Wish vs AliExpress een vergelijking uit ervaring

Wish vs AliExpress

In deze blog schrijf ik over de vergelijking Wish vs AliExpress. Welke kan jij nu het beste kiezen en waarom? De blog helpt jou een keus te maken.

In de wereld van bestellen in China kun je veel platforms vinden, zoals:

En waarschijnlijk zijn er nog wel een paar meer te vinden ze hebben allemaal één ding gemeen je bestelt in China in dit artikel is het Wish vs. AliExpress. Een vergelijking.

Wish vs AliExpress ->  Wish

Wish is een platform waarop je allerlei mini webshops kunt vinden. Al deze webshops kunnen zich op dit platform profileren.

Je hebt een Wish app en ook een Wish website voor de site heb je een profiel nodig om producten te kunnen bekijken en te bestellen.

Bij Wish betaal je altijd verzendkosten voor ieder product betaal je een bedrag koop je een plasma aansteker voor bijvoorbeeld €15 Dan betaal je bijvoorbeeld twee euro verzendkosten koop je er twee dan betaal je twee keer €2 verzendkosten €4 in totaal.

Wish heeft sinds 2018 ook de mogelijkheid om via Klarna te betalen Dat kan zelfs achteraf je hebt dus te maken met een Nederlandse betaaloptie.

De klantenservice reageert snel en je kunt gemakkelijk je geld terugkrijgen of een bestelling cancelen als je deze niet hebt ontvangen.

Wish vs AliExpress ->  AliExpress

AliExpress verschilt niet veel van Wish Het is een platform maar Chinese webshop zich kunnen presenteren en op producten kunnen verkopen.

Je hebt een AliExpress app en dan AliExpress website hiervoor heb je geen profiel nodig om te browsen wel om te bestellen.

Veel producten bij AliExpress zijn vrij van verzendkosten en dat maakt het heel aantrekkelijk om te bestellen.

Dat geldt overigens niet voor alle producten Dus let wel goed op bij je bestelling.

AliExpress heeft verschillende verzendopties als je geen weken wilt wachten Dan kun je bijvoorbeeld voor DHL verzending kiezen kost wel wat meer maar je hoeft niet te wachten althans niet lang.

Bij AliExpress betaal je over het algemeen met je creditcard.

De klantenservice is ook hier super snel en gemakkelijk

Welke is beter?

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat er niet veel verschil is tussen Wish en AliExpress.

Welke je kiest is helemaal aan jou.  Kijk wat voor jou het prettigst werkt.

Na bestellingen bij zowel Wish als AliExpress, gaat mijn voorkeur uit naar de laatste.  Bij de Wish shops kwam het net te vaak voor, dat ik mijn bestelling niet ontving.

Uiteindelijk bestel je je producten uit China. En laten we eerlijk wezen AliExpress is populair en ook wel heel erg leuk.

Heb jij verdere vragen over dit onderwerp? Neem contact met mij op.

Waarom zou ik voor Wish kiezen?

Persoonlijk zou ik dat niet doen, maar dat is mijn persoonlijke mening. AliExpress biedt nu zelfs gratis retourzending wanneer een product niet bevalt of niet is wat je had verwacht. Net als bij Wish betaal je ook bij AliExpress BTW en inklaringskosten wanneer jij iets koopt van 22 euro of meer. Voordeel van AliExpress is weer dat producten vaak zonder die extra kosten verstuurd kunnen worden vanuit de EU.

Waarom zou ik voor AliExpress kiezen?

AliExpress is de grootste webwinkel vanuit China. Mogelijk zelfs ter wereld. Daarom kies ik persoonlijk voor AliExpress. Verder is het via AliExpress makkelijk om zowel via website als via app te bestellen. Concurrerende bedrijven werken vaak enkel met de app.

Hoe is de service bij AliExpress en bij Wish?

Bij beide is de service redelijk. Niet super goed, ook niet super slecht. Het voordeel van kopen bij AliExpress is dat je ook via deze website hulp kunt krijgen. Dat ga je met Wish bestellingen niet voor elkaar krijgen.

Originally posted 2018-10-09 14:15:11.

4 gedachten over “Wish vs AliExpress een vergelijking uit ervaring

 1. NSM Jansen Beantwoorden

  Nou…. ik kies vanaf vandaag voor Ali.
  Als reden moge dienen dat de directie van Wish een beleidswijziging heeft ingevoerd die inhoudt dat hun ‘helpdesk’ opeens onbereikbaar wordt… voor jou.
  Het is mij gisteren overkomen en na veel zoeken en reviews lezen is mij uiteindelijk duidelijk geworden dat indien je het lef hebt om te veel te klagen over diverse niet ontvangen (maar wel betaalde natuurlijk) artikelen dat de Hooghmoghenden Wishers je dan de toegang tot hun helpdesk – zonder bericht of aankondiging c.q. waarschuwing – plots ontzeggen.
  Dan heb je dus geen reactiemogelijkheid meer.
  Geen levering …. maar wel je geld weg.
  Tip: betaal via Paypal.
  Daar kunnen ze dan weinig aan doen, dat Wishvolk.

 2. Marcel Beantwoorden

  Chinesekoopjes.nl zoekt in alle Chinese Webwinkels tegelijk zo ook in AliExpress en Widh. Handig voor als je een bepaald product zoekt en/of een prijsvergelijking wil maken.

Geef een reactie