🚫 Hoe annuleer je een bestelling op AliExpress? 🛍️ Een stapsgewijze handleiding 📖

low angle photo of building staircase

AliExpress is een populair online winkelplatform waar je een breed scala aan producten tegen concurrerende prijzen kunt vinden. Het kan echter voorkomen dat je een bestelling wilt annuleren, bijvoorbeeld omdat je van gedachten bent veranderd of een fout hebt gemaakt bij het plaatsen van de bestelling. In deze blog leggen we uit hoe je een bestelling op AliExpress kunt annuleren. 🚫🛒

Stap 1: Log in op je AliExpress-account 🖥️

Om een bestelling te annuleren, moet je eerst inloggen op je AliExpress-account. Ga naar de AliExpress-website en log in met je e-mailadres en wachtwoord.

Stap 2: Ga naar ‘Mijn bestellingen’ 📋

Nadat je bent ingelogd, klik je op ‘Mijn bestellingen’ in het dropdown-menu onder je gebruikersnaam. Hier vind je een overzicht van al je recente bestellingen.

Stap 3: Zoek de bestelling die je wilt annuleren 🔍

Blader door je bestellingen en zoek de bestelling die je wilt annuleren. Let op: je kunt alleen een bestelling annuleren als de verkoper deze nog niet heeft verzonden. Als de bestelling al is verzonden, is annulering niet meer mogelijk.

Stap 4: Klik op ‘Bestelling annuleren’ 🚫

Als de bestelling nog niet is verzonden, zie je naast de bestelling de optie ‘Bestelling annuleren’. Klik hierop om het annuleringsproces te starten.

Stap 5: Kies een reden voor annulering 📝

AliExpress vraagt je om een reden te geven voor de annulering van je bestelling. Kies de reden die het beste bij jouw situatie past uit het dropdown-menu en klik op ‘Verzenden’.

Stap 6: Wacht op bevestiging van de verkoper ⏳

Nadat je de annulering hebt ingediend, moet de verkoper deze goedkeuren. In de meeste gevallen wordt je verzoek binnen 24 uur behandeld. Als de verkoper akkoord gaat met de annulering, wordt het betaalde bedrag teruggestort op de rekening waarmee je de betaling hebt gedaan.

Conclusie:

Het annuleren van een bestelling op AliExpress is eenvoudig als je de bovenstaande stappen volgt. Houd er echter rekening mee dat je een bestelling alleen kunt annuleren als deze nog niet is verzonden. Mocht je na de annulering nog vragen hebben of hulp nodig hebben, neem dan gerust contact met ons op via onze contactpagina 👉 https://vraagalex.com/contact. We helpen je graag verder! 😊

Geef een reactie