Extra kosten bij AliExpress, hoe zit dat?

Extra kosten bij AliExpressHoe zit het met extra kosten bij AliExpress? Op die vraag geef ik antwoord in deze blog. Het voornaamste komt door de BTW en inklaringskosten.

De basisregel is: Blijf onder de 22 euro! Wanneer jij dat doet minimaliseer jij de kans op de extra kosten.

Het systeem van de Nederlandse douane werkt heel simpel. Producten boven de 22 euro kunnen worden tegengehouden, waarna jij 21% BTW en gemiddeld 15 euro inklaringskosten moet betalen. Bij een bestelling van net boven de 22 euro loopt dit bedrag natuurlijk flink op, met name door de inklaringskosten.

Heb jij klachten hierover? Laat jouw reactie achter onder dit bericht, zodat wij ook andere mensen kunnen waarschuwen. Zo kunnen wij extra kosten bij AliExpress voorkomen.

Waar komen de extra kosten bij AliExpress vandaan?

Een flink stuk van de extra kosten bij AliExpress komen door de strenge regels van de douane. Dat is in de basis alleen bij producten boven de 22 euro. Naast de basis worden namaakproducten ook met regelmaat tegengehouden. Wanneer jij een namaak merkartikel koopt krijg jij het product niet geleverd en moet jij wel een boete betalen.

Wanneer jij een boete krijgt voor een namaakproduct kan jij eenvoudig een dispute of geschil openen. Doe jij dat niet, dan kan jij later niets meer en is het een stuk lastiger (vrijwel onmogelijk) om jouw geld terug te krijgen.

Nu zoek ik jouw reactie op extra kosten bij AliExpress

Ik ben nu op zoek naar mensen die enorm hoge kosten hebben moeten betalen of juist een heel duur product hebben gekocht en juist geen extra kosten hoefde te betalen. Hoe dan ook, ik wil van jou horen. Jij kunt jouw reactie direct onder dit bericht achterlaten.

Tot slot, wil jij geen algemene reactie achterlaten, neem dan gerust contact met mij op. Ik help jou ook via die weg verder, zodat jij alsnog antwoord krijgt op jouw vraag.

Originally posted 2018-11-03 08:49:34.

Geef een reactie