AliExpress betalingen via Internet Explorer werken niet meer goed!

Internet Explorer en AliExpress betalingenWie bij AliExpress een bestelling wil plaatsen en gebruikmaakt van Internet Explorer heeft mogelijk problemen ervaren. Dat ontdekte ik gister toen er in een korte tijd heel veel vraag kwam naar “Hoe moet ik bestellen?”. Het probleem blijkt de browser te zijn. In deze blog geef ik de oplossing, zodat jij weer gewoon kunt bestellen!

Wil jij direct bestellen? Ga naar VRLX.ga/ali vanuit een andere browser!

Al jaren hoor ik mensen over Internet Explorer en het feit dat er (veel) betere browsers zijn. Het is helaas nu ook de oorzaak voor problemen met betalingen bij AliExpress.

Waar het mis gaat is dat bepaalde knoppen en functionaliteit anders werkt met Internet Explorer dan met andere browsers. China (het land waar AliExpress vandaan komt) loopt erg voorop op technologie gebied. Daar wordt Internet Explorer (gelukkig) een stuk minder gebruikt dan hier. Ik verwacht dus wel dat het wordt opgelost, maar mogelijk niet heel snel.

Hoe los je Internet Explorer problemen op?

Om te beginnen, de enige reden dat Internet Explorer een populaire browser is komt omdat deze standaard wordt meegeleverd bij het Windows besturingssysteem. Firefox, Google Chrome en andere browsers moeten het daartegen op zien te nemen.

De browser die ik gebruik is Google Chrome. Hiermee heb ik nog nooit problemen ervaren en heb ik problemen met betalen van AliExpress klanten geheel op kunnen lossen. De oorzaak was een knop bij de laatste stap van het bestelproces die jou, de klant moest leiden van de pagina op de AliExpress website naar de externe betaalprovider.

Wij hopen natuurlijk dat AliExpress het probleem met Internet Explorer op zal lossen en verwachten ook wel dat dit gebeurt. Daar kan mogelijk wel even wat tijd overheen gaan.

In de tussentijd, download een andere browser en gebruik de link VRLX.ga/ali om jouw bestelling te plaatsen. Daarmee help jij mij ook om dit soort content in het Nederlands te blijven aanbieden.

Heb jij verder nog vragen? Neem gerust even contact met mij op.

Geef een reactie