met de verkoper: voordat je het product retourneert, moet je contact opnemen met de verkoper om hen te laten weten dat je het product wilt retourneren. Je kunt dit doen via de AliExpress-website of de AliExpress-app.
 2. Open een geschil: als de verkoper niet reageert of weigert het product terug te nemen, kun je een geschil openen. Ga naar het tabblad ‘Mijn bestellingen’ en selecteer het product dat je wilt retourneren. Klik vervolgens op ‘Open geschil’ en volg de stappen.
 3. Stuur het product terug: als je geschil is goedgekeurd, ontvang je instructies over waar je het product naartoe moet sturen. Zorg ervoor dat je het product goed verpakt en de trackinginformatie bijhoudt.
 4. Wacht op terugbetaling: zodra de verkoper het product heeft ontvangen en heeft bevestigd dat het aan de retourvoorwaarden voldoet, ontvang je een terugbetaling. De terugbetaling wordt meestal binnen 5-15 werkdagen op je AliExpress-account gestort.

Geef een reactie