Hoe Om Te Gaan Met Een Foute Levering Bij AliExpress

Goedendag, online winkelen brengt veel gemak, maar soms kan er iets misgaan, zoals het ontvangen van een verkeerd product. Als je, net als Jacques de Geus, te maken hebt met een foute levering van een product van AliExpress, bijvoorbeeld een waterkraan die enkel geleverd is in plaats van dubbel, dan is hier een stap-voor-stap gids over hoe je dit kunt aanpakken.

Neem Contact Op Met De Verkoper

Het eerste wat je moet doen is direct contact opnemen met de verkoper via AliExpress. Ga naar de bestelpagina van het betreffende product en klik op “Contact Verkoper”. Leg je situatie uit en voeg indien mogelijk foto’s toe van het ontvangen product en de verpakking waarop de juiste specificaties staan. Dit helpt om je claim te ondersteunen.

Open Een Geschil

Als je na contact met de verkoper geen bevredigende oplossing krijgt, kun je een geschil openen via AliExpress. Dit doe je door naar je bestellingen te gaan, de betreffende bestelling te selecteren en te kiezen voor “Open Dispute”. Geef een duidelijke beschrijving van het probleem en upload bewijsmateriaal, zoals foto’s of communicatie met de verkoper.

Geduld Is Een Schone Zaak

Nadat je een geschil hebt geopend, zal AliExpress bemiddelen tussen jou en de verkoper. Dit proces kan enige tijd in beslag nemen, dus geduld is belangrijk. Volg de updates van het geschil in je AliExpress-account en reageer indien nodig op aanvullende vragen.

Preventieve Tips

  • Controleer altijd de productbeschrijving en recensies voordat je een bestelling plaatst.
  • Communiceer duidelijk en beleefd met de verkoper. Dit kan helpen om sneller een oplossing te vinden.

Voor meer hulp bij je bestellingen op AliExpress of andere vragen, kun je altijd contact met mij opnemen via de contactpagina. En voor je volgende aankoop, vergeet niet https://vraagalex.com/bestel te bezoeken voor een veilige en betrouwbare winkelervaring.

Geef een reactie