Wist jij dat ruilen bij AliExpress en de 14 dagen retourrecht bij AliExpress niet gelden? Hoewel het in Nederland de wet is, is dat in China niet zo.
Vragen over ruilen bij AliExpress? Neem contact op!
Natuurlijk is het zo dat wij dagelijks vragen krijgen over deze onderwerpen. Daarom wil ik de komende tijd ervaringen gaan verzamelen. Via onze speciale klachten pagina kan jij jouw klacht over ruilen bij AliExpress (en natuurlijk de garantie) online zetten. Daar zijn 2 doelen bij. Ten eerste kan jij andere kopers waarschuwen voor de dingen die mis gaan. En voor wie denkt dat Wish het beter doet, daar krijgen wij ook klachten over binnen.
Meer informatie over ruilen bij AliExpress? Neem contact op!
In het volgende deel van deze blog ga ik een paar voorbeelden noemen van kopers bij wie het mis ging. Ook zal ik wat punten noemen om op te letten bij het doen van een aankoop. Goedkoop is bij een Chinese webwinkel soms gewoon echt niet wat het lijkt.
Waarom willen mensen ruilen bij AliExpress?
We zijn in Nederland gewend dat het eenvoudig is om spullen te bestellen, terug te sturen en geld terug te krijgen. Daar zit de eerste drempel. Wie iets terug wilt sturen betaalt bij de Chinese webwinkel al zo’n 20 euro voor het aangetekend retour sturen. Wie slim denkt te zijn is verder van huis. Namelijk het ‘gewoon’ sturen of naar een adres in Nederland hoort niets meer van het bedrijf.
Klacht indienen? Klik hier!
Ik wil dan even ingaan over waarom mensen willen ruilen bij AliExpress. Het komt namelijk vrijwel uitsluitend voor dat het gaat om kleding of elektronica. Iemand die kleding in de verkeerde maat koopt (bijvoorbeeld een Chinese S in plaats van een Europese S) krijgt te kleine kleding. Daar is niets aan te doen. De kleding is zo goedkoop dat het terugsturen helemaal geen zin heeft.
Meer over ruilen bij AliExpress? Neem contact op!
Toch iets bestellen? Goede keus! Let wel goed op de boordelingen van eerdere kopers! Klik hier!
Originally posted 2019-04-17 07:19:42.